Fostul director general al Dacia, Constantin Stroe, a murit sâmbătă dimineaţă

M.K.
Companii #Auto / 18 decembrie 2016

Constantin Stroe

Constantin Stroe

Conducerea "Renault România" îşi exprimă regretul pentru decesul acestuia

-----------

Actualizare 12:45 Cioloş, despre Constantin Stroe: "Un profesionist dedicat fabricii de la Mioveni de la începutul carierei până în ultima zi de viaţă"

Premierul Dacian Cioloş afirmă despre fostul director general al companiei "Dacia", Constantin Stroe, că a fost un profesionist dedicat fabricii de automobile de la Mioveni de la începutul carierei până în ultima zi de viaţă.

Dacian Cioloş a precizat, pe contul său de Facebook: "Din păcate, azi (sâmbătă, n.r.) l-am pierdut pe Constantin Stroe, fost director al uzinei Dacia, un profesionist dedicat fabricii de automobile de la Mioveni de la începutul carierei până în ultima zi de viaţă".

Premierul mai spune că cei 48 de ani în care Constantin Stroe s-a pus în slujba Dacia reprezintă o "lecţie de fidelitate" faţă de marcă şi arată un "profund sentiment" al responsabilităţii faţă de oamenii uzinei din Mioveni.

"Când fabrica de automobile Dacia trecea prin momente grele a luptat pentru privatizarea acesteia pentru că a crezut în viitorul automobilului românesc. Şi datorită viziunii sale, Dacia este azi una dintre cele mai vândute şi respectate mărci auto din Europa şi o carte de vizită a României. Dumnezeu să-l ierte!", mai scrie premierul.

-----------

Conducerea grupului "Renault România" şi-a exprimat, într-un comunicat trimis Redacţiei, regretul "profund" pentru decesul fostului director general al companiei "Dacia", Constantin Stroe, care a încetat din viaţă sâmbătă dimineaţă.

Comunicatul precizează: "Preşedintele - director general Automobile Dacia, Yves Caracatzanis, comitetul de management al Grupului Renault Romania şi întreg colectivul companiei îşi exprimă regretul profund în faţa pierderii celui care, timp de 48 de ani, a scris istoria automobilului românesc. Constantin Stroe este omul a cărui viaţă se confundă cu marca Dacia şi întreaga industrie auto din România".

Potrivit grupului "Renault", Constantin Stroe a fost unul dintre martorii naşterii şi creşterii uzinei "Dacia" la Mioveni, acolo unde a parcurs toate etapele carierei profesionale, până la poziţia de director general al uzinei.

Compania menţionează: "Lui Constantin Stroe i se datorează, în bună parte, salvarea mărcii Dacia, după anii '90, şi reîntoarcerea acesteia în marea familie a Grupului Renault. A fost cel care a contribuit semnificativ la asigurarea unei tranziţii de succes între vechea şi noua Dacia. A apărat cu stoicism şi mândrie marca sa de suflet, folosindu-şi toate resursele pentru a-i asigura drumul cel bun. Constantin Stroe a îmbrăţişat cu aceeaşi pasiune rolul de purtător de cuvânt al întregii industrii româneşti de automobile, din poziţia de preşedinte - director general al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). Suntem alături de familia îndurerată şi de toţi cei care l-au cunoscut şi apreciat".

Constantin Stroe s-a născut pe 24 martie 1942 la Hulubeşti, în judeţul Dâmboviţa.

În 1967, după ce a absolvit Universitatea Politehnica Bucureşti, Facultatea Tehnologia Construcţiilor de Maşini, s-a angajat ca inginer la uzina Mecanică Teleajen. Un an mai târziu s-a alăturat nou-înfiinţatei Întreprinderi de Autoturisme Piteşti, unde a fost, pe rând, inginer, şef secţie şi inginer şef fabrică.

În anul 1982 a devenit director tehnic al Centralei Industriale de Autoturisme Piteşti, iar în 1989 a preluat responsabilităţile de director al Întreprinderii de Autoturisme Timişoara.

Timp de 12 ani, din februarie 1990 până în septembrie 2002, a ocupat poziţia de director general al "Automobile Dacia". În paralel, a reprezentat industria românească de profil ca preşedinte, apoi director general al ACAROM, membru în Consiliul Director al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile din România (APIA) şi membru in comitetul Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Constantin Stroe a fost vicepreşedinte al Consiliilor de Administraţie de la Automobile "Dacia" şi "Renault Technologie Roumanie".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu vreau sa fac o mare ...pledoarie acesei persoane ilustre,,...dar stiu ca imediat dupa revolutie...a simtit ca industria auto este intr-o totala decadere in Romania

    L-am vazut foarte des pe ,,,holurile Ministerului Economiei...Nu incerca alceva decat vroia sa salveze...Uzina Colibasi si implicit ind.auto.din tara.S-a luptat extraordinar de mult pentru a incerca sa aduca un investitor...in Romania...si uita ca datorita lui azi avem o fabrica de elita mondiala si renume ...prin care exportam cu mandrie prin aceasta marca Dacia o serie de autoturisma in tarile unde exista o concurenta acerba ....... 

    Daca aveam ...astfel de persoane in multe alte domenii din economie astazi tara noastra era cu totul pe alt esichier... 

    Dumnezeu sa-l ierte;; 

     

    1. Da aveti dreptate....Il retin si eu...avea o geanta de ..perceptor...si statea ore intregi pe holurile Ministerului,,,si daca-l intrebai ce asteapta si ce vrea....iti raspundea simplu ..."vreau sa aduc pe francezi in Romania si sa salvez Uzina Dacia,,,,

      Iar acum cand imi aduc aminte de ..el..fac o comparatie cu...elita noastra politica...si ma uit la "figurile" lor....si vad ce diferenta de atitudine fata de aceasta tara....Nu vezi decat interese personale,hotii,marlanii,mitoc anii.....

      La astfel de persoane cum a fost Stroe...ar trebui sa-i ridicam o statuie....iar o serie de politicieni sa mearga prin fata acestei statui si sa urmeze exemplu.... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb