Fostul preşedinte al Germaniei: "Putin exploatează frica germanilor"

T.B.
Politică / 30 martie

Fostul preşedinte al Germaniei: "Putin exploatează frica germanilor"

Germanii sunt prea fricoşi în relaţiile lor cu preşedintele rus Vladimir Putin, a declarat fostul preşedinte german Joachim Gauck într-un interviu publicat sâmbătă de agenţia de ştiri RND, informează dpa.

Conform sursei, "Putin ştie că mulţi germani sunt mai înfricoşaţi decât, de exemplu, polonezii sau francezii şi exploatează această tendinţă", a spus Gauck, care a fost preşedinte al Germaniei între 2012 şi 2017. "Frica este un ajutor pentru agresor", a subliniat el.

Joachim Gauck, fost pastor luteran din Germania de Est care a jucat un rol-cheie ca activist pentru drepturile omului în perioada premergătoare reunificării Germaniei în 1990, a spus că frica îi face pe oameni incapabili să vadă posibile soluţii la probleme, potrivit sursei citat.

El a declarat că Olaf Scholz, actualul cancelar federal, ar trebui să-şi reconsidere refuzul de a furniza Ucrainei rachete de croazieră germane Taurus cu rază de acţiune lungă şi a respins opinia conform căreia aceasta ar implica Germania în războiul din Ucraina, relatează dpa.

Potrivit lui Joachim Gauck, experţi în drept internaţional, experţi militari şi mai mulţi membri ai coaliţiei aflate la guvernare în Germania nu împărtăşesc punctul de vedere al lui Scholz asupra problemei, informează sursa.

Kievul a solicitat în repetate rânduri Berlinului să-i trimită rachete Taurus, care au o rază de acţiune de 500 de kilometri, potrivit dpa.

Această problemă constituie subiectul unor dezbateri intense, Olaf Scholz exprimând temeri că ar putea fi lovite ţinte situate în adâncul Rusiei dacă Berlinul va pierde controlul asupra acestora în favoarea Kievului. Teoretic, Moscova ar putea fi vizată din nordul Ucrainei, precum Podul Crimeei care leagă peninsula de Rusia, transmite sursa citată.

Joachim Gauck se bucură de consideraţie ca autoritate morală în Germania, după ce a servit drept comisar federal pentru cercetarea arhivelor Stasi, temutul Minister pentru Securitatea Statului în Germania de Est, precizează sursa.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Asa se manipuleaza oinia publica.Se va continua pana ce cetatenii germani isi vor dori sa lupte pe front cu rusii

    1. Manipluarea mizerabila a vestului are alte tinte - sa umple Europa cu armament de la americani, din buzunarul si cu sacrificiile cetatenilor europeni.. care isi rup de la gura pentru a putea plati aceste arme.

      Cum drku sa nu prinda propaganda Rusiei daca clasa de mijloc traieste din ce in ce mai greu? 

      o mare putere nu poate rezista fara a fi si o mare putere militara .propaganda de de doi bani si un brinci iti face rau

      Hai sa luam cetatenii germani sa-i intrebam la referendum - vor armament sau vor papica de mancare si un acoperis deasupra capului ?

    explosteaza industria germanilor!

    de rau ce o duc germanii si rusii…. germanii au mai deschis anul asta 2 supermarketuri mai in rusia! 

    si de rai ce sunt rusii… ii primesc cu bratele deschise! 

    s c c r e t 

    Vedeti cum fug de responsabilitate? Putin e vinovat pentru toate neajunsurile din societate, ca lumea nu are bani suficienti pentru subzistenta, ca chiriile si ratele au ajuns la cer, ca dupa ce plasti intretinerea nu-ti mai raman bani de mancare.. Putin e bagat in toate, altfle curgea lapte si miere prin buzunarul europenilor, daca nu era Putin.

    1. nu e butin vinovat de cele de mai sus!

      e vinovat ciclul de credit si valul generatiei productiv ce crediteaza ! 

      inchide robinetul de credit maine si in 3-6 luni ai direct deflatie! 

      s c c r e t 

    Acest nimeni ar trebui sa fie mai destept, sau sa citeasca manualul german de istorie...Ar fi aflat ca in mai 1945 de la Elba la Konigsberg se aflau 12 armate ruse cu efectiv de 1.4 milioane de soldati cu ordin de instaurare a republicii sovietice socialiste germane si numai razgandirea lui Stalin l a salvat pe Gauck de a fi vorbitor nativ de limba rusa...

    1. se pare ca tu nu pricepi . exact asta e motivul pentru care Rusia va pierde totul

    poate il trimite schultz pe acest tataita in prima linie a frontului sa dea un exemplu de curaj pentru nemtzalai....ca tot o ard ca daca o tara nato trimite trupe in ucraina, nu inseamna ca nato e implicata....hai tataitza, ia arata-ne cum e sa ai curaj!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb