FP, spaima CNVM

MAKE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 25 ianuarie 2011

Gabriela Anghelache

Gabriela Anghelache

Un uimitor comunicat al CNVM a solicitat, ieri, respectarea Legii de către brokeri şi investitori, la tranzacţionarea acţiunilor "Fondul Proprietatea", programată să înceapă astăzi.

Dincolo de "noutatea" informaţiei că există o lege şi un organ de supraveghere, (ca şi când ele nu ar exista de şaptesprezece ani), CNVM pare să fie îngrijorată de un moment anume al inaugurării tranzacţiilor cu FP - predeschiderea.

Scenariul care poate fi imaginat că i-ar îngrijora pe comisari este, prin similitudine, cel de la inaugurarea tranzacţiilor cu acţiuni Rompetrol de acum şapte ani (7 aprilie 2004), când în predeschidere a fost stabilit preţul de 106 lei, cunoscut dinainte de anumiţi investitori iniţiaţi - un proces în instanţă care încă nu s-a finalizat, unde trei comisari, unii brokeri şi investitori sunt învinuiţi.

În paranteză fie spus, pentru operaţiunile de acum şapte ani a fost incriminat brokerul casei care aparţine Băncii "Alpha Finance", pentru tranzacţii fără bani în cont; vicepreşedintele de atunci al Băncii era Sergiu Oprescu - nici mai mult, nici mai puţin decât preşedintele Bursei de Valori Bucureşti în exerciţiu la acea vreme, care nu se află printre învinuiţi. Mai mult, actualul director al "Alpha Finance", Stere Farmache, este preşedintele Bursei de Valori Bucureşti în plin mandat actual, care, nici el, nu se află printre învinuiţi.

O informaţie inedită, pentru care am dobândit probe documentare de curând, atestă că "Alpha" a cerut, cu o zi înaintea inaugurării tranzacţiilor cu Rompetrol, ridicarea limitei de tranzacţionare. Iar conducerea Bursei (care acum este conducerea "Alpha") i-a acordat-o.

Examinându-i solicitarea de acum şapte ani, se poate deduce că "Alpha" cunoştea preţul de predeschidere, dinainte.

Repet, nici Oprescu, nici Farmache nu se află printre învinuiţii de la "Rompetrol". În schimb, sunt învinuiţi Gabriela Anghelache, pre-şe-dintele CNVM şi foştii comisari Victor Eros şi Paul Miclăuş.

Astfel că nu mai pare chiar atât de uimitor comunicatul CNVM de ieri - comisarilor le este, pur şi simplu, frică...

"În contextul admiterii la tranzacţionare pe piaţa reglementată adminis-trată de SC BVB SA, începând cu data de 25.01.2011, a acţiunilor emise de SC Fondul Proprietatea SA, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare solicită tuturor participanţilor şi investitorilor respectarea cu stricteţe a prevederilor aplicabile în ceea ce priveşte introducerea şi executarea ordinelor, atât în etapa de predeschidere, cât şi ulterior acesteia.

În conformitate cu prerogativele stabilite prin Statutul său, C.N.V.M. va proceda la intensificarea supravegherii şi verificării operaţiunilor derulate cu acţiuni emise de SC Fondul Proprietatea SA, atât în timp real, cât şi ulterior realizării acestora, urmând a sancţiona drastic orice încălcare a prevederilor legale incidente". (Serviciul purtătorului de cuvânt CNVM)

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Si culmea nu e asa Oprescu a promovat presedinte. dupa care Farmache primvicepresedinte la aceiasi Alpha. Numai timpitii nu vad cum se pot trage tzepe uriase in tara asta. Si tzeparii sa fie promovati...brrrrrrrrrrrrrrrr! !!!!

    1. astia-s doar plevusca. daca s-ar publica lista actionarilor din FP, saracul BOC ar face infarct, ca ar trebui pe urma sa confiste juma din actiuni, asa cum a promis pentru averile nedeclarate ori greu de justificat. Ramane tara fara premier.

      ar fi o minune..sa aiba tara asta atata noroc! .... imposibil!

      Deocamdata Oprescu si Farmache ar trebui si ei pusi sub invinuire, ca de liste si povesti suntem satui!

      Prea tarziu. Deja banii s-au spalat si cei de care scrii tu au iesit din actionariat.

    La RRC a fost 116 in deschidere !!

    1. Da,116.

    fie ionescu, fie farmache nu conteaza.piata exista si unii se imbagatesc. acum cu FP cei din BVB pot dormi linistitii. Iar escu se poate duce din nou la Mobexpert sa-si mai ia un scaun, o mobila ceva , pe langa plasmele si ceasurile absolut necesare. Bine ca ne-au luat din salarii si aici pe ochi frumosi, dar avem prof de englis, in romana stii sa scrie escule? dar de citit stii ca materialele nu prea le citesti, de fapt timp nu ai timp, scuze!

    oameni buni hai sa strangem ceva banuti ca tot sunt reduceri acum, sa-i cumparat si papitoiului o cravata mai ca lumea, cine l-o invata sa-si puna alea mici si inodore. doar suntem in piata de capital cum ii place lui sa spuna.si d-le nu mai citi dupa hartii invata noaptea daca nu stii ce sa spui.hai..ca iar te-ai facut de rasul curcilor. ha, ha, ha!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb