FT: Pakistanul vrea să restructureze acordul cu FMI din cauza inundaţiilor

A.G.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 august 2010

FT: Pakistanul vrea să restructureze acordul cu FMI din cauza inundaţiilor

Pakistanul urmează să ceară Fondului Monetar Internaţional (FMI) să relaxeze condiţiile ataşate programului de împrumut în valoare de 10 miliarde de dolari convenit în anul 2008, în condiţiile în care recentele inundaţii devastatoare au făcut imposibilă îndeplinirea condiţiilor cerute de Fond, informează Financial Times, potrivit Agerpres.

Potrivit unor oficiali pakistanezi, ministrul de Finanţe, Abdul Hafeez Shaikh, va pleca săptămâna viitoare la Washington pentru a cere FMI să restructureze actualul acord de împrumut sau să ia în considerare o nouă finanţare.

"Îndeplinirea criteriilor de perfor­manţă incluse în actualul program convenit cu FMI este imposibilă în actualele circumstanţe. Pierderile provocate de inundaţii sunt atât de mari încât nu suntem în măsură să îndeplinim ţintele impuse în domenii cheie precum deficit bugetar, reducerea inflaţiei sau creştere economică", a explicat un oficial din Ministerul pakistanez de Finanţe. Un alt oficial pakistanez citat de FT a apreciat că "fie FMI permite o relaxare semnificativă a actualului program, fie plecăm de la zero şi discutăm un nou program cu criterii de performanţă care sunt bazate pe noile realităţi economice".

În anul 2008 FMI a aprobat un pachet de salvare în valoare de 10 miliarde de dolari pentru a ajuta Pakistanul să facă faţă inflaţiei ridicate şi diminuării rezervelor valutare. Până acum Pakistanul a primit aproximativ 7,3 miliarde de dolari din acest program.

Potrivit FT, chiar şi înainte de inundaţii existau îndoieli că pakistanul va putea îndeplini criteriile incluse în programul convenit cu FMI. Recentele inundaţii, care au lăsat fără locuinţă peste patru milioane de persoane şi au distrus recoltele, vor afecta cu siguranţă creşterea economică. Ministrul pakistanez de Externe, Shah Mehmood Qureshi, a declarat recent că pagubele economice provocate de inundaţii se ridică la cel puţin 43 de miliarde de dolari.

Fondul Monetar Internaţional şi Pakistanul urmează să se întâlneas­că pe data de 23 august pentru a revizui performanţele Pakistanului şi a decide eliberarea celei de a şasea tran­şe din acordul de împrumut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb