FOTBAL ŞI BANI Ieşirea din comă!

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Sport / 29 martie 2018

Ieşirea din comă!

Echipa naţională de fotbal trăieşte, iar ultimele două rezultate demonstrează din plin acest lucru. Adusă în "comă" de specialistul străin, echipa a fost revitalizată de un antrenor autohton, care a găsit rapid un limbaj comun cu jucătorii. Fără să fi produs mari minuni, Cosmin Contra are meritul de a fi insuflat un plus de ambiţie fotbaliştilor, care în urmă cu un an lăsau impresia că sunt tranchilizaţi de discursurile motivaţionale ale antrenorului german Cristoph Daum. Victoriile cu Israel (2-1) şi cu Suedia (1-0) sunt un bun punct de plecare pentru o campanie care îi poate duce pe tricolori la...Bucureşti, acolo unde vor juca partidele de la Euro 2020, dacă obţin calificarea la turneul final.

Conducerea federaţiei, prin ultimele două alegeri de antrenori - Cristoph Daum şi Cosmin Contra, unul la final de carieră, mult prea calm pentru gus­tul fotbalistului autohton, celălalt la început de drum, plin de ambiţie şi dorinţă de a demonstra în permanent dialog cu jucătorii - a reuşit să ruineze, pentru moment, ideea tehnicianului străin la cârma unei reprezentative. Dacă în alte sporturi transplantul s-a dovedit a fi unul reuşit, a se vedea hand­balul şi rugby-ul, la fotbal eşecul a fost unul colosal, pe măsura contractului oferit specialistului.

Antrenorul Cosmin Contra este omul potrivit pentru reasamblarea echipei. Este evident că nu aleargă după o reîntinerire a formaţiei cu orice preţ, dar nu este nici blocat în idei fixe în legătură cu un jucător sau altul. Nu este cel mai fin tactician din rândul antrenorilor autohtoni, dar este printre cei mai buni mobilizatori. Încă vorbeşte aceeaşi limbă cu jucătorii şi acest lucru se vede din plin pe teren. Dacă va reuşi să îşi tempereze unele porniri războinice, pe care le-a manifestat din plin şi ca jucător, şi să nu pornească din senin un conflict cu un jucător sau o "tabără" din jurul naţionalei, Contra poate reuşi.

Jucătorii sunt, în linii mari, aceeaşi ca în mandatul lui Daum, deşi pe teren arată complet diferit. O foarte bună caracterizare a actualului lot a reuşit să o facă mijlocaşul Alexandru Chipciu: "Suntem o echipă muncitoare, cu jucători bunicei şi încercăm să facem lucruri cât mai bune." Aşa stau lucrurile, este evident că nu vom vedea prea curând meciuri de mare spectacol din partea actualei echipe, dar sunt şanse mari să obţinem, cu multă muncă şi determinare, rezultate bune. Sunt câteva puncte sensibile, în special în ceea ce poriveşte axul central al liniei de fund, unde piesele de bază au trecut deja de 30 de ani sau au probleme cu accidentările (Săpunaru, Grigore, Moţi, Chiricheş), dar pe flancuri lucrurile stau chiar foarte bine, cu multe soluţii.

Gazonul a fost din nou o problemă pentru toată lumea. Din nefericire "râul şi ramul" nu ne mai sunt de foarte mult timp prieteni, avem câteva stadioane noi şi frumoase, dar în continuare sunt probleme cu suprafaţa de joc. Un plus de seriozitate din partea celor care se ocupă de acest lucru nu ar strica. Dacă nu se pricep ar fi bine să îi lase pe alţii sau să înveţe cât mai rapid cum se fac lucrurile, totuşi nu avem stadioanele nici în Sahara şi nici în Siberia.

Publicul se comportă precum echipa în ultima campanie de calificare, o "prestaţie" bună este urmată de trei proaste. Nici Craiova nu a făcut excepţie, galeriile încă îşi duc propriile războaie, cu autorităţile centrale şi locale, iar încurajările sunt mult prea rapid urmate de apostrofări şi înjurături. Este evident că echipa naţională şi-a pierdut mare parte din public, problema nu ţine doar de partidele nereuşite ci şi de declaraţiile total neinspirate ale unor jucători de după meciuri şi de lipsa unor acţiuni coerente din partea conducătorilor federaţiei.

Echipa naţională a ieşit din comă, dar încă nu a ieşit complet din convalescenţă.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Este timpul ca presedintele FRF sa isi asume perioada Christoph DAUM, renuntand astfel la candidatura pentru un nou mandat. Este jenant sa tot acceptam experimentele unor impostori. GATA!

    1. Vorba galeriei de pe vremuri : "PITZI, PITZI, PITZI, LASANEEE, LASANEEE, LASANEEEE !" Sa fim seriosi puscariasii gica popescu & famiglia de mafioti ioan becali vor sa puna mana pe ciolan ??!!?? Ce viseaza Hagi ? N-a distrus odata nationala la barajul cu Slovenia ? Ce antrenor roman a facut performanta in ultimii 20 de ani de la Tata Puiu incoace ??!!?? Experimentele le-au facut MEDIOCRII si INCOMPETENTII ! Ce au realizat gasca de LOSERI ai lui chivu&mutu si restul ? NICI O CALIFICARE LA MONDIALE si o singura prezenta JALNICA la Europene ! NU BURLEANU e de vina CI FOSTA MAFIE A LUI SANDU ce vrea sa se intoarca RUSINOS la butoane ! Chiar nu va e rusine dupa ce ati pus trosbalu' pe butuci ???

      Singurul antrenor roman de MARE performanta a fost MIRCEA LUCESCU, caruia i s-a trantit usa in nas mereu de MAFIA lui SANDU ! RUSINE chivu, RUSINE mutu, NU ATI REALIZAT NIMIC acum sunteti JALNICI !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb