Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei

A.L.
Politică / 18 martie 2016

Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei

Actualizare 17:45 Gorghiu, despre candidaţii PSD pentru Bucureşti: "O tocăniţă; nu ştiu ce va înţelege electoratul de stânga"

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat astăzi la Ploieşti, referindu-se la anunţul PSD privind candidaţii la sectoarele Capitalei că decizia social-democraţilor este "o tocăniţă din care nu se ştie cât va înţelege electoratul de stânga".

"Vreau să vă spun că este o ciorbă, o tocăniţă decizia PSD-ului de astăzi. La anumite sectoare merg cu UNPR-ul, la altele împreună cu UNPR şi susţinerea ALDE. Trebuie să vină cu un tabel să îşi aducă aminte public de fiecare dată la ce sectoare merg cu UNPR-ul, la ce sectoare... (...) E o tocăniţă din care nu ştiu cât va înţelege electoratul lor de stânga", a spus Gorghiu, potrivit Agerpres.

Co-preşedintele PNL a adăugat că Gabriela Firea este un candidat pe care liberalii îl vor monitoriza "cu maxim interes şi atenţie", punctând că orice candidat din partea PSD este un candidat puternic pentru PNL.

"Nu voi face ca Liviu Dragnea să arunc în derizoriu orice fel de candidatură a partidului cu care suntem în competiţie pentru că în realitate e o luptă de unu la unul pe tot terenul, noi şi PSD. Peste tot aşa se vor tranşa lucrurile", a mai spus Alina Gorghiu.

(S.A.)

---------

Actualizare 17:16 CExN al PSD a validat candidaţii pentru 11 municipii reşedinţă de judeţ

Partidul Social Democrat a validat astăzi, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, candidaţii pentru 11 municipii reşedinţă de judeţ la alegerile locale din acest an, informează un comunicat de presă al formaţiunii.

Astfel, au fost validaţi următorii candidaţi pentru primării de municipii-reşedinţă de judeţ: Buzău - Constantin Toma, Călăraşi - Marius Dulce, Constanţa - Decebal Făgădău, Deva - Emil Stoica, Reşiţa - Ioan Crina, Miercurea Ciuc - Emil Buşe, Sfântu Gheorghe - Rodica Pârvan, Slobozia - Adrian Mocioniu, Sibiu - Ovidiu Ioan Sitterli, Suceava - Marius Tiberius Brădăţean, Tulcea - Eduard Lucian Simion.

(S.A.)

---------

Actualizare 16:07 Firea: "Cred că în Primăria Capitalei trebuie să facem curăţenie de jos până sus"

Senatorul Gabriela Firea, a cărei candidatură a fost validată astăzi de conducerea PSD, a declarat că în Primăria Capitalei trebuie făcută curăţenie "de jos până sus".

"Din punctul meu de vedere, principala mea preocupare va fi aceea a unei capitale curate, aerisite de tot ce înseamnă un trafic îngreunat, dar m-aş referi şi la curăţenia morală. Cred că în Primăria Capitalei trebuie să facem curăţenie de jos până sus şi în ceea ce priveşte birocraţia, corupţia, precum şi prezenţa unor oameni care nu se gândesc la bucureşteni, ci doar la propriile interese. Cât priveşte programul concret şi complet acesta va fi prezentat în foarte scurt timp în echipa noastră", a afirmat Gabriela Firea, la Palatul Parlamentului.

Aceasta a mai spus că a primit mii se mesaje de susţinere de la bucureşteni.

"Mă onorează că am primit în ultima perioadă mii se mesaje din partea bucureştenilor care au spus că mă susţin pentru această candidatură. Pentru ei intru în această luptă care nu este una pentru fotoliul de primar general al Capitalei, nici pentru a cuceri Primăria Capitalei, ci pentru a creşte calitatea vieţii bucureştenilor. Prea mulţi politicieni s-au bătut pentru scaune şi pentru clădiri, pentru sedii, nu este şi cazul meu. În ceea ce mă priveşte, sunt un om de acţiune, sunt un om care iubeşte curăţenia şi la modul propriu şi la figurat", a precizat preşedintele PSD Bucureşti.

(S.A.)

----------

Actualizare 15:30 Dragnea: "Liste comune cu UNPR la sectorul 2; PSD şi ALDE merg separat"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că social-democraţii au validat candidatura Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei şi au decis să meargă cu UNPR la sectorul 2, dar nu vor avea candidaţi comuni cu ALDE, pentru că "electoratele sunt puţin diferite".

"Doamna Firea va avea posiblitatea în perioada următoare, până la alegeri, să prezinte bucureştenilor care sunt proiectele dumneaei şi a echipei sale susţinute şi de PSD pentru Capitală. (...) Am avut în ultimele zile discuţii cu colegii de la UNPR, la sectorul 2 vom merge în alegeri pe liste comune cu domnul Onţanu şi îl vom susţine pentru primăria sectorului 2", a precizat Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD care a validat candidaţii pentru Primăria Capitalei şi pentru sectoare.

Liderul PSD a mai afirmat că analizele făcute au arătat că cea mai bună variantă este aceea de a merge separat de ALDE în alegerile din iunie. "Cu ALDE a fost o analiză reciprocă, pe care am făcut-o şi noi şi dumnealor, din care a reieşit că şi pentru PSD şi pentru ALDE, din punct de vedere electoral, este mult mai bine să se meargă separat. Vorbim de electorate puţin diferite", a afirmat Dragnea.

Dragnea a mai precizat că în felul acesta s-ar maximiza şansele pentru a obţine o majoritate în Consiliul General, după alegerile locale. "În ceea ce priveşte discuţiile avute în ultimele două luni de zile cu colegii de la ALDE şi UNPR, interesul nostru major a fost care sunt cele mai bune metode şi acţiuni pentru ca în Consiliul General să putem face majoritate PSD - UNPR şi ALDE. Şi vreau să fac o precizare importantă, care este necesară (...), PSD-ul nu face alianţă nici cu PMP, nici cu M10, M8, M5, nici cu PNL-ul, PSD vrea să facă majoritate în Consiliul General cu ALDE şi cu UNPR", a punctat social-democratul.

Totodată, liderul PSD a precizat că UNPR nu doreşte să îşi pună candidat la Primăria Capitalei, va merge doar cu listă separată la Consiliul General. "ALDE urmează să se hotărască, probabil că vor pune candidat. În ceea ce priveşte relaţiile noastre cu ALDE şi cu UNPR, rămân aceleaşi. În ţară deja discuţiile sunt avansate şi au hotărât împreună cum vor merge, iar în Parlament colaborarea va fi la fel de bună, eu sper şi mai bună decât a fost în ultima perioadă", a mai afirmat Liviu Dragnea.

--------------------

Actualizare 14:22 Dragnea a anunţat pe Facebook echipa pentru Bucureşti

Echipa candidaţilor susţinuţi de PSD pentru alegerile locale va fi formată din Gabriela Vrânceanu Firea, candidat pentru Primăria Capitalei, urmată de Daniel Tudorache, Neculai Onţanu, Robert Negoiţă, Daniel Băluţă, Daniel Florea şi Gabriel Mutu, la sectoare.

Echipa susţinută de PSD a fost prezentată printr-o postare pe pagina de Facebook a preşedintelui PSD Liviu Dragnea.

Acesta urmează să facă declaraţii de presă, după şedinţa Comitetului Executiv al partidului.

---------------

Liderii PSD se vor reuni vineri, în cadrul Comitetului Executiv al partidului, pentru a valida candidaţii la primăria Capitalei şi sectoare, însă negocierile cu partenerii de la ALDE şi UNPR continuă.

Surse din PSD au declarat, pentru Mediafax, că există câteva certitudini pentru Capitală, dar şi sectoare unde continuă negocierile şi discuţiile interne.

Astfel, Gabriela Firea va fi anunţată, oficial, candidatul PSD la Capitală şi va beneficia de sprijinul ALDE, în timp ce UNPR a decis să intre în cursă cu un candidat propriu - Ilie Năstase.

ALDE a negociat cu PSD susţinerea pentru două sectoare ale Capitalei. La Sectorul 1 va candida fosta jurnalistă Laura Chiriac, susţinută de ALDE şi PSD.

De asemenea, ALDE a primit la negocieri şi Sectorul 4 al Capitalei, acolo unde favorit la candidatură este actualul viceprimar Ştefan Spiridon, însă sunt luate în calcul şi alte opţiuni. Surse din cadrul formaţiunii susţin că ar putea exista şi varianta unui transfer politic către ALDE, pentru a creşte şansele partidului.

Fostul primar Cristian Popescu Piedone domină în toate sondajele, iar cei de la PSD şi ALDE aşteaptă să vadă dacă acesta va alege să candideze, în condiţiile în care şi-a anunţat ieşirea din politică ca urmare a tragediei din Colectiv.

La Sectorul 2, surse din PSD susţin că s-a negociat cu actualul primar, Neculai Onţanu, iar acesta va candida având sprijinul PSD şi UNPR. De această dată ALDE va merge separat de PSD şi va avea candidat propriu.

La Sectorul 3, PSD şi UNPR îl vor susţine pe actualul primar, Robert Negoiţă, care domină în toate sondajele interne ale PSD, având peste 70% intenţie de vot.

Sectorul 5 reprezintă o problemă pentru PSD şi ALDE. Surse din PSD susţin că aici va candida liderul PSD Sector 5, Daniel Florea, dar problema este Marian Vanghelie. Primarul suspendat al Sectorului 5 este favorit în sondajele interne, având un scor de peste 35%.

Pentru Sectorul 6, PSD îl pregăteşte pe senatorul Gabriel Mutu, care va beneficia şi de sprijinul ALDE în cursa electorală.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Firea ???candidata la Bucuresti???.Ce sa faca aceasta "firava femeie" intr-o astfel de "batalie" cu capitala Romaniei

    Pentru Bucuresti...e necesar o persoana carfe sa fie la serviciu la 6 dimineata....si sa plece acasa la ora 24. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb