PROPUNERE DE COMPLETARE A CONVOCATORULUI AGA Un grup de acţionari SIF Transilvania a cerut pornirea unei acţiuni în răspundere împotriva Directoratului

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 martie 2018

Actualizare 12:35 Convocatorul AGA, completat cu revocarea lui Frăţilă şi Andănuţ, din Consiliul de Supraveghere, şi pornirea acţiunii în răspundere împotriva lui Mihai Fercală

Directoratul SIF Transilvania a completat convocatorul AGA din aprilie cu puncte privind aprobarea revocării lui Constantin Frăţilă şi a lui Crinel Valer Andănuţ, din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere, dar şi privind aprobarea pornirii acţiunii în răspundere împotriva lui Mihai Fercală - Preşedinte Executiv/Director General al SIF Transilvania, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pentru această decizie, Directoratul invocă următoarele motive: "(i) iniţiativa Directoratului de a completa ordinea de zi a şedinţelor A.G.E.A. şi A.G.O.A. convocate pentru data de 27/28.04.2018, motivat de specificul procedurii de consolidare a valorii nominale a acţiunilor S.I.F. Transilvania în contextul standardizării evenimentelor corporative, precum şi a specificului termenelor administrative pentru avizarea/aprobarea/publicarea actelor necesare finalizării procedurii de consolidare a valorii nominale, (ii) primirea unor solicitări de completare a ordinii de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor SIF «Transilvania» SA din partea unor acţionari şi (iii) existenţa unor conflicte de interese a unor persoane cu SIF Transilvania, precum şi încălcarea obligaţiei de loialitate faţă de societate prin diseminarea unor informaţii eronate pretins adevărate, aspecte care conduc la îndeplinirea necorespunzătoare a mandatului unor membri ai Consiliului de Supraveghere, care afectează în mod negativ desfăşurarea activităţii societăţii care impun prezentarea acestora acţionarilor în vederea adoptării unor hotărâri referitoare la eradicarea acestor situaţii".

-------------

SIF3 Transilvania a anunţat, ieri, că a primit, o cerere de completare a convocatorului Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din 27 aprilie cu o propunere privind aprobarea pornirii unei acţiuni în răspundere împotriva Directoratului, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conform comunicatului, motivele invocate de grupul de acţionari care au trimis solicitarea (care are deţineri cumulate de 5,000234%) sunt "legate de pretinse nerespectări ale legislaţiei pieţei de capital, sancţiuni aplicate de ASF, pretinsa manipulare a pieţei şi un pretins management neperformant şi defectuos al Directoratului".

De asemenea, grupul a solicitat completarea convocatorului AGA, cu completarea comisiei de numărare a voturilor exprimate în cadrul şedinţei AGOA.

SIF3 a transmis că cererea de completare a ordinii de zi a adunării generale ordinare a acţionarilor se află în analiză, urmând ca decizia adoptată să fie comunicată investitorilor şi acţionarilor societăţii, în termenele legale.

Se pare că solicitarea a fost transmisă de acţionarii apropiaţi omului de afaceri Constantin Frăţilă, în prezent vicepreşedinte al SIF3, care de-a lungul anilor, a avut nenumărate conflicte cu preşedintele executiv Mihai Fercală şi cu societatea.

În aprilie 2017, acţionarii "SIF Transilvania" (SIF3) au ales un nou Consiliu de Supraveghere al societăţii care are următoarea componenţă: Ştefan Szabo, Dumitru Carapiti, Gheorghe Luţac, Cris­tian Mihalcea, Crinel-Valer Andănuţ, Constantin Frăţilă şi Nicolae Petria.

Atunci, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a constatat exis­tenţa unui grup de acţionari prezumat că acţionează în mod concertat în legătură cu SIF Transilvania, grup format din Frăţilă Mihaela, Frăţilă (Cociu) Maria Alexandra, Frăţilă Irina Elena, Societatea Alexa Business & Invest­ments SRL, Societatea Administration Stock Financial SRL, Societatea Asociation Ste-Dor Finance SA şi Dorina Bălaşa, membrii acestuia deţinând împreună 7,751419% din capitalul social al SIF Transilvania.

La finalul anului 2015, Constantin Frăţilă a făcut parte dintr-un grup de acţionari, cu deţineri cumulate de 8%, alături de Radu Toia, fonduri Certinvest şi Broadhurst, care a cerut convocarea Adunării Generale pentru schimbarea conducerii, acuzând managementul defectuos al SIF3. Ulterior, instanţa a sus­pendat cererea grupului de acţionari, deşi conducerea SIF3 apucase să con­voace AGA, pentru 15/16 februarie 2016. După decizia Tribunalului, Directoratul şi Consiliul de Supraveghere al SIF3 Transilvania au decis să revoce convocarea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor.

În Adunarea generală din 11 august 2014, Frăţilă a fost revocat din funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania.

SIF3 Transilvania va încerca să consolideze valoarea nominală a acţiunilor de la 0,1 lei/titlu la 5,00 lei/ titlu, după ce un demers similar al SIF Moldova s-a lovit de opoziţia Autorităţii de Supraveghere Financiară, dar şi al Asociaţiei Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC).

Astfel, conducerea SIF Transilvania a convocat acţionarii pentru data de 27-28 aprilie, pentru a aproba consolidarea, prin creşterea valorii nominale a acţiunilor concomitent cu reducerea numărului total de acţiuni.

Conform convocatorului, 50 de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei/titlu vor deveni o acţiune cu valoarea nominală de 5,00 lei/titlu.

Acţionarii SIF3 vor mai decide, la AGA de bilanţ, distribuirea sub formă de dividende a unei sume de 21,84 milioane de lei, echivalentul a 0,01 lei/acţiune.

Dividendul reprezintă un randament de 3,95%, prin raportare la preţul mediu de tranzacţionare a acţiunilor SIF3, în perioada 01 ianuarie 2017 - 31 decembrie 2017, data de înregistrare urmând să fie 05 octombie 2018, iar data plăţii 26 octombie 2018.

De asemenea, pe ordinea de zi se are în vedere discutarea şi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi a programului investiţional pentru anul 2018.

SIF Transilvania a înregistrat, anul trecut, veniturile totale în sumă de 89,9 milioane de lei, în scădere cu 4% faţă de anul anterior, când acestea însumau 93,7 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Afara, fercala

    1. Important ar fi ca ASF-ul sa fie prezent la aceasta AGA sa vada cum se numara voturile.

      Sustin ideea.

    Dacă nu fura la vot, fercalezu nu are șanse. Așa ca va juca cartea pe care o știe.. fraudarea votului.

    Fragilă.Să fim seriosi.

    La 100 de dolari faultul si 50 hentul. 

    Hai bai nene nu te erija acum mare guru in piata de capital. 

    A se citi ce a făcut Toia cu Sigma.

    Postaci angajati de guvidul din Constanta. 

    Are Fratila peste 5%?Are.De peste 5 ani.

    A luat divident de la Fercalez in fiecare an? 

    A luat.Si s a multumit cu cascavalul.A iesit cumva sa declare inainte...bai eu nu vreau dividentul ca voi sunteti prosti si eu vreau sa mearga societatea.Nu nene,a luat cash ul. 

    Acum latri de...bad management.. 

    Ia vezi tu ce ai făcut cu COMCM. 

    Ca am inteles ca pe aia de la Sif îi tineai la poarta.A furat Fercala voturile? 

    Bai voi prost il credeti. 

    Voi daca puneti mana pe Sif o să îmi mai dati divident?Eu nu cred.. 

    Cred ca vreti sa puneti mana pe ceva hoteluri apartinand Sif 3 pe litoral. 

    Si Fercalezul nu vrea.Sic. 

    O sa o luați iar in freza in aprilie. 

    Ala pleacă atunci cand vrea el nu când vreti voi.

    Așa ca mai subtire cu mocangeala de la Sif 3. 

    1. Toti o apa si-un pamant.

      Fratila si Fercalezu. 

      Randamentul dividendului e la 3,9% adica cat inflatia pe 2017 si sa nu mai punem ca mii plateste peste 10 luni. 

      Iar in CS un membru e provizoriu,doi propusi pentru revocare,deci mai raman patru din sapte? 

      Asa cred ca trebuie revocati toti si stim o treaba.

      Dacă nu iei dividendele e spre binele sif-ului???! păi ce investiții glorioase au făcut geniile (că doar nu-s niște șmecheri ratați, nu?) din banii avuți la dispoziție??? Și atunci ar fi spre binele societății să le lași și mai mulți bani la dispoziție, să aibă ce trage pe p...lop???

    Adina Ardeleanu, e ca si cum tu cu inca o colega cereti revocarea lui MAKE!

    Nu crezi ca at fi trebuit sa vezi daca e legal ce a facut fercala ? Pe unde scrie ca cei supravegheti pot cere revocarea supraveghetorilor ? e chestier de logica ! 

    Sau inainte nu at fi bine sa vezi daca individual are controlul pshico la zi ? 

    1. eu aș cere nu doar revocarea și judecarea lu fecală, l-aș unge cu catran și l-aș tăvăli prin pene...

    Sif 3 e o palarie prea mare ptr constantean.

    Stie el ceva ceva in capul lui dar in mintea lui e habarnist. 

    Stai nene la cifaroame ca acolo e nivelul tau. 

    Eu cred ca daca Fercala era incorect..Si o lua demult. 

    Dacă țineam banii in banca nu luam atât. 

    Si inca ceva...Actiunile,cupoanele...l e am primit moca. 

    Deci sunt pe castig.Ala daca era un manager prost baga Sif ul in faliment. 

    Deci?Mai gandim si noi? 

    Iar marii investitori..V a pus Fercala trancanul la cap?

    Nu taticu' v ați îngrămădit pe divident. 

    1. De ce sa las banii de dividend in companie la Fercalezu si Fratila ?

      Tu stii ca 31 de societati sunt in faliment,reorganizare judiciara,insolventa sau lichidare voluntara la 31.12.2017 ? 

      Asta spune raportul directoratului si consiliului de supraveghere pe saitul lor. 

      Valoarea nominala a celor 31 de companii este de 55.945.000 lei.

      Atunci ei sunt performanti ? 

      Păi nu i lasa.

    Am mai asistat la declaratii sforaitoare,pe la preluari spectaculoase si pe la banat crisana,pe la oltenia,pe la muntenia...Si?

    Au facut ce? 

    Nimic.

    1. ...

      coana redacția, nu suporți să auzi că aparții unei nații de retardați? păi uită-te pe geam, zi ce vezi și dă cu banul: că-care o fi cauza minunățiilor observate, dacă nu retardul generalizat????

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb