Fundaţia Altex a donat peste 500.000 de măşti către Inspectoratele Şcolare Judeţene din ţară

A.P.
Companii / 12 martie 2021

Fundaţia Altex a donat peste 500.000 de măşti către Inspectoratele Şcolare Judeţene din ţară

Fundaţia Altex a încheiat procesul de livrare a celor peste 500.000 de măşti şi 32.000 de costume de protecţie ridicată către Inspectoratele Şcolare Judeţene din ţară. Echipamentele de protecţie ridicată, în valoare de peste 1 milion de euro, au fost distribuite în totalitate către instituţiile de învăţământ. La baza acestei acţiuni stă Protocolul de Colaborare semnat între Fundaţia Altex şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării în data de 26 februarie 2021, potrivit News.

Lista pentru distribuirea măştilor şi a costumelor de protecţie ridicată a fost realizată de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, monitorizarea procesului de distribuţie fiind asigurată prin Direcţia Generală Învăţământ Preuniversitar din cadrul Ministerului, Inspectoratele Şcolare Judeţene fiind responsabile cu nominalizarea şcolilor la care vor ajunge.

Fundaţia Altex a asigurat livrarea donaţiei în cel mai scurt timp, dată fiind necesitatea stringentă a acestor echipamente. Procesul a implicat semnarea unui contract de sponsorizare cu fiecare dintre cele 43 de Inspectorate Şcolare Judeţene cuprinse în lista oferită de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Cele peste 500.000 de măşti de protecţie ridicată au ajuns în cantităţi egale în 10 judeţe unde s-a identificat cea mai mare nevoie: Alba, Arad, Braşov, Caraş-Severin, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Olt, Timiş şi Tulcea. Măştile de protecţie pot fi folosite atât de elevi, cât şi de către profesori. Costumele speciale de protecţie de unică folosinţă, destinate celor care fac atât triajul elevilor, cât şi cadrelor didactice, au fost distribuite în toate judeţele din ţară, fiecare judeţ primind 750 de bucăţi, în timp ce în Bucureşti au fost livrate 1.688 costume de protecţie.

"Acest echipament de protecţie ne ajută în mod direct să fim zi de zi alături de elevi. Este necesar să ne protejăm împotriva noului coronavirus prin toate mijloacele pe care le avem, fără să întrerupem pentru prea mult timp interacţiunea directă între profesori şi cursanţi. Contactul direct este esenţial pentru o educaţie completă," a declarat Puşcaş Ionel, Inspectorul Şcolar General al Capitalei.

"O educaţie performantă este esenţială pentru viitorul României. Ultimul an a fost foarte greu pentru fiecare dintre noi, iar învăţământul românesc a fost printre cele mai afectate sectoare. Sănătatea tinerilor şi a personalului din învăţământ este foarte importantă, însă considerăm că procesul educaţional trebuie să continue, luând toate măsurile necesare de protecţie. Prin această donaţie dorim să contribuim la desfăşurarea fără întreruperi a orelor. Suntem convinşi că prin efort concentrat, tinerii pot trece cu bine prin această pandemie fără ca educaţia lor să aibă de suferit," a declarat Mihaela Mitescu, Preşedinte Fundaţia Altex.

Donaţia face parte din strategia Fundaţiei Altex de a sprijini educaţia din România, unul dintre cei trei piloni ai organizaţiei, alături de protejarea mediului înconjurător şi implicarea în rezolvarea situaţiilor de urgenţă. De la început, Fundaţia Altex şi-a luat angajamentul să fie un partener implicat direct şi activ în schimbările din România pentru bunăstarea societăţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb