DUMITRU NICOLAE (NIRO), ÎN AFACERI CU LANŢUL HOTELIER CORINTHIA Grand Hotel du Boulevard din Capitală se va redeschide sub brandul Corinthia, pe 1 decembrie 2019

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 29 martie 2018

Grand Hotel du Boulevard din Capitală se va redeschide sub brandul Corinthia, pe 1 decembrie 2019

Lucrările de modernizare sunt programate să înceapă în trimestrul al doilea al acestui an

Lanţul hotelier Corinthia plănuieşte să redeschidă fostul Grand Hotel du Boulevard, din Bucureşti, pe data de 1 decembrie a anului viitor, a anunţat compania printr-un comunicat de presă, care precizează că Corinthia Grand Hotel du Boulevard Bucureşti va dispune de 50 de camere şi apartamente, de un salon de recepţii şi săli pentru întâlniri.

Compania estimează că lucrările de modernizare vor demara în trimestrul al doilea al anului 2018.

Grupul românesc Niro Investment Group deţine clădirea în care va funcţiona hotelul, iar lanţul hotelier Corinthia va fi operatorul acesteia, conform termenilor şi condiţiilor contractului de management semnat în 5 martie de către cele două părţi, mai notează comunicatul.

Clădirea Grand Hotel du Boulevard, aflată la intersecţia bulevardului Regina Elisabeta cu Calea Victoriei, a fost cumpărată cu circa 2,3 milioane de euro de Nicolae Dumitru (NIRO), în 2004, de la omul de afaceri Corneliu Iacobov, condamnat la şapte ani de închisoare în dosarul RAFO.

Construit în 1867, aflat pe lista monumentelor istorice, Grand Hotel Du Boulevard a fost preluat şi renovat de compania lui Niro, potrivit Rise Project, care arată că, deşi omul de afaceri a terminat renovările încă din 2013 şi a investit 66 de milioane de lei, hotelul nu este încă în circuitul turistic. Parterul clădirii servea până acum drept loc de desfăşurare al unor târguri de design vestimentar sau al unor evenimente organizate de Primăria Capitalei.

Grand Hotel Du Boulevard a fost folosită ultima dată ca hotel acum mai bine de 10 ani. Hotelul va respecta tradiţia Corinthia de restaurare a marilor hoteluri din Europa secolului al XIX-lea. Hotel Corinthia din Londra, hotelul Corinthia Budapesta, cunoscut anterior drept Hotelul Grand Regal şi hotelul Corinthia St. Petersburg din Rusia sunt proprietăţi din secolul al XIX-lea, achiziţionate, reamenajate şi redeschise de către lanţul hotelier Corinthia. Fostul Grand Hotel Astoria din Bruxelles a fost cumpărat în 2016, iar în prezent sunt derulate lucrări de restaurare pentru a conserva stilul arhitectural original al clădirii.

QP Management, o companie afiliată grupului hotelier Corinthia, va sprijini echipa de dezvoltatori, asigurând managementul de proiect şi serviciile financiare. Serviciile de consultanţă pe perioada tranzacţiei au fost asigurate de către Beaufort Global, una dintre cele mai mari firme de investiţii, dezvoltare şi administrare de active cu sediul în Dubai, EAU.

Grupul Corinthia reprezintă un ansamblu de hoteluri de lux de cinci stele, înfiinţat de familia malteză Pisani în 1962. Din anul 2000, Corinthia a devenit o companie publică cu mai multe divizii, operând ca societate comercială sub denumirea de International Hotel Investments plc, proprietarul, dezvoltatorul sau operatorul fiecărui hotel Corinthia, precum şi a proprietăţilor imobiliare din întreaga lume.

NIRO Investment Group acţionează ca dezvoltator de afaceri, investitor, antreprenor general şi manager de infrastructură, având un portofoliu de proiecte dezvoltate care totalizează o suprafaţă de 500.000 de metri pătraţi construiţi, cu o valoare de peste 400.000.000 de euro. Printre proiectele dezvoltate şi gestionate de NIRO Investment Group se numără cel mai mare hub comercial din Europa de Est, clădiri de birouri, proiecte rezidenţiale şi hoteluri.

În 3 octombrie 2016, omul de afaceri Nicolae Dumitru a fost condamnat la 2,4 ani de închisoare pentru trafic de influenţă în dosarul Microsoft, pedeapsa fiind majorată de la 1,6 ani cu suspendare, dispusă iniţial. De asemenea, instanţa a dispus ca acesta să plătească statului 2.050.000 dolari şi 1.000.000 de euro.

Considerată o emblemă a Bucureştiului, clădirea de patru etaje a fost proiectată iniţial de celebrul arhitect român Alexandru Orăscu, care a proiectat şi clădirea Universităţii Bucureşti, fiind clasată drept monument istoric de cultură şi de arhitectură de către Ministerul Culturii. Situat la intersecţia dintre Calea Victoriei şi Bulevardul Elisabeta, hotelul s-a aflat în centrul vieţii sociale a oraşului timp de ani de zile, urmând să îşi recapete poziţia în fruntea sectorului hotelier de lux din Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Până se va deschide Hotelul Bulevard, ne distruge nouă, locatarilor din Str Beldiman nr 1 si celor din Calea Victoriei 23, neuronii, cu picamărele și cu tot bombardamentul de praf și zgomot emanat de mașinilor de rașchetat și tăiat fiare, faiantă, pereti sau ce mama dracului or mai folosi pe-acolo, timp de 8 ore pe zi. Regret ca nu va pot trimite o inregistrare de azi, simbata, 10 august 2019, sau de ieri, ori din oricare alta zi, cind mi-am facut timp sa inregistrez. Am destule. De doua luni, suntem terorizati zilnic de zgomote infernale, ce se repeta la intervale de timp, functie, probabil, de cum oboseste picamăristul, iar lucrarea pt renovarea Hotelului Bulevard din Bdul Regina Elisabeta 5 (Hotel care a mai fost renovat de curând, a cărui lucrare a durat, și aceea, citiva ani, dar nu s-a auzit niciun zgomot dinspre clădire in tot acel timp) e anuntata oficial pentru o perioada de 2 ani!! Și mă-ntreb. Oare mai avem vreo șansă să rămânem cu neuronii la parametri normali, în atari condiții?? Cui da socoteală acest BOSS de la Bulevard Hotel?? Și-am să adaug și faptul ca e BOSS de BOSS din moment ce și-a deschis un birou chiar într-un spațiu de la parterul blocului Beldiman 1, unde, cu ceva vreme-n urmă, cam vreo 3 ani, Primăria Municipiului București a dat interzis unui Butic ce se afla acolo, și acel Butic a fost închis, pe motiv de BLOC cu BULINĂ ROȘIE Grad 1 de risc seismic!! (o înștiințare aplicată pe geam, mai există, și acum, dar la un alt Magazinas, închis, și acela, de la parterul blocului -asta pt conformitate, zic!!, in caz ca va prinde curiozitatea și vreti sa faceti un reportaj autentic). Buticarii, cei doi, unul in stinga si altul in dreapta usii de la intrarea in blocul Beldiman 1, s-au supus deciziei Primariei Municipiului Buc, (au inchis Magazinasele, imediat ce au primit instiintarea Primariei), iar Bossul de la Bulevard, ne râde-n nas tuturor, deschizându-și o splendoare de birou, chiar în unul dintre cele două spatii, fost Butic (deși, repet, spațiul acela are și acum, în 2019, același statut, fiindca e situat la parterul unui bloc cu Bulina Rosire -risc seismic grad 1)!!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb