Fundaţia Comunitară Bucureşti obţine 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienţă climatică

A.D.
Comunicate de presă / 22 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Platforma de mediu pentru Bucureşti, în parteneriat cu Orange România demarează programul strategic dezvoltat de Fundaţia Comunitară Bucureşti, pentru rezilienţă climatică.

Potrivit unui comunicat la redacţie, 500.000 de lei sunt alocaţi pentru a susţine până la patru proiecte care dezvoltă soluţii pentru gestionarea riscurilor şi oportunităţilor legate de schimbările climatice, precum şi pentru creşterea rezilienţei Capitalei în faţa provocărilor viitoare. Până acum, programul a susţinut 36 de proiecte de mediu cu peste 10 milioane de lei.

Bucureştiul a devenit un oraş aglomerat de construcţii, cu o infrastructura din ce în ce mai expusă la riscuri climatice, după cum arată datele Raportului de cercetare privind starea mediului, realizat şi publicat de Fundaţia Comunitară Bucureşti pentru fundamentarea şi lansarea programului Platforma de mediu pentru Bucureşti.

Mai exact, până în anul 2050 temperatura medie a Capitalei ar putea creşte cu 3,6 - 4°C, iar valurile de căldură vor fi tot mai frecvente şi de durată mai lungă, ceea ce va pune presiune asupra oraşului, arată şi informări ale ONU - Raportul de sinteză al Grupul Interguvernamental de Experţi în Schimbări Climatice (IPCC sau Intergovernmental Panel on Climate Change). În plus, în Bucureşti, diferenţele instantanee de temperatură au frecvent valori cu până la 4 - 6°C mai mari decât în zonele rurale din jur.

În acest context, implementarea unor soluţii de rezilienţă climatică devine esenţială pentru atenuarea efectelor pe termen lung provocate de tendinţele climatice şi combaterea fenomenului de insulă de căldură urbană. Printre acestea se numără grădini de ploaie, care permit absorbţia apei în sol şi pavaje permeabile pentru reducerea riscului de inundaţii, sisteme de gestionare a apei, grădini urbane verzi pentru

îmbunătăţirea calităţii aerului, vopsirea suprafeţelor betonate şi amenajarea de spaţii de răcorire sau umbrire pentru a contribui la reducerea temperaturii.

Pentru a obţine susţinere în cadrul Rundei VI de finanţare, sunt eligibile proiecte care dezvoltă soluţii pentru măsurarea şi îmbunătăţirea calităţii aerului sau a apei din Bucureşti, cercetează impactul temperaturilor extreme asupra populaţiei şi biodiversităţii sau pun în practică soluţii concrete pentru a creşte rezilienţa oamenilor şi a comunităţilor în faţa schimbărilor climatice.

Până pe 16 decembrie, organizaţii non-guvernamentale care vor să rezolve o problemă climatică în Bucureşti pot aplica pentru un grant, prin completarea unui formular online disponibil şi pe site-ul Platformei de mediu pentru Bucureşti. Proiectele înscrise vor fi evaluate până la finalul lunii ianuarie 2025 de către un juriu care include şi experţi de mediu şi de granturi şi care urmează să fie anunţat. Proiectele câştigătoare vor fi anunţate după 6 februarie, anul viitor. Ulterior, proiectele vor avea la dispoziţie o perioadă de aproape un an pentru a fi implementate.

Potrivit comunicatului, sumele alocate fiecărui proiect câştigător depind de complexitatea iniţiativelor produse şi necesarul de finanţare pentru a fi dezvoltate.

Platforma de mediu pentru Bucureşti este un program strategic iniţiat de Fundaţia Comunitară Bucureşti împreună cu ING Bank România, lansat în 2022.

Proiectul vrea să aducă împreună organizaţii non-profit, grupuri de iniţiativă civică, autorităţi publice şi companii pentru a crea impactul colectiv de care este nevoie pentru transformarea Capitalei într-un oraş mai bun de trăit.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb