Fundaţia Mereu Aproape a dotat cu aparatură medicală Centrul complet de recuperare post-Covid de la Runcu

S.B.
Miscellanea / 1 noiembrie 2021

Fundaţia Mereu Aproape a dotat cu aparatură medicală Centrul complet de recuperare post-Covid de la Runcu

Centrul complet de recuperare post-Covid de la Runcu a fost dotat cu 62 de aparate şi dispozitive medicale în cadrul proiectului derulat de Fundaţia Mereu Aproape alături de partenerul Sika România, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Toate echipamentele medicale performante sunt utilizate la capacitate maximă pentru pacienţii care sunt trataţi în secţia de Recuperare a Spitalului de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu" din comuna Runcu, judeţul Gorj. În primele şase luni de funcţionare a Centrului, peste 500 de pacienţi au beneficiat de programul complex de recuperare şi au fost externaţi cu o stare bună de sănătate.

Aparatura medicală are o valoare de 163.850 euro şi include aparate de recuperare medicală şi kinetoterapie, dispozitive pentru antrenarea şi tonifierea musculaturii respiratorii, echipamente pentru redobândirea forţei musculare la nivelul membrelor superioare şi inferioare, echipamente pentru creşterea capacităţii pulmonare, vestă specială pentru mobilizarea secreţiilor bronşice, covor rulant şi cicloergometru.

Pe parcursul celor 10 zile de internare, fiecare pacient urmează programe de kinetoterapie respiratorie şi antrenament progresiv la efort zilnic, câte cinci zile pe săptămână, atât în sala de kinetoterapie, cât şi în salon sau în aer liber, în funcţie de toleranţa individuală la efort. Curele de haloterapie se desfăşoară zilnic. 90% dintre pacienţii trataţi până acum au urmat aceste şedinţe, excepţie făcând cei imobilizaţi la pat sau cei cu afecţiuni ce contraindicau salinoterapia. În plus, aproape 300 dintre ei au beneficiat de fizioterapie cu un numar mediu de trei proceduri în fiecare zi, pe toată durata internării. Toţi pacienţii sunt evaluaţi şi consiliaţi psihologic, atât în şedinţe individuale cât şi în grup.

"Simţeam că este nevoie de un astfel de centru de recuperare post-COVID la stat, acolo unde să aibă acces oricine, şi am realizat acest vis al nostru. Alături de partenerul nostru, de autorităţi, de medici şi de pacienţi, mergem mai departe. Programul dezvoltat capătă dimensiuni şi mai ample pentru că vom extinde succesul înregistrat deja cu terapiile post-Covid şi altor afecţiuni respiratorii. Chiar dacă a pornit de la necesitatea recuperării impuse de pandemie, investiţia în acest proiect va fi folosită pentru toţi pacienţii cu afecţiuni respiratorii şi pulmonare care ajung la Spitalul de la Runcu", declară Alessandra Stoicescu, Preşedinte Fundaţia Mereu Aproape.

"Pentru Sika România, sustenabilitatea este unul din pilonii strategiei de afaceri şi componenta dinamică ce imprimă direcţia de inovare şi dezvoltare a companiei. Rezultatele înregistrate la Centrul de recuperare post-Covid de la Runcu, foarte bune pentru sănătatea pacienţilor, ne confirmă faptul că am ales să ne implicăm într-un proiect care contribuie la îmbunătăţirea vieţii la nivel regional şi naţional şi unde era absolută nevoie de susţinerea noastră", spune Laurenţiu Ştefănescu, General Manager Sika România.

Ioana Lorenc, Head of Marketing Sika România adaugă: "Acest centru de recuperare este acel loc care le dă românilor încrederea că vor reveni la o viaţă normală. Aşa cum soluţiile Sika contribuie la realizarea de construcţii sigure, şi prin implicarea noastră în acest proiect sprijinim regăsirea stabilităţii în viaţa oamenilor. Astfel Sika îşi aduce o contribuţie activă la agenda United Nations 2030, susţinând sănătatea şi, implicit, calitatea vieţii comunităţii în care îşi desfăşoară activitatea".

Despre programul de recuperare explică Managerul spitalului, Ec. Ion Ciochină: "Adăugarea programului de recuperare post-Covid la serviciile oferite anterior în cadrul spitalului a crescut mult adresabilitatea pacienţilor atât din judeţ, cât şi din ţară, iar creşterea numărului de pacienţi ne-a stimulat să suplimentăm numărul membrilor echipei de recuperare cu personal specializat, respectiv psiholog, kinetoterapeut, asistenţi medicali. Faptul că mulţi pacienţi au revenit după 3-6 luni la reevaluare şi continuarea programului de recuperare ne îndreptăţeşte să credem că avem soluţia potrivită, atât pentru pacienţii cu simptomatologie post-Covid, cât şi pentru cei cu alte boli pulmonare precum astm bronşic, bronşită cronică, fibroze pulmonare, pleurezie, boli respiratorii profesionale".

Dr. Ştefania Ionică, medicul şef al Secţiei de Recuperare a spitalului "Tudor Vladimirescu", precizează: "Beneficiile programului de recuperare respiratorie sunt: ameliorarea respiraţiei, oboselii, creşterea toleranţei la efort, îmbunătăţirea capacităţii de a efectua activităţile zilnice obişnuite, remiterea anxietăţii, depresiei, îmbunătăţirea statusului mental, reinserţia socio-profesională şi, cel mai important, creşterea calităţii vieţii. Aparatele ne ajută foarte mult să realizăm aceste obiective. Ne bucurăm că beneficiem de ele şi că putem efectua programul la parametrii pe care ni-i dorim".

Spitalul "Tudor Vladimirescu" este singurul spital de pneumoftiziologie din România cu salină de suprafaţă şi, datorită acestui proiect, este şi singurul care are Grădină Terapeutică, oferind multiple facilităţi: medicală, recreativă şi de socializare. În curtea spitalului, cu sprijinul comunităţii şi al autorităţilor locale, este amenajată Grădina Terapeutică, un loc pentru recuperare în aer liber, pentru sesiuni Q&A şi pentru socializare. Grădina terapeutică este prevăzută cu mai multe zone pentru repaus, foişor pentru socializare şi va avea zonă pentru kinetoterapie şi atelier de hortiterapie.

Prin investiţiile realizate în sănătate în ultimii doi ani şi jumătate, Fundaţia Mereu Aproape a susţinut sistemul medical din România cu 4,6 milioane de euro, concentrându-se pe dotarea cu aparatură şi dispozitive medicale moderne a spitalelor din ţară care primesc mii de pacienţi, inclusiv Maternităţile, secţiile de Terapie Intensivă Neonatologie şi pe cele de Pediatrie ale mai multor spitale de importanţă regională. De asemenea, cu ajutorul donatorilor, Fundaţia a sprijinit cadrele medicale şi pacienţii din România în lupta cu noul coronavirus. În total, au fost dotate şi susţinute 81 de unităţi medicale, servicii de intervenţie, asociaţii de medici de familie cu 288 de echipamente medicale, precum şi cu mobilier medical, echipamente de protecţie, produse de testare şi secvienţiere SARS-CoV-2 şi aparatură suport în terapia Covid-19. Cele trei unităţi mobile de terapie intensivă cumpărate de Fundaţia Mereu Aproape se află în patrimoniul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă fiind parte a dotării României cu echipament de înaltă performanţă pentru răspuns la dezastre.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb