FRANŢA: Un român care ameninţase musulmani cu un cuţit, reţinut în apropierea unei moschei la Toulouse

Elena Deacu
Internaţional / 16 ianuarie 2015

Un bărbat de cetăţenie română, care a proferat ameninţări cu moartea împotriva musulmanilor, a fost reţinut vineri în apropiere de Marea Moschee din oraşul francez Toulouse, el având ascuns un cuţit într-o mânecă a hainei, potrivit unei surse din cadrul poliţiei, relatează Francetvinfo.fr.

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, a luat un taxi vineri dimineaţă pentru a se deplasa la Marea Moschee, în cartierul Empalot din Toulouse. Însă una dintre cunoştinţele sale a atenţionat poliţia că bărbatul intenţiona "să ucidă un musulman", a indicat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei.

În jurul orei 09.00, bărbatul a fost reţinut pe strada unde se afla lăcaşul de cult. El avea ascuns sub haină un cuţit de bucătărie de 20 de centimetri, potrivit aceleaşi surse. Bărbatul a fost arestat pentru port de armă şi ameninţări repetate cu moartea.

În acest caz a fost solicitat avizul unui expert psihiatric, pentru a se stabili dacă bărbatul este responsabil pentru actele sale sau are probleme psihice şi trebuie internat, a precizat parchetul. Dacă starea sa o va permite, el ar putea fi adus în faţa justiţiei săptămâna viitoare.

Miercuri, Observatorul împotriva Islamofobiei al Consiliului Francez al Cultului Musulman (CFCM) a făcut apel la autorităţile franceze "să întărească supravegherea" moscheilor, precizând că peste 50 de acte antimusulmane au fost înregistrate în Franţa după atentatul jihadist asupra săptămânalului de satiră Charlie Hebdo, la 7 ianuarie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pai daca-i indoctrinat de propaganda americana bolnava, care-si creeaza situatii de interventie armata in lumea araba/islamica, precum in Irak cu armele de distrugere in masa ce nu au fost nicind gasite si acum cu ISIS care pe de-oparte este sustinuta de SUA sa lupte impotriva guvernului sirian, iar pe de alta-i da in cap in nordul irakian, si multe alte locuri de interes in lume! Unde-i mass media romaneasca "independenta" care sa reflecte corect, ca exemplu, mitingul de azi din orasul Groznyi - Cecenia - Rusia, si nu numai aici, unde au iesit sa protesteze musulmanii fata de amplificarea jignirii aduse religiei islamice prin multiplicarea (nu se putea fara acesta multiplicare-jignire = libertatea de exprimare a presei occidentale?) in 3 milioane de exemplare a caricaturilor profetului (ce ar fi sa apara caricaturi in lumea musulmana despre elementele de baza ale crestinismului - dar nu vei vedea pentru ca ei RESPECTA, respect pe care nu-l vezi la crestini in momentul de fata, ci o americanizare si sodomizare a ideeilor normalitatii si tolerantei umane) fiind totodata impotriva violentelor de orice fel si a terorismului in mod special si deosebit, asa cum se manifesta el in intreaga lume!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb