Fort, compania de securitate cibernetică a Grupului Bittnet, a încheiat un plasament privat prin care a strâns de la investitori circa 1,67 milioane de lei, conform unui raport al Bittnet publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Fort implementează soluţii şi servicii pentru protejarea activelor digitale ale clienţilor şi pentru apărarea împotriva ameninţărilor cibernetice.
Plasamentul s-a derulat între 20 noiembrie şi 5 decembrie, în urma operaţiunii de piaţă rezultând o evaluare a companiei de 51 milioane lei, conform raportului de la BVB.
"Analizând ordinele de subscriere prin prisma obiectivului de îndeplinire a criteriilor de admitere la tranzacţionare pe piaţa AeRO-SMT, Consiliul de Administraţie al Fort a decis închiderea cu succes a plasamentului la preţul de 50 lei pe acţiune. Astfel, au fost acceptate subscrierile a 34 investitori şi a fost decisă majorarea capitalului societăţii cu suma de 1,67 milioane de lei, împarţită în 3.352,7 lei capital social şi 1,67 milioane lei prime de emisiune. În urma plasamentului, evaluarea de piaţă a Fort este de 51 milioane lei, iar deţinerea Bittnet este evaluată la aproximativ 30,6 milioane lei, prin comparaţie cu evaluarea activului în contabilitatea emitentului de 12 milioane lei. Această diferenţă de valoare nu va fi reflectată în niciun fel în contabilitatea emitentului", se menţionează în raport.
Potrivit documentului, în perioada următoare, Fort va continuă procesul de listare prin înregistrarea majorării de capital la Registrul Comerţului. Intermediarul plasamentului privat a fost Tradeville care va asista Fort şi în procesul de admitere la tranzacţionare pe piaţa AeRO-SMT a Bursei de Valori Bucureşti, proces estimat a se finaliza în primul trimestru al anului viitor.
Fort este compania în jurul căruia este organizat pilonul de securitate cibernetică al Grupului Bittnet, fiind condusă de Vladimir Ghiţă.
Pentru primele nouă luni ale anului, veniturile din contractele cu clienţii ale Fort s-au ridicat la 12,1 milioane lei, cu 16% peste cele din intervalul ianuarie-septembrie 2022, în vreme ce costul vânzărilor a fost de 7,8 milioane lei, în creştere cu 21%. Cheltuielile de vânzare/distribuţie s-au ridicat la 0,53 milioane lei, cu 125% peste cele din primele trei trimestre ale anului trecut, în vreme ce cheltuielile administrative au fost de 1,44 milioane lei, în creştere cu 8,5%.
Profitul operaţional s-a ridicat la aproape 2,3 milioane lei, cu 4,2% sub cel din primele nouă luni ale anului trecut, de 2,4 milioane lei, conform ultimului raport trimestrial al Bittnet.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.12.2023, 09:54)
Plasamentul nu a avut conditie de succes,cu o singura actiune subscrisa firma se lista.
S-a vizat vanzarea a 5,5% din actiuni adica 60.000.
Interval de subscriere 44-56 lei cu pas de cotare 3 lei.
Au fost subscrise 42.827 actiuni si ofertantul le-a acceptat doar pe cele la minim 50 de lei adica 33.527 actiuni.
Cea mai mica valoare a unui plasament,cel mai mic procent din capital social de actiuni plasate.
Cu toate ca valoarea plasamentului la numar maxim de actiuni era insignifianta,ofertantul a tras linia mai sus fara sa-i pese de ce si cat atrage,in actiuni si valoric.
Au participat in 10 zile lucratoare 35 de investitori,o treime au subscris cantitatea minima de 600 actiuni.Cea mai mare subscriere a fost de 2250 actiuni.
Nicio subscriere nu a atins macar 70% din plafonul valoric minim perceput de intermediar la alte plasamente,nu mai vorbim de alte conditionalitati care fac obiectul unei actiuni a zeci de investitori in justitie.
Trage fiecare concluziile cu ce se va intampla dupa listare.
Optiunea sa se taca si sa iasa prost la final si sa ne plangem,sa scriem,sa acuzam pe urma a fost folosita din plin,am vazut ce rezultate a dat la tot istoricul de plasamente.