FRANŢA:  Soldaţii francezi dislocaţi în România suferă de frig şi foame

F.D.
Miscellanea / 5 noiembrie 2022

Soldaţii francezi dislocaţi în România suferă de frig şi foame

Ministrul Forţelor Armate, Sebastien Lecornu, a vizitat, joi, 3 noiembrie, trupele franceze dislocate în România în cadrul Operaţiunii Eagle. Presa franceză scrie că în spatele imaginilor frumoase, soldaţii deplâng logistica defectuoasă şi condiţiile de viaţă nedemne, informează DCNews.ro.

"O vizită rapidă şi precisă. Ministrul francez al Forţelor Armate, Sebastien Lecornu, s-a deplasat joi dimineaţă, 3 noiembrie, în tabăra militară de la Cincu, în România, unde militari francezi sunt dislocaţi din februarie în cadrul NATO. Sosirea acestuia a fost întâmpinată cu onoruri militare, iar vizita a fost punctată de inaugurarea unor infrastructuri, dar şi soldaţi rugaţi să nu se arate, cu excepţia unui pumn ales: nimic nu a venit să păteze frumoasa imagine a ministrului aflat în teren", scrie mediapart.fr.

Totuşi, viaţa de zi cu zi a celor peste 700 de soldaţi francezi care locuiesc în unitatea militară de la Cincu este, în realitate, mai puţin glorioasă. Hrana este insuficientă, spaţiile unde locuiesc soldaţii sunt parţial insalubre, iar încăperile sunt "reci", mai relatează sursa citată, afirmând că mulţi militari consideră condiţiile de viaţă de acolo drept nedemne.

În plus, jurnaliştii relatează că mesele soldaţilor sunt atât de sărace încât familiile sunt nevoite să suplimenteze cu colete trimise pe cheltuiala lor.

"Mesele oferite de aliaţii români sunt reduse la porţia minimă: ciorbă şi roşii pentru o cină, omletă şi o bucată de pâine de cu o zi înainte pentru micul dejun. Uneori mesele nu includ nici aperitiv, nici desert", mai scrie sursa citată.

Soldat francez: Nu este nimic glorios la armata franceză când o vezi la Cincu

Presa franceză mai scrie că în tabăra militară de la Cincu este multă mizerie, iar din lipsă de spaţiu multe alimente sunt depozitate afară, pe jos. În plus, ar exista urme de noroi, mucegai şi păr rămase în căzile de duş care ar confirma faptul că băile nu au fost curăţate. Aproximativ 450 de soldaţi francezi sunt găzduiţi în containere, iar ceilalţi militari francezi, aproximativ 250, ar locui în corturi colective. În plus, tabăra s-ar afla într-o "mlaştină", unde ar fi şoareci, ploşniţe şi câini vagabonzi atraşi de gunoi, mai scriu aceştia.

"Mi-e foame, mi-e frig şi sunt obosit", i-ar fi scris un soldat francez unei rude, într-un mesaj WhatsApp.

Numărul celor nemulţumiţi ar fi destul de mare, iar un militar care ar fi efectuat 15 operaţiuni externe ar fi afirmat că "nu a văzut niciodată o asemenea mizerie".

"Nu este nimic glorios la armata franceză când o vezi la Cincu, cu picioarele în noroi, stomacul gol, cearcăne până la bărbie, încercând să sperie Rusia cu mijloace defecte şi tancuri care se chinuie să traverseze", ar fi declarat un alt francez prezent la Cincu.

Misiunea Eagle a fost lansată pe 28 februarie 2022, la patru zile după invazia rusă a Ucrainei, cu rolul de "întărire a posturii defensive a NATO" şi "consolidarea protecţiei flancului estic al Europei", care se bazează nu doar pe prezenţa militarilor francezi, ci şi pe a celor belgieni şi olandezi.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Allez les Bleu.... Marchez a la votre maison... ou l'Ukraine.

    1. Pot sa se întoarcă de unde au venit

    Voi credeti ca in Ucraina au cazi cu hidromasaj? Sunteti soldati, asa va caliti si pregatiti pentru lupta. Va asteptati la hotel de 5 stele? Sunteti militari, conditiile aste fac parte din antrenamentul vostru. Militarul in termen roman numai asa statea. Pofta buna mormolocilor francezi!

    1. Oamenii sunt trimisi in semn de solidaritate, nu sunt trupele speciale. Dar si noi cred ca puteam mai mult cu bugetul alocat. Nasol e cand vine vorba de mijloace defecte. Ce mi-e Rusia ce mi-e NATO. Aia au 10 000 de tancuri care le muta cu platforma si ale noastre sper ca macar sunt reparabile

      Nato e mai bine echipata...

      Noi suntem mai la periferie si niciodata nu ne-am ridicat la standardele Nato. 

    Acum,pe bune,sunt soldati,nu refugiati.Pompierii nostri cand au ajutat la stingerea incendiilor din Grecia si-au ridicat taberele peste noapte si a doua zi s-au apucat de treaba,nu au stat sa astepte mila de la localnici.Credeti ca noua ne trimit francezii soldatii lor ce-i mai buni?Bancuri,ni-i trimit pe cei nepregatiti sa se caleasca la noi fiindca altfel nu-mi pot explica aceasta atitudine.Se plang ca niste fetite de gradinita.

    Au uitat sa mentioneze croissant-ele, sticla de vin si siesta de 2.5 ore inclusa in masa de pranz:-)...ati auzit de soldatii americani de la Kogalniceanu sa se planga? S-au organizat singuri nu asteapta sa le faca patul cameristele

    cine v-a chemat ? ati venit in vacanta ? vreti piept de pui si croissant avec chocolate ?

    snowflags

    s c cret 

    1. Hmmmm... ai reusit si tu un comentariu bun si chiar placut.

      hmmmmmm tu nu ai reusit nimic ....hmmmmm

    Trebuie taiat din salariile si pensiile romanilor,

    ptr.a ridica nivelul de confort a soldatilor straini

    din tara noastra 

    Probabil vor fi decimati de frig si foame.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb