Franklin Templeton anunţă un potenţial acord între acţionari pentru listarea Hidroelectrica

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 29 martie 2022

Franklin Templeton anunţă un potenţial acord între acţionari pentru listarea Hidroelectrica

Adunarea acţionarilor Hidroelectrica în care va supune la vot listarea companiei este programată pentru 31 martie, conform administratorului FP

Ministerul Energiei, în calitatea de acţionar majoritar al Hidroelectrica, a confirmat, ieri, acordul de a organiza o adunare a acţionarilor companiei pentru aprobarea listării Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), printr-o ofertă publică pentru acţiuni ale Fondului Proprietatea (FP) deţinute la producătorul de energie, a anunţat astăzi Franklin Templeton, administratorul FP.

"Ca urmare a eforturilor Fondului de a începe procesul de listare a Hidroelectrica, adunarea acţionarilor este programată pentru 31 martie 2022. Fondul intenţionează să voteze în favoarea unei astfel de propuneri şi astfel se aşteaptă ca propunerea să fie aprobată cu succes în adunarea acţionarilor companiei", se arată în raportul publicat la BVB.

La începutul acestui an, Ministrul Energiei, Virgil Popescu, declarase la Reuters că Fondul Proprietatea va lista cel puţin 15% din producătorul de energie, în condiţiile în care statul nu poate să îşi vândă participaţiile la companiile pe care le deţine, din cauza unei legi votate în Parlament.

Conform declaraţiilor lui Virgil Popescu, Ministerul Energiei, ce deţine 80% din producătorul de energie, va vota "pentru" la adunarea acţionarilor Hidroelectrica ce va avea acest punct pe ordinea de zi, urmând astfel să se îndeplinească şi unul dintre angajamentele luate de autorităţi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Fondul deţine în prezent 19,94% din capitalul social emis al Hidroelectrica, reprezentând 66,15% din valoarea Valoarea Activului Net al FP, la data de 28 decembrie.

Într-un raport de la finele anului trecut, Fondul Proprietatea evalua Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din ţara noastră, la 42,64 miliarde de lei. La această valoare, Hiroelectrica ar fi cea mai mare societate românească de la BVB prin prisma capitalizării, în condiţiile în care evaluarea bursieră a OMV Petrom se ridică la 26,6 miliarde de lei.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb