REUTERS: Arabia Saudită şi Rusia lucrează la un pact istoric, pe termen lung, pentru a ţine sub control livrările de petrol

Ziarul BURSA #Internaţional / 29 martie 2018

Arabia Saudită şi Rusia lucrează la un pact istoric, pe termen lung, de până la 20 de ani, pentru a ţine sub control livrările de petrol la nivel mondial ale marilor exportatori, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman a declarat că Riadul şi Mos­cova iau în considerare un acord pe termen lung pentru extinderea alianţei pe termen scurt de reducere a livrărilor de petrol, care a fost realizată în ianuarie 2017, după prăbuşirea preţurilor ţiţeiului.

"Lucrăm să trecem de la un acord pe un an la un acord pe 10-20 de ani. Avem un acord de ansamblu, dar nu şi pentru detalii", a afirmat prinţul într-un interviu acordat Reuters luni seara, la New York.

Rusia, care nu a făcut niciodată parte din OPEC, a colaborat cu cartelul în timpul crizelor anterioare de supraproducţie, dar un acord pe termen de 10-20 de ani ar fi fără precedent.

Arabia Saudită, cel mai mare producător de petrol din cadrul OPEC, a recrutat Rusia şi alţi producători de petrol din afara OPEC pentru a ajuta la reducerea excedentului de ofertă de petrol, după ce preţurile acestuia s-au prăbuşit de la peste 100 de dolari pe baril în 2014 la sub 30 de dolari pe baril în 2016.

Ulterior, cotaţia petrolului şi-a revenit la 70 de dolari pe baril, dar creşterea rapidă a producţiei exploatărilor de şist din Statele Unite a plafonat cotaţiile.

Informaţiile referitoare la alianţa în domeniul petrolului vin într-o perioadă în care Riadul şi Moscova au colaborat pentru a-şi consolida relaţiile economice, chiar dacă nu sunt de acord în conflictul din Siria, în care susţin tabere opuse.

Riadul îi susţine pe rebelii care luptă cu armata preşedintelui Bashar al-Assad, în timp ce forţele ruse şi iraniene îl sprijină pe Assad. Asta înseamnă că Rusia este de partea Iranului, ţară rivală a Riadului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb