Fostul director al FNI, Nicolae Popa, eliberat din închisoare

A.C.
Anticorupţie / 4 septembrie 2017

Nicolae Popa (Sursa foto: captură Youtube)

Nicolae Popa (Sursa foto: captură Youtube)

Nicolae Popa, fostul director al Fondului Naţional de Investiţii (FNI) a fost astăzi eliberat condiţionat, transmit televiziunile de ştiri.

Conform Digi24, el a stat aproape şase ani în închisoare. Fusese condamnat la 15 ani de detenţie. Procurorii nu au contestat decizia de eliberare condiţionată.

Nicolae Popa a fost condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare, pentru fraudă, în anul 2006. În acelaşi dosar, privind prăbuşirea FNI, a fost judecată şi Ioana Maria Vlas, informează sursa.

Potrivit sursei citate, în anul 2000 peste 100.000 de români şi-au pierdut banii investiţi, iar statul român, care garantase, a fost obligat să plătească aproximativ o sută de milioane de euro drept compensaţii.

Înainte de condamnare, Nicolae Popa a fugit din ţară şi a fost arestat în decembrie 2009, de autorităţile judiciare indoneziene. A fost adus în ţară doi ani mai târziu, se mai arată în sursă.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. statul a fost obligat dar l-a durut in p.... de aceasta obligatie Prostii si azi asteapta sa dea statul

    1. Sunt unul din investitorii FNI care am titlu de executare silita a debitorului AAAS si sunt pe lista de asteptare la pozitia 2300 si ceva. Din 2011 cand a fost instituita aceasta lista au fost despagubiti vreo 2-3 investitori, ceea ce inseamna ca mie imi va veni randul peste vreo 800-900 de ani. In plus, Ministerul Finantelor a dat un ordin care prevede ca AAAS, adica debitorul stabileste anual bugetul alocat pt. despagubiri FNI, adica hotararea judecatoreasca si titlurile executorii nu au nicio valoare, sunt practic blocate de un act administrativ.Numai in Romania se poate intamp[la asa ceva, o lege si o hotarare judecatoreasca pot fi anulate de un organ administrativ, in speta de Guvern prin Ministerul Finantelor.

      Aveti dreptate, dar nu va impacientati ca mult nu mai este, trec repede 900 de ani. Lasand gluma la o parte vreau sa precizez ca in prezent mai sunt vreo 3500 de persoane care poseda titluri executorii, iar sumele ramase de plata nu depasec un milion de euro. Majoritatea dintre pagubiti s-au retras din proce inca din anii 2000, altii nici nu stiu ca s-a dat o hotarare in dosarul penal constituit in luna mai 2000, iar altii au murit demult.

      (ANAF) scoate la vânzare proprietăţile din Delta Dunării ale afaceristului Sorin Ovidiu Vîntu.Poate prindem si noi pagubitii vreo ciosvarta.

      Numai daca vrea Ministerul Finantelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb