Funcţionarii publici ameninţă cu greva generală

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 7 februarie 2008

Ei cer şi suspendarea aplicării incompatibilităţilor prevăzute de lege (ex. participări în consiliile de administraţie) până când acestea vor fi compensate prin salarii

Biroul Executiv al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a anunţat, ieri, că federaţia, aflată în conflict de muncă din data de 14 ianuarie 2008, nu a ajuns la un consens cu Guvernul în privinţa cererilor salariale şi că va face demersurile necesare pentru declanşarea grevei generale.

Sindicaliştii susţin: " Am solicitat Executivului, promovarea legii salarizării funcţionarilor publici şi a personalului contractual, prin care să se asigure o creştere salarială de 30% şi sus­pendarea aplicării incompatibilităţilor prevăzute de lege până când acestea vor fi compensate prin salarii. De asemenea am cerut distribuirea biletelor de odihnă direct federaţiei şi eliminarea imixtiunilor făcute de către reprezentanţii Guvernului în administraţia publică locală. În ultimă instanţă, am solicitat asigurarea unui spaţiu pentru amenajarea biroului federaţiei, la Bucureşti".

Guvernul nu a dat curs acestor solicitări şi sindicaliştii se pregătesc de grevă generală. Potrivit unui comunicat al FNSA, la data de 25 februarie, funcţionarii vor intra în grevă japoneză; ulterior, funcţionarii vor declanşa greva de avertisment cu întreruperea întregii activităţi timp de două ore şi vor demara procesul de strângere de semnături în vederea declanşării grevei generale.

"Creşterea salarială de 4,5% propusă de Guvern nu poate fi acceptată, deoarece este sub rata inflaţiei prognozată pe anul 2008", susţin sindicaliştii.

FNSA a anunţat că ia în calcul acţionarea în instanţă a Guvernului pentru "încălcarea legii privind statutul funcţionarilor publici". Sindicaliştii au atras atenţia că vor sesiza şi Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării în legătură cu tratamentul discriminatoriu, aplicat de către Guvern diferitelor categorii de salariaţi din diferite organizaţii sindicale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb