FOTBAL ÎN LIVING Luni, după duminică

Dan Nicolaie
Sport / 12 iulie 2010

Luni, după duminică

Finala Campionatului Mondial este ca o zi însorită de 14 septembrie, oricât de frumoasă ar fi, tot nu poţi să te bucuri de ea până la capăt. De azi revenim la grijile cotidiene, nici o vuvuzelă şi nici un jabulani nu ne vor mai distrage atenţia. E ziua în care am mai îngropat un vis, adânc în groapa sufletului, mereu gata să înghită noi şi noi bucurii dar şi nenumărate tristeţi. La finală s-a înghesuit multă lume bună ca la urs, mulţi vedeau, dar nu toţi pricepeau cu adevărat despre ce e vorba, dar e un eveniment care trebuia bifat în agende supraîncărcate.

Marele prezicător Paul a nimerit-o din nou, chiar dacă au fost momente când ne-am îndoit de el. Este o caracatiţă care ştie prea multe, acest lucru poate fi fatal.

Dacă finala mică a fost mare, duminică seara lucrurile au stat exact invers.Meciul în sine s-a urnit greu, scrâşnit, cu multe crampoane răzuind tibii, cu o mână de cartonaşe menite să potolească nervii şi cu câteva ocazi scremute. Tensiune multă, brodată pe o inerentă teamă, toate acestea generate de proximitatea unui succes uriaş. Plusul de creativitate a venit, normal, din partea Spaniei. După două felii de prelungiri, Casillias a ridicat trofeul deasupra capului aruncând întreaga Spanie în aer. Echipă economicoasă, trupa lui Del Bosque a câştigat un singur meci la turneul final, cu modesta Honduras, la o diferenţă mai mare de un gol, reuşind să scoată mingea din propria poartă doar de două ori. Ironia sorţii, Olanda a terminat pe locul 2, cu toate că nu a pierdut nici un joc în timpul regulamentar.

Povestea mondialului s-a încheiat, începe să se închege legenda. Peste 10 sau 20 de ani ne vom aminti cu plăcere de un iunie ploios, când graţie fotbalului am cunoscut un pic mai bine Africa, chiar dacă nici noi şi nici echipa noastră naţională nu am fost acolo.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. S-a terminat? S-a terminat!

    Ole !, Ole!, Ole!, Ole !!!!!!!!!! 

    Spania (spaniolii) a/au scapat de criza ! ; de criza de nervi, de criza de timp, de criza de nerabdare si asteptare ! dar sclpiciul (din pacte) dispare pentru foarte , foarte multi dintre spanioli - si nu numai, deacum revine criza cea de toate zilele.

    Sa fie oare cu atat mai mult binevenita aceasta secunda de nebunie ??. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb