Forscope: "Black Friday - Riscul prăbuşirii platformelor online şi al atacurilor cibernetice, de 5 ori mai ridicat"

T.B.
Companii / 30 octombrie 2023

Ionuţ Les, Country Manager pentru România la Forscope

Ionuţ Les, Country Manager pentru România la Forscope

Magazinele online înregistrează un trafic de până la cinci ori mai mare în perioada Black Friday decât în mod normal, iar riscul de cădere a site-urilor web şi a performanţei acestora creşte proporţional, arată o analiză Forscope România, potrivit unui comunicat al Forscope, remis redacţiei.

Totodată, în astfel de perioade cu trafic intens, sistemele şi reţelele sunt solicitate la maximum, crescând expunerea la atacurile cibernetice, transmite sursa menţionată. Utilizarea de software legitim protejează aceste sisteme inclusiv prin actualizările de securitate, menţionează sursa citată. În absenţa acestora, organizaţiile pot deconta pierderi de peste zece mii de euro pentru fiecare computer infectat, se mai arată în comunicat.

"Importanţa software-ului achiziţionat în mod legal, fie că este nou sau second-hand, nu poate fi supraestimată, în special în contexte cu mize mari precum Black Friday. Aceasta garantează că atât vânzătorul, cât şi consumatorul sunt protejaţi, că sistemele funcţionează fără probleme şi că vulnerabilităţile potenţiale sunt reduse la minimum. Programele software ilegale, în special cele descărcate de pe site-uri web înşelătoare, pot veni la pachet cu viruşi. Acest risc este agravat în perioade precum Black Friday, când utilizatorii pot fi tentaţi să descarce versiuni la preţ ultra-redus sau chiar gratuite de software premium", arată Ionuţ Les, Country Manager pentru România al Forscope, potrivit comunicatului.

Din volumul total de atacuri cibernetice, peste 40% ţintesc companiile mici, cele care au şi cele mai mari dificultăţi în gestionarea unor bugete IT în creştere, afirmă sursa citată. Platformele de comerţ electronic care utilizează software legitim, în special în sistemele lor de backend, în gateway-urile de plată şi în gestionarea datelor, sunt mai puţin expuse la a suferi încălcări ale securităţii. Acest lucru garantează că datele clienţilor şi informaţiile de plată rămân în siguranţă, relatează compania.

În timp ce un pachet premium poate avea un tarif prohibitiv pentru multe organizaţii, soluţiile software second-hand sau pre deţinute, achiziţionate de la furnizori de încredere şi cu toate actualizările de securitate, pot asigura că atât deţinătorul, cât şi utilizatorii derulează tranzacţii în siguranţă, transmite sursa precizată. Totodată, software-ul autentic - fie la prima deţinere, fie second-hand -, achiziţionat legal, include adesea asistenţă pentru clienţi, conform datelor analizei.

Potrivit Forscope România, o companie care se confruntă cu o încălcare a securităţii datelor suportă costuri care depăşesc 3 milioane de euro, transmite sursa menţionată. Acestea includ costuri directe (eforturile de remediere, taxele legale şi despăgubirile acordate părţilor afectate etc.), dar şi indirecte (scăderea cotei de piaţă, afectarea reputaţiei şi pierderea încrederii clienţilor), arată datele comunicatului. Totodată, trebuie luat în considerare impactul pe termen lung, cum ar fi creşterea primelor de asigurare sau înăsprirea condiţiilor de a obţine împrumuturi bancare, informează compania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb