FRAUDE CU FONDURI EUROPENE Percheziţiile de la CJ Vaslui s-au încheiat după zece ore, fiind ridicaţi zeci de saci cu documente

A.T.
Anticorupţie / 8 septembrie 2015

Actualizare 22:34

Percheziţiile de la Consiliul Judeţean Vaslui s-au încheiat, în această seară, după aproape zece ore, iar procurorii au ridicat 39 de saci cu documente, şeful instituţiei spunând că e vorba de "documente privind achiziţiile, privind derularea proiectului de reabilitare a sistemului de apă şi canalizare", transmit surse din presă.

"Procurorii au solicitat, în pricipal, documente privind derularea proiectului de reabilitare a sistemului de apă şi canalizare, documente privind achiziţiile. Presupun că există nişte suspiciuni, pentru că altfel nu ar veni nimeni să facă percheziţii şi să ridice documente. Ordinul de percheziţie a vizat biroul preşedintelui CJ şi birourile în care existau documentele solicitate. (...) Dacă va fi necesar, vom angaja un avocat, dar deocamdată nu angajăm pe nimeni. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă", a afirmat Dumitru Buzatu.

Şeful CJ a mai spus că nu ştie foarte multe lucruri despre percheziţiile la Centrul de Afaceri, condus de către fiul său, Tudor Buzatu, susţinând că a plecat dimineaţă de acasă împreună cu acesta, fără însă ca pe parcursul zilei să mai ia legătura cu el.

"Am emoţii, e firesc. Nu cred că nimeni care face obiectul unei asemenea cercetări nu este lipsit de emoţii. În ceea ce priveşte documentele, aştept şi eu să văd despre ce este vorba, ce conţine acel dosar, dacă este pe numele meu. În principiu, ne temem de Cel de sus, dar te mai temi şi de cei de jos", a spus Buzatu.

Percheziţiile de la sediul CJ Vaslui s-au finalizat după aproape zece ore, fiind ridicaţi 39 de saci cu documente.

La Prefectura Vaslui, procurorii anticorupţie au percheziţionat doar biroul directorului de cancelarie, Edi Popica (PSD), viitorul ginere al unuia dintre patronii firmelor vizate de descinderi şi care au executat lucrări decontate de către Consiliul Judeţean.

Anchetatorii au descins şi la sediile unor firme de construcţii din Vaslui, Murgeni, Bârlad, care au desfăşurat lucrări la groapa ecologică din localitatea Roşieşti, precum şi lucrări de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare şi a drumurilor din judeţ, toate lucrările fiind finanţate cu fonduri europene. Printre aceste societăţi s-a numărat şi Aquavas Vaslui.

De asemenea, percheziţiile au vizat Primăria comunei Ştefan cel Mare, de unde au fost ridicate documente ale unor firme care aparţin preşedintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, şi care au domeniu de activitate agricultura. Astfel, Buzatu are, în localitatea respectivă, terenuri pe care cultivă cereale, precum şi o fermă pomicolă.

În urma percheziţiilor, nicio persoană nu a fost ridicată de procurori şi dusă la audieri.

(A.C.)

-----------------

Procurorii anticorupţie au început mai multe percheziţii în această dimineaţă la Consiliul Judeţean Vaslui, Prefectura Vaslui şi alte două comune din judeţ, ne-au spus surse judiciare. DNA investighează fapte de corupţie legate de atribuirea unor contracte cu fonduri europene acordate prin POS Mediu, ne-au mai spus sursele citate.

Într-un comunicat se precizează că "procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie şi a unor infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2011-2015.

În cursul zilei de astăzi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 62 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi alte 5 judeţe, dintre care 5 sunt sedii ale unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice".

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Surse judiciare susţin că persoanele vizate de anchetă sunt preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, şi Constantin Constantinescu, primarul Municipiului Bârlad, dar şi primarul din Huşi, Ioan Ciupilan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb