Instanţa a decis să amâne procesul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare până pe 29 aprilie, proces în care Dan Voiculescu a fost condamnat în prima instanţă la 5 ani de închisoare cu executare pentru o fraudă evaluată de procurori la 60 de milioane de euro.
Potrivit surselor din presă, instanţa a amânat procesul pentru două săptămâni pentru a se pronunţa pe excepţiile avocaţilor.
Dan Voiculescu, a declarat la ieşirea din Curtea de Apel Bucureşti: "Un avocat a venit cu o idee foarte bună, să se repună în situaţia anterioră. Să anulăm privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), iar eu să-mi recuperez banii. Să-mi dea banii înapoi pe care i-am băgat în ICA în perioada 1992-2014. Vă asigur că este o sumă foarte mare. ICA la ora actuală e singurul institut care funcţionează la parametrii europeni".
Tribunalul Bucureşti a decis în septembrie 2013 condamnarea lui Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare. Totodată, în acelaşi dosar, nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare, o sentinţă similară fiind dată şi inculpaţilor Corneliu Popa, Cătălin Sandu Jean, Sorin Pantiş, Flavius Pop şi Vlad Săvulescu. Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Grigore Marinescu şi Vica Ene, cu toţii judecaţi în acelaşi dosar, au primit câte 5 ani de executare.
La acea vreme magistraţii au decis ca toţi condamnaţii să înapoieze Ministerului Agriculturii peste 60 de milioane de euro. Pe lângă acestă sumă, Dan Voiculescu ar trebui să returneze statului 135.000 de euro, bani ce reprezintă contravaloarea a 19 milioane de acţiuni ale ICA.
Instanţa a pus sechestru pe mai multe conturi ale omului de afaceri, dar şi pe pe un imobil situat în oraşul Otopeni, aparţinând medicului Gheorghe Mencinicopschi, valoarea estimată fiind de peste 450.000 euro. Mai mult, instanţa a dispus punerea sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri şi imobile deţinute de fostul director executiv al SC GRIVCO SA Sorin Pantiş, cu o valoare estimată la peste două milioane de euro
Potrivit rechizitoriului, "în perioada 1991-2003, inculpaţii au desfăşurat o serie de operaţiuni financiare şi comerciale frauduloase în scopul de a facilita adjudecarea prin licitaţie, de către Grivco SA (firma lui Dan Voiculescu), a pachetului de acţiuni deţinut de Administraţia Domeniului Statului la ICA, la un preţ mult mai mic faţă de valoarea comercială reală, în condiţii discriminatorii, netransparente şi prin subevaluarea activelor şi a titlurilor de participare".