Fundaţia Vodafone şi Imperial College London încurajează utilizarea aplicaţiei DreamLab pentru a accelera cercetările pe COVID-19

C.B.
Miscellanea / 8 aprilie 2020

Fundaţia Vodafone şi Imperial College London încurajează utilizarea aplicaţiei DreamLab pentru a accelera cercetările pe COVID-19

Utilizatorii de telefoane inteligente din România sunt încurajaţi să folosească aplicaţia gratuită DreamLab, şi să contribuie, astfel, la accelerarea studiilor pentru găsirea unor tratamente împotriva virusului COVID-19, se arată într-un comunicat de presă al Vodafone România, transmis miercuri AGERPRES.

Aplicaţia DreamLab este parte a colaborării dintre Fundaţia Vodafone şi oamenii de ştiinţă de la Imperial College London. DreamLab este dezvoltată de către Fundaţia Vodafone Australia, care oferă oricărui posesor de telefon inteligent o modalitate uşoară de a sprijini cercetarea în domeniul cancerului.

Începând din data de 8 aprilie 2020, în aplicaţie a fost inclus Corona-AI, un nou proiect care va folosi aceeaşi tehnologie pentru a ajuta la lupta împotriva răspândirii coronavirusului.

"Aşa cum spuneam şi în septembrie 2019, când Fundaţia Vodafone România a lansat local DreamLab pentru a sprijini lupta împotriva cancerului, această aplicaţie ne oferă tuturor şansa de a folosi tehnologia pentru a face bine. În aceste zile fără precedent, în care ne confruntăm cu pandemia provocată de coronavirus ce declanşează stări de alertă şi incertitudine, trebuie să privim lucrurile în ansamblu: întreaga lume este încercată de provocări, dar putem depăşi această situaţie dacă ne unim forţele. Aplicaţia DreamLab oferă un cadru simplu pentru a face acest lucru. Nu necesită efort sau expunerea la riscuri de sănătate: din confortul căminului nostru, o putem descărca gratuit şi porni înainte de a ne culca, şi, în tot acest timp, fiecare dintre noi contribuie la salvarea miilor de oameni care suferă de această afecţiune virală. Putem şi chiar ar trebui să utilizăm tehnologia pentru a salva vieţi", declară Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

Potrivit sursei citate, cercetătorii estimează că proiectul ar putea grăbi accesul la medicamente eficiente şi ar permite elaborarea de tratamente adaptate împotriva acestei boli infecţioase.

Proiectul Corona-AI urmăreşte două direcţii: identificarea de medicamente existente şi molecule din alimente cu proprietăţi anti-virale, dar şi optimizarea combinaţiilor dintre aceste medicamente şi molecule alimentare cu proprietăţi antivirale pentru o creştere a rezistenţei împotriva infecţiilor cu coronavirus.

Abordarea DreamLab se bazează pe procesoare mobile şi tehnologie cloud şi poate reduce drastic timpul necesar pentru a analiza cantitatea uriaşă de date existente.

"Un computer care funcţionează 24 de ore pe zi ar avea nevoie de zeci de ani pentru a prelucra datele, în timp ce o reţea de 100.000 de telefoane inteligente care rulează peste noapte ar putea rezolva calculele în doar câteva luni", precizează Vodafone.

În acest moment, aplicaţia este disponibilă în România, Australia, Italia, Noua Zeelandă, Spania, şi Marea Britanie, urmând ca şi alte ţări să se alăture iniţiativei, după cum urmează: din 27 aprilie 2020 - Portugalia, Ghana, Africa de Sud, Lesoto, Germania, şi din 1 iunie 2020 - Irlanda, Grecia, Turcia şi Albania.

DreamLab poate fi descărcată din App Store sau Google Play Store, iar pentru ca aplicaţia să funcţioneze în limba română, utilizatorii trebuie să aibă telefonul setat pe această limbă înaintea descărcării aplicaţiei.

Orice utilizator poate descărca aplicaţia în mod gratuit, însă, odată instalată, aceasta generează trafic de date. Vodafone România susţine proiectul DreamLab prin acordarea gratuită a traficului de date naţionale necesar funcţionării aplicaţiei pentru clienţii săi. DreamLab nu are acces la informaţiile utilizatorilor.

Fundaţia Vodafone se află în centrul unei reţele de programe de investiţii sociale globale şi locale. Programul Connecting for Good al Fundaţiei Vodafone combină acţiunile caritabile cu tehnologia pentru a face diferenţa în lume.

Imperial College London este una dintre cele mai importante universităţi din lume, cu 17.000 de studenţi şi 8.000 de angajaţi.

Conform Times Higher Education, Imperial College London este cea mai internaţională universitate din Marea Britanie, având legături academice în peste 150 de ţări. Reuters a numit Colegiul drept cea mai inovatoare universitate din Regatul Unit, datorită culturii sale antreprenoriale excepţionale şi legăturilor cu industria.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în anul 1998.

În cei peste 20 de ani de activitate, Fundaţia a finanţat 1.168 de programe derulate de 765 de ONG-uri din întreaga ţară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au peste trei milioane de beneficiari - copii, tineri, vârstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic.

Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 31 de milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Lasa ca va descurcati voi pe insula aia acolo

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb