FOSTUL PREŞEDINTE RUS DMITRI MEDVEDEV: "Este absurd să pedepseşti o ţară care are cel mai mare arsenal nuclear din lume"

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 iulie 2022

"Este absurd să pedepseşti o ţară care are cel mai mare arsenal nuclear din lume"

Ideea de a pedepsi o ţară care are cel mai mare arsenal nuclear din lume este în sine una absurdă şi asta creează în mod potenţial o ameninţare pentru existenţa umanităţi, declară, pe contul său de Telegram, fostul preşedinte al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, actual vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Medvedev s-a referit la recurgerea la arme nucleare, excluzând în avans eventualitatea ca justiţia internaţională să decidă sancţiuni împotriva Moscovei, într-un moment în care Curtea Penală Internaţională (CPI) anchetează presupuse crime de război comise în Ucraina, informează AFP, conform Agerpres.

Totodată, Dmitri Medvedev a acuzat SUA că vor să aducă Rusia în faţa jurisdicţiilor internaţionale, în condiţiile în care Washingtonul nu a fost niciodată pedepsit pentru războaiele sale duse în lume şi care "au dus la moartea a 20 de milioane de oameni".

Curtea Penală Internaţională (CPI) anchetează în prezent presupusele crime comise de trupele ruse în Ucraina.

Rusia neagă în mod sistematic toate abuzurile de care sunt acuzate forţele ruse - bombardamente asupra civililor, executări sumare, violuri - acuzând la rândul său Ucraina de crime de război.

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov: "Lumea evoluează în mod complicat"

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a îndemnat ieri toate ţările lumii să depună eforturi pentru protejarea legilor internaţionale, în condiţiile în care "lumea evoluează într-un mod complicat", informează Reuters.

Lavrov a făcut aceste declaraţii în timpul unei întrevederi cu omologul său vietnamez Bui Thanh Son, la Hanoi.

Afirmaţiile sale vin în condiţiile în care Rusia este acuzată de ţările occidentale de încălcarea legislaţiei internaţionale prin invazia sa asupra Ucrainei. Liderii Uniunii Europene (UE) au îndemnat Moscova să respecte o decizie a Curţii Internaţionale de Justiţie, potrivit căreia Rusia trebuie să-şi retragă trupele din Ucraina.

Vizita lui Lavrov la Hanoi a avut loc în contextul în care cele două ţări sărbătoresc zece ani de la stabilirea unui "parteneriat strategic cuprinzător".

Volodimir Zelenski îi cere conducerii militare din Ucraiana să nu ia decizii fără consultarea sa

Preşedintele Volodimir Zelenski a mustrat marţi conducerea militară din ţara sa după critici dure din partea populaţiei la adresa cerinţelor ce vizează recrutarea în armată, în urma celor mai recente anunţuri ale Ministerului Apărării de la Kiev, transmite dpa.

La următoarea şedinţă a Statului Major, ministrul Apărării, şeful Statului Major şi comandantul-şef al Armatei vor trebui să îi prezinte un raport detaliat, după cum a cerut, într-un mesaj video, şeful statului ucrainean, notează Agerpres.

"Promit oamenilor să clarific chestiunea şi să solicit în continuare Statului Major să nu ia astfel de decizii fără mine", a spus preşedintele Zelenski, adăugând că este vorba despre o neînţelegere care a stârnit indignare în societate.

Anterior, comandantul-şef al armatei, Valeri Zalujnîi, şi Statul Major comunicaseră că ucrainenii care au vârsta de încorporare au nevoie de permisiune pentru a părăsi locul în care au fost înregistraţi ca rezidenţi. Ordinul are la bază o lege din anul 1992 privind mobilizarea. Astfel, bărbaţii cu vârste între 18 şi 60 de ani au nevoie de permisiunea comisariatului lor militar local ca să poată părăsi districtul unde sunt înregistraţi.

După critici pe reţelele de socializare, s-a adăugat că această cerinţă este necesară doar pentru părăsirea districtului guvernamental.

Începând din octombrie, femeile din anumite categorii ocupaţionale vor fi, de asemenea, supuse serviciului militar.

Numeroşi ucraineni nu locuiesc la adresa unde sunt înregistraţi în acte. În urma invaziei ruse, zeci de mii de bărbaţi care au vârsta de încorporare au fugit în zone mai sigure din vestul Ucrainei.

Ministrul leton al Apărării, Artis Pabriks, a anunţat reintroducerea serviciului militar obligatoriu pe fondul tensiunilor crescânde cu Rusia vecină şi a războiului din Ucraina, conform AFP.

"Actualul sistem militar al Letoniei şi-a atins limitele. În acelaşi timp, nu avem vreun motiv să credem că Rusia îşi va schimba comportamentul", a declarat Pabriks.

Letonia a renunţat la serviciul militar obligatoriu după aderarea la NATO. Din 2007, armata ţării este formată din militari de carieră şi voluntari ai Gărzii Naţionale care servesc în infanterie cu jumătate de normă în timpul weekendului.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. u este absurd .

    Este corect, dar voi nu recomandati 

    Declaratia lui Medevedev, arata ca el insusi, Putin si ai lor sunt de domeniul absurdului. Adica care este legatura logica intre arsenalul nuclear si dreptul sa cotropeasca o tara?! Nedreptatea se sanctioneaza, unde este absurdul? La varful politic al Rusiei se gasesc idioti lacomi, tampiti lipsiti de scrupule, prosti criminali. Acum se vede ca sunt de o teapa cu aliatul lor Hitler. Au luptat contra lui Hitler numai dupa ce, Hitler fiind si nebun, i-a atacat. Rusii, de fapt, sunt hitleristi, nu antihitleristi. Intrebati-l pe Stalin!

    1. Din pacate ac.este realitatea au mantalitatea lui Hitler.Stalin l-a ajutat sa vina la putere iar apoi au mers la furat impreuna Au invadat Polonia iar noua n-au rapit Basarabia si Bucovina .Nu respecta nici o lege sau tratat , cred numai in puterea pumnului.

      Dupa care sustin ca este absurd sa li te impotrivesti. Cat cretinism arogant!

    Lepre

    degeaba ranjeste, USA + UK + Franta au mai multe arme nucleare ca nazistii de rusi

    1. Nu este corect "nazistii de rusi", corect este "nazistii rusi".

      Trump s-a suparat cand Rusia a tot amenintat cu arme nucleare si a spus ca ei au mai.multe si au si butonul rosu functional.

    Nimeni n-a facut Rusiei atat rau cat si-a facut singura prin invadarea unui stat independent si suveran !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb