Modificarea Codului fiscal, din nou în Guvern

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 29 martie 2018

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici

Firmele vor putea opta pentru impozitarea profitului sau a cifrei de afaceri, sub plafonul de un milion de euro

Teodorovici: "După 1 ianuarie, să nu ne mai ţinem de Codul fiscal, pentru că este nevoie de stabilitate"

Guvernul va discuta, astăzi, noi modificări ale Codului Fiscal, a anunţat, ieri, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici. Una dintre prevederile Ordonanţei de Urgenţă care va intra în şedinţa de astăzi prevede posibilitatea ca firmele să opteze pentru impozitul pe profit sau pe cifra de afaceri, dacă se încadrează sub plafonul de un milion de euro: "Una dintre principalele modificări este plafonul de un milion de euro sub care firmele pot să opteze în a fi impozitate pe cifra de afaceri sau impozitul pe profit, dar dacă vor să opteze, trebuie să aibă doi angajaţi şi capital social de minim 45.000 de lei".

Potrivit ministrului de resort, citat de Agerpres, o altă propunere vizează rambursarea taxei de mediu doar pe baza unei cereri care să conţină codul numeric personal: "Astăzi, oamenii depun o serie de documente în copie, ca dovadă, şi simplificarea constă în faptul că acele persoane care doresc recuperarea acelor sume s-o facă doar prin simpla depunere a unei cereri în care este CNP-ul, iar noi verificăm baza de date că plata s-a făcut de către acea persoană şi să primească banii fără alte documente".

Printre altele, ordonanţa conţine şi prevederi referitoare la accizele la motorină.

Conform lui Eugen Teodorovici, după 1 ianuarie 2019, nu ar mai trebui modificat codul fiscal, astfel încât să avem stabilitate fiscală: "Doar dacă mai apar urgenţe vizavi de Codul fis­cal să mai facem astfel de modificări. În caz contrar, efectiv, analizăm întregul Cod fiscal şi Codul de procedură fiscală, articol cu articol, va fi în dezbatere publică şi o discuţie foarte clară cu toţi cei avizaţi, iar la final de iunie să postăm public forma finală a celor două acte normative extrem de importante pentru economie. Lăsăm iulie, august, septembrie, pentru o dezbatere publică şi mai largă, iar undeva pe final de an să adoptăm ultima modificare a Codului fiscal, dar, repet, doar măsuri care sunt în beneficiul economiei şi nimic altceva. După 1 ianuarie, să nu ne mai ţinem de Codul fiscal pentru că e nevoie de stabilitate".

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a spus, ieri, că este adeptul descentralizării şi că, la nivelul ministerului pe care îl conduce, aceasta ar presupune "tot ce se poate duce la nivel local".

"Întotdeauna am încurajat şi am spus foarte clar că acest lucru trebuie să se producă (...): dacă un imobil este ţinut în mod nejustificat la un minister, şi nu descentralizat şi trimis acolo unde este cerere şi argumente să-l pună în circuitul economic, atunci poate acelui minister ar trebui să i se deducă suma pe care noi considerăm că ar trebui să o încaseze statul pe utilizarea acelui imobil pe anul viitor. Să-i obligăm să descentralizeze acolo unde există solicitări din partea structurilor locale şi argumente că pot fi mai bine utilizate. Nu am de ce să accept o cheltuială în plus pentru un spaţiu în paragină la nivelul unui minister sau altuia, că nu se justifică. Nu avem voie nici măcar legal să facem acest lucru".

În altă ordine de idei, Teodorovici a spus că prima întâlnire a comisiei care se ocupă de intrarea în zona euro în 2024 va avea loc cât de curând, pentru că va fi nevoie de un calendar şi de măsuri foarte clare, care trebuie urmărite şi aplicate pentru ca 2024 să fie ţinta asumată.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Revolutia fiscala nu a adus decat incurcaturi si lipsa de predictibilitate. Codul fiscal se modifica aproape zilnic. Incompetenta este la ea acasa.

    Daca nu modificati Codul Fiscal saptamanal sau zilnic nu aveti ambitie. Da-o in colo de tara, de economie. Dupa voi potopul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb