Ford se aşteaptă la un profit de peste 8 miliarde dolari în 2013

F.A.
Internaţional / 26 octombrie 2013

Ford se aşteaptă la un profit de peste 8 miliarde dolari în 2013

Ford Motor, al doilea producător auto american, şi-a revizuit în creştere estimările privind profitul din acest an, pe fondul creşterii solide înregistrate pe piaţa internă şi a evoluţiei bune din China şi Europa, compania aşteptându-se la un profit de peste opt miliarde dolari, potrivit Bloomberg.

Deşi anunţase o creştere a profitului în linie cu cel de anul trecut, compania a anunţat că se aşteaptă să depăşească opt miliarde de dolari, cât a obţinut anul trecut.

Ian Henry, director al companiei AutoAnalysis, a declarat: "În acest moment este destul de neobişnuit ca un producător auto să-şi majoreze estimările privind profitul din acest an. Într-un mediu economic dificil, consumatorii tind să opteze pentru branduri cu valoare mai avantajoasă, cum ar fi Hyundai sau Dacia, sau să-şi cheltuiască sumele suplimentare pe brandurile premium", conform sursei citate.

În trimestrul trei din acest an, profitul grupului american a scăzut cu 22%, la 1,27 miliarde de dolari, dar în aceste raportări au fost incluse şi costurile legate de reorganizarea afacerii în Europa, în valoare de 250 milioane de dolari, informează Bloomberg.

Divizia Ford din America de Nord a raportat un profit de 2,3 miliarde de dolari în perioada iunie-august.

Directorul financiar al Ford, Bob Shanks, a declarat: "Ne-am redus substanţial pierderile în Europa, înregistrând un profit record în regiunea Asia Pacific şi în Africa, precum şi o îmbunătăţire în America de Sud".

Potrivit Bloomberg, pierderile din Europa s-au atenuat la 228 milioane de dolari în trimestrul trei, o îmbunătăţire faţă de pierderile de 470 milioane de dolari în perioada similară a anului trecut.

La închiderea şedinţei de joi a bursei de la New York, acţiunile Ford înregistrau o creştere de 1,4%, la 17,76 dolari. Capitalizarea de piaţă a companiei se ridică la aproape 70 de miliarde de dolari, relatează sursa citată.

Ford a prezentat luna aceasta un plan ce prevede majorarea producţiei de vehicule cu peste o treime, prin construirea unor fabrici în statele emergente.

Până în 2017, când Ford va avea aproximativ 80 de fabrici, compania intenţionează să construiască majoritatea maşinilor şi camioanelor doar pe nouă platforme, faţă de 15 în prezent. Până atunci, fabricile Ford vor putea produce în medie patru modele diferite sau derivate, faţă de doar trei în prezent, arată informaţiile transmise de Bloomberg.

În ţara noastră, Ford Motor a început anul trecut producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb