Fost şef al Fiscului din Satu Mare, trimis în judecată pentru luare de mită

Valentin Busuioc
Anticorupţie / 8 aprilie 2015

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Oradea i-au trimis, astăzi, în judecată, în stare de libertate, pe Ioan Mircea Ardelean (fost director executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare) şi pe Daniel Gheorghe Becski (fost inspector principal în Serviciul de Inspecţie Persoane Juridice din aceeaşi instituţie), pentru luare de mită în formă continuată.

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată omul de afaceri Mihai Crişan, pentru dare de mită în formă continuată.

Potrivit comunicatului trimis astăzi readcţiei, pe 17 ianuarie 2013, în parcarea unui local din municipiul Satu-Mare, afaceristul i-ar fi dat 4.000 de euro şi mai multe alimente lui Ardelean, pentru ca o echipă de control ce urma să-i inspecteze firma, în martie, să nu constate nereguli cu privire la activitatea comercială ilicită a societăţii. Din echipă, făcea parte şi Becski, care ar fi primit şi el diverse foloase materiale de la Crişan.

Astfel, în ianuarie, din proprie iniţiativă, Mihai Crişan ar fi suportat contravaloarea cheltuielilor aferente consumaţiei a circa 20 de persoane invitate la un restaurant, la aniversarea lui Daniel Becski. Ulterior, în februarie, afaceristul i-ar fi oferit şi predat inspectorului fiscal, prin nişte angajaţi, două platouri cu mâncare pregătite de personalul unui restaurant. În plus, în martie, omul de afaceri ar fi acceptat solicitarea lui Becski de a accepta încheierea şi semnarea unui contract fictiv, între o societate controlată de Crişan şi o firmă deţinută de un prieten al lui Becski, act menit să ajute această firmă să poată accesa un credit bancar. Nu în ultimul rând, în aprilie 2013, omul de afaceri i-ar fi dat aceluiaşi inspector fiscal 1.000 de lei cu titlu de împrumut.

DNA precizează: "În schimbul oferirii şi remiterii acestor foloase materiale, inculpatul Becski Daniel Gheorghe a efectuat un control fiscal formal la societatea comercială administrată de inculpatul Crişan Mihai, fără a constata nereguli majore, în ciuda faptului că existau evidente dubii cu privire la legalitatea relaţiilor comerciale supuse controlului".

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Satu Mare. Procurorii au beneficiat de sprijin tehnic şi informativ din partea Serviciului Român de Informaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb