FOTBAL ŞI BANI Adversarul de astăzi al tricolorilor predă lecţii de ieşit din criză

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 14 noiembrie 2012

Adversarul de astăzi al tricolorilor predă lecţii de ieşit din criză

Echipa naţională de fotbal întâlneşte astăzi prima reprezentativă a Belgiei, echipa cu cea mai spectaculoasă creştere în plan sportiv şi financiar din Europa. Pentru şeful Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, ar trebui să conteze mai puţin rezultatul întâlnirii, principala preocupare ar fi să smulgă de la omologul său belgian secretul redresării unei reprezentative care a traversat un deceniu de coşmar în plan fotbalistic şi care şi-a revenit miraculos graţie unei generaţii de tineri care a avut toate condiţiile să se dezvolte.

În grupa A de calificare pentru turneul final al Campionatului Mondial din Brazilia, Belgia merge fără gre-şeală, ocupând locul 1, în faţa formaţiilor Croaţiei, Serbiei, Macedoniei, Scoţiei şi Ţării Galilor. În precedentele campanii de calificare, echipa Belgiei a înregistrat rezultate ruşinoa-se, pierzând în faţa unora dintre cele mai slabe naţionale ale continentului, dar în ultimii doi ani revirimentul a fost spectaculos, după ce ani de zile s-a investit masiv în sectoarele de copii şi juniori şi în academii de fotbal. Inclusiv cota jucătorilor a explodat, întregul lotul antrenat de Victor Piţurcă valorând cu puţin mai mult decât cel mai apreciat fotbalist belgian. Lotul deplasat la Bucureşti de tehnicianul Marc Wilmots valorează 312.000.000 euro, doar trei reprezentative europene (Spania, Germania şi Italia) fiind mai bine cotate. Saltul este uluitor, mijlocaşul Eden Hazard are un preţ de transfer de 40.000.000 euro, fundaşul Vincent Kompany este evaluat la 35.000.000 euro, iar mijlocaşul Axel Witsel 30.000.000 euro. Din lotul nostru, evaluat la 49.000.000 euro, cel mai bine cotaţi fotbalişti sunt stelistul Vlad Chiricheş şi jucătorul lui Lazio, Radu Ştefan, câte 5.000.000 de euro. Diferenţele sunt uriaşe şi tocmai de aceea "modelul belgian" ar trebui urmat pas cu pas.

Pentru Victor Piţurcă meciul este foarte important, în special din punctul de vedere al evaluării forţei sportive: "Văd că nu se dă prea multă importanţă acestui joc şi nu ştiu de ce, pentru că întâlnim o echipă foarte bună care în curând va avea un cuvânt greu de spus în fotbalul european şi chiar mondial. Este ultimul meci din acest an şi ne dorim un joc bun şi un rezultat pe măsură. Echipa naţională a avut un an bun, care ne dă speranţe având în vedere şi faptul că aici s-a format un nou grup. De aceea îmi doresc să se termine bine şi să nu pierdem cu Belgia. Avem nevoie de rezultate bune, e altceva să nu pierzi cu Belgia în perspectiva meciurilor din primăvară. Belgia are jucători valoroşi, care evoluează la cluburi mari şi care costă 30-40 de milioane de euro. În plus, Belgia în această campanie de calificare a mers foarte bine, are zece puncte şi a bătut de o manieră categorică adversarii. Sper ca meciul să fie o experienţă pentru noi". Prima reprezentativă a Româ-niei mai are programat pe 6 februarie 2013 un nou meci amical pentru care conducerea FRF caută un adversar, după ce echipa Norvegiei a refuzat confruntarea. Partida dintre România şi Belgia este programată astăzi de la ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb