FOSTUL MANAGER AL SPITALULUI FILANTROPIA: "Mandatul meu expirase înainte de a anunţa Nicuşor Dan că mă demite"

S.B.
Miscellanea / 22 decembrie 2020

Spitalul Filantropia (sursa foto: https://spitalulfilantropia.ro/)

Spitalul Filantropia (sursa foto: https://spitalulfilantropia.ro/)

Fostul manager al Spitalului Filantropia din Capitală Dan Ştefan Sîmpălean spune că mandatul său la conducerea unităţii medicale încetase de drept din 12 decembrie, cu cinci zile înainte de a primi din partea primarului general Nicuşor Dan decizia de demitere a sa, informează Hotnews.

El mai susţine că problemele descoperite la spital de Curtea de Conturi au fost remediate pe parcursul controlului, în timp ce raportul Corpului de Control al primarului nu i-ar fi fost adus la cunoştinţă nici până la această dată.

Sîmplean a făcut aceste precizări pe Facebook, în această dimineaţă, "considerând că domnul primar a fost greşit informat, posibil semnificativ, influenţat de cantitatea mare de informaţii, rapoarte, analize detaliate".

Ce susţine fostul manager al Spitalului Filantropia din Bucureşti:

" 1. Mandatul meu de Manager al Spitalului Clinic Filantropia a încetat de drept în data de 12.12.2020, iar în data de 18.12.2020 am primit Dispoziţia Primarului General al Municipiului Bucureşti prin care am fost numit manager al spitalului pentru perioada 12-17.12.2020. Atribuţiile mele încetaseră de drept!

2. Referitor la acuzaţiile aduse privind neregulile din raportul Curţii de Conturi a României (transmis personal domnului Primar în data de 09.12.2020), consider a fi nefondate deoarece concluziile acestora au fost remediate pe parcursul controlului!! Analiza acestora pertinentă susţin necesitatea continuării eforturilor de schimbare iniţiate şi îmbunătăţire continuă.

3. Referitor la raportul Corpului de Control al Primarului, menţionez că nici până la această dată nu mi-a fost adus la cunoştiinţă!!

În ceea ce priveşte procedura de licitaţie privind dotarea secţiei de neonatologie cu incubatoare, nu pot oferi momentan mai multe detalii, deoarece este o procedura nefinalizată, în acest moment fiind în contestaţie la Curtea de Apel Bucureşti! Totuşi, în urma sesizărilor primite, am cerut analiza juridică a acestora de către o casă de avocatură independentă, iar toate aspectele semnalate de dumnealor au fost menţionate într-un memorandum!

Toate aceste precizări şi documente le-am trimis domnului primar în speranţa că acesta le va analiza cu bună credinţă şi celeritate. Nu în ultimul rând acestea sunt disponibile şi noii conduceri pentru implementare şi corelare cu nevoia de îmbunătăţire continuă, pe care ne-o dorim toţi.

În cele 18 luni de mandat pot afirmă că alături de echipa Spitalului Clinic Filantropia am reuşit să construim multe lucruri frumoase, contribuind în permanentă la creşterea calităţii actului medical, clasându-ne în anul 2020 că şi finalişti la Romanian Healthcare Awards cu " Echipa Medicală a Anului", iar în plină criză sanitară, peste 4.000 de mămici au beneficiat de serviciile oferite de spital, plecând acasă sănătoase, împreună cu copilaşii lor".

În 17 decembrie, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat pe Facebook că l-a demis pe managerul spitalului Filantropia, după ce a primit analizele şi rapoartele Curţii de Conturi şi ale Corpului de Control al Primarului în care sunt semnalate diverse nereguli la acest spital. El spunea că neregulile găsite de corpul de control al primarului general vizează în principal încălcări ale legii achiziţiilor publice, prima fiind "organizarea deficitară a activităţilor privind estimarea valorii bunurilor ce urmează a fi achiziţionate, în referatele de necesitate nu este indicat modul în care a fost efectuată estimarea valorii bunurilor", potrivit Hotnews.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb