Fundaţia Comunitară Bucureşti dezvoltă două programe din cadrul Platformei de mediu pentru Bucureşti

T.B.
Comunicate de presă / 30 ianuarie

Alina Kasprovschi, director executiv Fundaţia Comunitară Bucureşti

Alina Kasprovschi, director executiv Fundaţia Comunitară Bucureşti

Fundaţia Comunitară Bucureşti şi ING Bank România continuă să dezvolte Platforma de mediu pentru Bucureşti, program strategic iniţiat împreună pentru a face Capitala un oraş mai bun pentru locuitorii săi, se arată într-un comunicat al Platformei de Mediu pentru Bucureşti, remis redacţiei. Astfel, ING Bank România realizează o nouă rundă de investiţii în valoare de două milioane de euro care va contribui la protejarea zonelor naturale urbane din Bucureşti prin proiectul Asociaţiei Parcul Natural Văcăreşti şi va susţine "În zona ta", un program dedicat microcomunităţilor din Bucureşti care translatează problemele de mediu în soluţii pentru comunitate, potrivit sursei menţionate.

Având ca scop comun tranformarea Capitalei într-un oraş bun de locuit, Fundaţia Comunitară Bucureşti şi ING Bank România adresează prin Platforma de mediu pentru Bucureşti probleme importante pentru locuitorii oraşului şi continuă să investească strategic, pentru a soluţiona problemele complexe de mediu care afectează Bucureştiul, transmite sursa. Din noua rundă de investiţii, 1,25 de milioane de euro merg către protejarea, cunoaşterea şi conservarea a cinci noi arii naturale urbane în Bucureşti, pe modelul Parcului Natural Văcăreşti, iar 750.000 de euro merg către proiectul "În zona ta", care susţine iniţiativele de mediu venite din micile comunităţi ale oraşului, conform sursei precizate.

"Lunca" Dâmboviţei la intrarea în Lacul Morii, Pajiştea Petricani, lacurile Dobroieşti şi Valea Saulei (parte a "salbei" de lacuri de pe Râul Colentina), precum şi Pădurea Băneasa, vor fi zonele urbane din Bucureşti care vor beneficia de conservare prin această finanţare, se arată în comunicat. Cu o suprafaţă totală de aproximativ 1.400 de hectare, acestea adăpostesc un patrimoniu natural bogat, inclusiv specii variate de păsări, mamifere, reptile şi amfibieni, care merită recunoscut şi protejat, precizează sursa.

În acelaşi timp, printr-un apel la implicarea civică, Fundaţia Comunitară Bucureşti invită oamenii din 43 de comunităţi bine delimitate să-şi transforme nemulţumirile în idei, ideile în proiecte şi proiectele în acţiuni, ca parte a programului "În zona ta", arată datele comunicatului. Până la 1 februarie, împreună cu CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică, Fundaţia realizează o cercetare pentru a identifica problemele de mediu ale locuitorilor din comunităţile respective, dar şi pentru a intra în contact cu persoane dornice să se implice în rezolvarea acestora prin intermediul unor activităţi comunitare, oferindu-le ulterior posibilitatea de a-şi înscrie ideile într-un incubator de proiecte, menţionează sursa indicată. Apoi, alături de specialişti, ideile oamenilor din zonă pot fi transformate în proiecte de mediu viabile, urmând ca la finalul incubatorului, proiectele selectate să primească finanţare şi alte resurse pentru implementare, conform sursei.

Potrivit comunicatului "Misiunea ambiţioasă de a transforma Bucureştiul într-un oraş mai bun pentru locuitori începe cu aerul pe care îl respirăm şi mediul în care trăim, cu impact în starea de bine şi calitatea vieţii oamenilor. Capitala a devenit un oraş tot mai aglomerat, prin dezvoltarea accelerată în multiple arii, lucru care ne face uneori să pierdem din vedere costurile cu care vine acest ritm. Tocmai de aceea, ne bucurăm să avem alături parteneri care înţeleg nevoia bucureştenilor de a trăi sănătos în oraşul lor, sustenabil şi modern. Totodată, lansăm apel către oameni pentru a identifica şi a se implica în rezolvarea problemelor ce ţin de comunitatea din care fac parte, pentru că doar împreună reuşim să ne bucurăm cum merităm de oraşul nostru", spune Alina Kasprovschi, director executiv Fundaţia Comunitară Bucureşti.

Platforma de mediu pentru Bucureşti este un program strategic dezvoltat de Fundaţia Comunitară Bucureşti pentru ING Bank România, care se află deja în al doilea an de existenţă, se arată în comunicat. Lansat în 2022, programul îşi propune să transforme problemele de mediu cu care oamenii se confruntă în proiecte viabile pentru Bucureşti şi bucureşteni, potrivit sursei. Platforma de mediu pentru Bucureşti a fost creată pentru a aduce împreună specialişti din societatea civilă, din mediul academic şi din companii, firme şi cetăţeni, activişti, politicieni şi administraţie, pentru a acţiona coordonat în vederea rezolvării problemelor complexe de mediu care afectează Bucureştiul, transmite sursa.

Conform sursei citate "Prin Platforma de mediu, am promis comunităţii, alături de Fundaţia Comunitară Bucureşti, că vom pune bazele unui spaţiu neutru de colaborare, ce permite iniţiativelor civice să fie testate, iar apoi extinse. Cele două iniţiative întăresc intervenţia strategică pentru un oraş bun de trăit. Vin atât ca o confirmare a rezultatelor din primii doi ani de finanţare, dar şi ca dovadă a evoluţiei pe care o are comunitatea din jurul Platformei. Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti deţine expertiza şi experienţa de a scala nivelul de protecţie realizat pentru Delta Văcăreşti în alte zone cu un potenţial uriaş de biodiversitate urbană, în timp ce prin iniţiativa În Zona ta, avem încredere că vom aduce cetăţenii mai aproape de soluţii foarte concrete pentru protecţia mediului în Bucureşti. Totodată, ne bucurăm că programul În Zona ta va contribui şi la soluţii pentru adaptări în oraş, în vecinătatea sediilor ING", adaugă Alexandra Maier, Manager de Sustenabilitate la ING Bank România.

Până la această rundă de investiţii, Platforma de mediu pentru Bucureşti a susţinut 13 proiecte care au vizat transformarea Capitalei într-un oraş mai bun de trăit, finanţări totale de 3,6 milioane lei, 520.000 de beneficiari direcţi şi indirecţi şi o comunitate de peste 100 de stakeholderi, arată datele comunicatului. În 2023, programul a lansat 3 apeluri de finanţare în managementul deşeurilor, biodiversitate urbană şi eficienţă energetică şi şi-a dublat bugetul de finanţări prin noile parteneriate, cu PENNY Romania şi ENGIE România, precizează sursa.

Comunitatea Platformei de mediu pentru Bucureşti a devenit o voce a organizaţiilor şi grupurilor de mediu din Capitală, informează sursa. A facilitat dezbaterile dintre autorităţile locale şi legislative şi societatea civilă despre modificări legislative despre spaţii verzi şi urbanism sau campanii de advocacy cum este Centura Verde, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb