ZIARUL BURSA

29 martie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Senatorul Daniel Zamfir - executat de colegii de partid

25 DE LIBERALI AU VOTAT EXCLUDEREA LUI ZAMFIR DIN PNL Senatorul Daniel Zamfir - executat de colegii de partid

Emilia OlescuPolitică / 29 martie 2018

Senatorul liberal Daniel Cătălin Zamfir a fost executat de colegii săi de partid, 25 dintre aceştia votând, ieri, în Biroul Executiv (BEx), pentru excluderea sa din PNL. Doar doi liberali au votat împotrivă şi doi s-au abţinut. Excluderea din partid a lui Zamfir a fost cerută de preşedintele PNL Ludovic Orban. Surse politice ne-au declarat că BEx nu poate să decidă excluderea din partid a senatorului PNL, ci doar Biroul Politic Naţional, care s-ar putea reuni după Paşte.

Mai are Banca Naţională a României o strategie de politică monetară?

Mai are Banca Naţională a României o strategie de politică monetară?

Călin RecheaBănci-Asigurări / 29 martie 2018

Călin Rechea

Pe site-ul Băncii Naţionale a României încă mai scrie că strategia sa de politică monetară este ţintirea directă a inflaţiei.

Acest cadru de politică monetară a fost adoptat de numeroase ţări dezvoltate sau cu economii emergente începând din 1990, pornindu-se de la premisa că o politică monetară bazată pe reguli transparente, în condiţiile independenţei băncilor centrale, poate asigura mai bine stabilitatea preţurilor decât o politică monetară discreţionară.

Într-o analiză de la FMI, referitoare la stadiul actual al ţintirii inflaţiei la nivel global ("Inflation Targeting: Holding the Line", iulie 2017), se arată că "dovezile empirice cu privire la performanţa ţintirii inflaţiei susţin, dar nu în totalitate, eficienţa acestui cadru pentru obţinerea unei inflaţii scăzute, reducerea volatilităţii inflaţiei şi ancorarea aşteptărilor inflaţioniste".

PROPUNERE DE COMPLETARE A CONVOCATORULUI AGA Un grup de acţionari SIF Transilvania a cerut pornirea unei acţiuni în răspundere împotriva Directoratului

A.A.Piaţa de Capital / 29 martie 2018

Actualizare 12:35 Convocatorul AGA, completat cu revocarea lui Frăţilă şi Andănuţ, din Consiliul de Supraveghere, şi pornirea acţiunii în răspundere împotriva lui Mihai Fercală

Directoratul SIF Transilvania a completat convocatorul AGA din aprilie cu puncte privind aprobarea revocării lui Constantin Frăţilă şi a lui Crinel Valer Andănuţ, din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere, dar şi privind aprobarea pornirii acţiunii în răspundere împotriva lui Mihai Fercală - Preşedinte Executiv/Director General al SIF Transilvania, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

-----------

SIF3 Transilvania a anunţat, ieri, că a primit, o cerere de completare a convocatorului Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din 27 aprilie cu o propunere privind aprobarea pornirii unei acţiuni în răspundere împotriva Directoratului, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"O sculptură de Brâncuşi - posibil să aducă un randament de 1.400.000%, la licitaţia din mai"

BLOOMBERG: "O sculptură de Brâncuşi - posibil să aducă un randament de 1.400.000%, la licitaţia din mai"

Investiţii Personale / 29 martie 2018

Investiţiile profitabile în artă se reduc uneori la un lucru foarte simplu: să aştepţi momentul oportun, potrivit Bloomberg.

Acest lucru este valabil şi pentru o sculptură a lui Constantin Brâncuşi, intitulată "La Jeune fille sophistiquee (Portrait de Nancy Cunard)", care va fi scoasă la vânzare de casa de licitaţii Christie's în data de 15 mai.

Transgaz a cumpărat Vestmoldtransgaz

Transgaz a cumpărat Vestmoldtransgaz

A.S. Companii / 29 martie 2018

"Transgaz" (TGN), prin filiala sa din Republica Moldova, Eurotransgaz, a semnat, ieri, contractul de privatizare a companiei "Vestmoldtransgaz", la Chişinău, în prezenţa ministrului român al Economiei, Dănuţ Andruşcă, şi a omologului său din Republica Moldova, Chiril Gaburici, potrivit unui comunicat de presă.

Eugen Teodorovici

Modificarea Codului fiscal, din nou în Guvern

F.A.Politică / 29 martie 2018

Guvernul va discuta, astăzi, noi modificări ale Codului Fiscal, a anunţat, ieri, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici. Una dintre prevederile Ordonanţei de Urgenţă care va intra în şedinţa de astăzi prevede posibilitatea ca firmele să opteze pentru impozitul pe profit sau pe cifra de afaceri, dacă se încadrează sub plafonul de un milion de euro: "Una dintre principalele modificări este plafonul de un milion de euro sub care firmele pot să opteze în a fi impozitate pe cifra de afaceri sau impozitul pe profit, dar dacă vor să opteze, trebuie să aibă doi angajaţi şi capital social de minim 45.000 de lei".

Bogdan Albu, XTB România: "Restricţionarea contractelor pentru diferenţă va avea impact asupra traderilor mici"

DUPĂ MODIFICĂRILE ANUNŢATE DE ESMA, Bogdan Albu, XTB România: "Restricţionarea contractelor pentru diferenţă va avea impact asupra traderilor mici"

ANDREI IACOMI Piaţa de Capital / 29 martie 2018

Consiliul de Supraveghere al Autorităţii Europene pentru Pieţe şi Valori Mobiliare (ESMA) a dispus, pe 23 martie, interzicerea comercializării, distribuţiei sau vânzării de opţiuni binare precum şi impunerea unor limite legate de nivelul levierului, în cazul Contractelor pentru Diferenţă (CFD-uri) către investitorii de retail din Uniunea Europeană. Alte reglementări vizează apelul în marjă pe bază de cont, protecţia împotriva balanţei negative şi modul în care sunt promovate instrumentele financiare derivate către clienţii de retail. (Vezi casetă).

Cuplul Rednic - un show de 100.000 de euro

LA 25 DE ANI DE CARIERĂ Cuplul Rednic - un show de 100.000 de euro

A consemnat EMILIA OLESCUCultură / 29 martie 2018

Interpreţii de muzică populară Cornelia şi Lupu Rednic au împlinit 25 de ani de carieră, ocazie în care au oferit, zilele trecute, un spectacol aniversar impunător, în cadrul căruia, timp de peste patru ore, au cântat artişti de seamă ai muzicii noastre folclorice, acompaniaţi de orchestra Lăutarii din Chişinău, care a fost dirijată de Nicoale Botgros.

Reporter: Aţi organizat, recent, Spectacolul aniversar "Cornelia şi Lupu Rednic - 25 de ani de carieră artistică" - primul eveniment de acest gen la care sunteţi producător. Care au fost obstacolele în organizarea acestui eveniment?

Sorin Constantinescu: În primul rând, Sala Palatului este foarte greu de utilizat ca sală de concerte, pentru că este proiectată ca spaţiu pentru congrese şi sunt o mulţime de lucruri care încurcă, din punct de vedere tehnic. Acustica lasă de dorit, dar la noi, având instalaţie foarte performantă, s-a auzit bine. Din cauza acusticii este nevoie de aparatură mult mai sofisticată, ca să obţii un sonor de calitate.

Ieşirea din comă!

FOTBAL ŞI BANI Ieşirea din comă!

Dan NicolaieSport / 29 martie 2018

Echipa naţională de fotbal trăieşte, iar ultimele două rezultate demonstrează din plin acest lucru. Adusă în "comă" de specialistul străin, echipa a fost revitalizată de un antrenor autohton, care a găsit rapid un limbaj comun cu jucătorii. Fără să fi produs mari minuni, Cosmin Contra are meritul de a fi insuflat un plus de ambiţie fotbaliştilor, care în urmă cu un an lăsau impresia că sunt tranchilizaţi de discursurile motivaţionale ale antrenorului german Cristoph Daum.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Scăderi pe linie pentru toţi indicii bursei

BVB Scăderi pe linie pentru toţi indicii bursei

Andrei Iacomi Piaţa de Capital / 29 martie 2018

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii, un volum de 97,34 milioane de lei (20,91 milioane de euro), circa 65% din rulaj fiind realizat de transferul derulat pe...

MACRO NEWSLETTER 28 Martie 2018

MACRO NEWSLETTER 28 Martie 2018

Macroeconomie / 29 martie 2018

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a temperat creşterea anuală în februarie 2018, până la 3,4%, de la 3,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri anuale de 5,1% a creditului guvernamental şi a unui avans de 2,8% a creditului...

BSH va construi o fabrică de maşini de spălat rufe

C.P.Companii / 29 martie 2018

Producătorul de aparatură electrocasnică BSH Hausgeräte GmbH va investi aproximativ 110 milioane de euro într-o nouă locaţie în România în următorii ani şi a achiziţionat un teren de 40 hectare pentru construirea unei fabrici de maşini de...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo