FRONTEX: Circa 630.000 de imigranţi, intraţi ilegal în Europa de la începutul anului

Ioana Dogaru
Internaţional / 5 octombrie 2015

Actualizare 12:05 Germania ar putea primi până la 1,5 milioane de imigranţi în 2015 (Bild)

Germania ar putea primi până la 1,5 milioane de imigranţi în 2015, o cifră cu mult mai mare decât cele avansate până acum de guvern, relatează luni cotidianul german popular Bild, care citează un "document confidenţial", potrivit AFP.

Până acum, Germania se aştepta să primească între 800.000 şi un milion de imigranţi în 2015, ceea ce ar fi constituit deja un record pentru ea şi pentru Europa.

Însă, conform unui "document confidenţial" citat de Bild, autorităţile estimează că Germania ar putea primi în următoarele trei luni 920.000 de noi imigranţi, ceea ce ar ridica previziunile la 1,5 milioane de persoane pentru întreg anul 2015.

"Presiunea migraţiei va creşte în continuare. Pentru al patrulea trimestru, estimăm între 7.000 şi 10.000 de intrări ilegale pe zi", conform unor fragmente din acest document, a cărui origine nu este precizată de Bild.

"Această cifră semnificativă de solicitanţi de azil riscă să devină o povară extremă pentru landurile şi localităţile" din Germania, conform documentului, care menţionează "un risc de prăbuşire a aprovizionării".

Fiecare imigrant care primeşte statutul de refugiat şi, prin urmare, obţine azil în Germania are dreptul de a-şi aduce şi familia, reaminteşte Bild. Conform documentului citat, fiecare refugiat ar putea aduce astfel "în medie de la patru la opt" rude în Germania.

(I.D.)

------------

Fabrice Leggeri, director executiv al Agenţiei europene de supraveghere a frontierelor Frontex, pledează pentru o schimbare radicală în modul în care Europa tratează criza refugiaţilor şi anunţă că cel puţin 630.000 de imigranţă au intrat ilegal în Europa, de la începutul acestui an, informează AFP.

"Am înregistrat aproximativ 630,000 de treceri ilegale de frontieră, de la începutul lunii septembrie", a declarat Fabrice Leggeri într-un interviu acordat grupului de presă francez EBRA.

Acesta a adăugat că: "Statele membre trebuie să înţeleagă că, în loc să desfăşoare sute de poliţişti la frontierele lor naţionale, ar fi mai util să-i trimită la frontiera exterioară. Adevărata frontieră a Franţei este la Ventimiglia, dar şi în Lampedusa, la Lesbos, la Melilla".

Şeful Frontex a mai precizat că "Dacă fiecare stat gestionează criza în colţul său, fără să se coordoneze cu vecinii, fluxurile de migranţi nu vor înceta să treacă dintr-o ţară în alta, în detrimentul tuturor".

În timp ce europenii discută despre înfiinţarea unor centre de triere în Grecia şi Italia pentru a primi migranţii la sosirea lor în Europa şi pentru a evalua dacă au sau nu dreptul la azil, Fabrice Leggeri subliniază că, "în medie, doar 39% din deciziile de extrădare sunt executate efectiv", în special din cauza refuzului ţărilor de origine de a-şi reprimi propriii cetăţeni.

Şeful Frontex a afirmat: "Să fim realişti: dacă vrem să putem retrimite migranţii aflaţi în neregulă spre ţările lor de origine, trebuie locuri de cazare, în special în hotspot-uri".

În timp ce Frontex a închiriat 39 de avioane anul trecut pentru a retrimite migranţi acasă, Leggeri estimează un obiectiv mai ambiţios pentru 2015: "Va trebui să atingem numărul de 60 de avioane pentru a-i returna pe migranţii ilegali până la sfârşitul anului".

Întrebat despre înfiinţarea unui corp european de grăniceri, aşa cum invocase preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şeful Frontex avertizează că un astfel de corp "nu poate fi constituit pe termen mediu şi obiectivul este de a fi eficient rapid".

Fabrice Leggeri a spus: "Trebuie să se meargă spre o gestionare mai integrată a frontierelor, o reţea europeană de supraveghere după modelul Frontex. Şi să se ia în calcul o capacitate de acţiune autonomă în unele cazuri: de exemplu, ca Frontex să poată interveni într-o criză, fără să aştepte ca statul vizat să i-o ceară".

Acesta a avertizat: "Presiunea migratorie este o provocare de durată lungă', chiar dacă 'va trebui, până într-un an, să reuşim să controlăm afluxul brutal, fără precedent, căruia îi facem faţă".

Şeful Frontex a adăugat că nu vede posibilă o soluţie pe termen scurt în Siria şi în Cornul Africii, potrivit sursei citate.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb