Furajele au scumpit ouăle cu peste 40%

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 3 octombrie 2007

Furajele au scumpit ouăle cu peste 40%

Avicultorii cumpără furaje la un preţ de 1,5 lei pe kilogram, cu circa 70% mai mult faţă de anul trecut, ceea ce a determinat scumpirea ouălor cu 0,6 lei, la poarta fabricii, a declarat, ieri, preşedintele Uniunii Naţionale a Crescătorilor de Păsări din România (UNCPR), Ilie Van.

"Dacă anul trecut un kilogram de furaje se vindea cu cel mult 0,9 lei, în prezent un kilogram se vinde cu 1,5 lei. Aceas­tă scumpire a furajelor, reflectată în costurile de producţie, nu poate fi contracarată de producători prin scumpirea cărnii, pentru că piaţa nu permite această majorare", a spus Ilie Van, citat de NewsIn.

Acesta a precizat că preţul cărnii de pasăre este staţionar, nefiind aşteptate scumpiri pe acest segment în perioada următoare.

"În schimb, preţul unui ou a crescut, la poarta fabricii, de la 0,14 lei în vară, la peste 0,2 lei, în prezent. În perioada verii vânzarea la ouă scade şi producătorul este obligat să reducă preţul. Acum vânzarea a crescut, preţul s-a majorat, dar nu există profit, tocmai din cauza costurilor mari de producţie", a explicat Van.

Potrivit acestuia, producătorii din sector spun că, prin eliminarea taxelor la importul de cereale, ar putea să achiziţioneze furaje din import la un preţ mai mic.

În ceea ce priveşte exportul, Van a precizat că, în continuare, cantitatea de carne de pasăre exportată de România este mult mai mică comparativ cu importurile.

"În primele opt luni, am importat 63.000 de tone de carne şi preparate din carne de pasăre şi am exportat 5.000 de tone", a menţionat Van.

Potrivit datelor furnizate de UNCPR, pentru NewsIn, în anul 2006, România a importat 150.000 de tone de carne de pasăre, dar nu a avut voie să exporte, din cauza interdicţiei impusă de gripa aviară. Din cauza gripei aviare, cres­cătorii de păsări au înregistrat pierderi de peste 70 de milioane de euro, în 2006. Nici în 2005, în perioada în care era permis exportul de carne de pasăre, România nu a reuşit să exporte mai mult de 4.000 de tone de carne de pui, dar a importat 160.000 de tone de carne de pui.

Pentru 2007, reprezentanţii UNCPR estimează o piaţă a cărnii de pasăre de un miliard de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb