Fostul preşedinte "Generali", condamnat pentru falimentul "Cirio"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 iulie 2011

Cesare Geronzi

Cesare Geronzi

Cesare Geronzi, fostul preşedinte al "Assicurazioni Generali" din Italia, a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru rolul pe care l-a avut, în 2002, în falimentul companiei alimentare "Cirio Finanziaria" SpA.

Hotărârea instanţei vine la numai două luni după apariţia informaţiei potrivit căreia Geronzi a părăsit compania de asigurări "Generali" cu un pachet compensatoriu uriaş, care a dus la lansarea unei anchete din partea autorităţii pieţei de capital din Italia.

Procurorii cazului "Cirio" au solicitat pedeapsa cu opt ani de închisoare pentru Geronzi. Însă, avocaţii lui Geronzi au venit în apărarea acestuia argumentând că bancherul nu a avut competenţe speciale cu privire la "Cirio", în momentul falimentului companiei.

Cesare Geronzi, în vârstă de 74 de ani, a fost preşedintele băncii "Capitalia" SpA la momentul la care "Cirio" a intrat în colaps.

Investigaţia privind cazul "Cirio" a fost lansată în 2003, respectiv finalizată în mai 2005. Procurorii susţin că falimentul grupului a afectat 13.000 de persoane care au subscris obligaţiuni ale companiei, în sumă de 1,1 miliarde euro (1,6 miliarde dolari). "Cirio" a intrat în faliment în noiembrie 2002. Colapsul a fost cel mai răsunător din Italia, înaintea falimentului "Parmalat" SpA, care s-a produs în 2003.

Potrivit agenţiei de ştiri ANSA, Geronzi se consideră nevinovat şi va ataca sentinţa dată în privinţa sa. La fel va proceda şi fostul director executiv al "Cirio", Sergio Cragnotti, care a fost condamnat la nouă ani de închisoare.

În 2006, Geronzi a mai fost condamnat în legătură cu falimentul companiei imobiliare "Italcase-Bagaglino" (în anii "90), însă a fost achitat în urma apelului. Geronzi a mai câştigat un apel, într-un caz care a avut legătură cu producătorul de lapte "Eurolat".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb