GABRIELA FIREA: "Ministerul Familiei va solicita aducerea în ţară a bebeluşului internat în Danemarca"

S.B.
Politică / 6 februarie 2022

"Ministerul Familiei va solicita aducerea în ţară a bebeluşului internat în Danemarca"

Ministerul Familiei va solicita, luni, aducerea în ţară a bebeluşului internat în Danemarca, atunci când starea de sănătate va permite acest lucru, anunţă ministrul Gabriela Firea. "(...) menţinerea în familia extinsă a unui copil este o opţiune mai bună decât plasarea într-o instituţie sau familie străină", arată aceasta, informează news.ro.

"Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse va solicita mâine dimineaţă aducerea în ţară a copilului atunci când starea de sănătate i-o va permite. Cererea se va baza pe principiul de drept potrivit căruia menţinerea în familia extinsă a unui copil este o opţiune mai bună decât plasarea într-o instituţie sau familie străină", a afirmat, duminică, Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, referitor la cazul familiei din Danemarca al cărui copil se află în prezent spitalizat, părinţilor fiindu-le interzise legăturile cu acesta.

Firea a precizat că, având în vedere circumstanţele în care s-a produs acest caz, vor începe discuţiile cu autorităţile daneze, adăugând că speră că acestea vor da rezultate cât mai rapide având în vedere interesul copilului.

"De asemenea vom rămâne în strânsă coordonare cu Ministerul Afacerilor Externe, cu care reprezentanţii Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse au fost în contact permanent, pentru a vedea în ce măsură îi vom putea asista şi pe părinţii minorului aflaţi într-o situaţie extrem de dificilă", a conchis ministrul Familiei.

Doi români, soţ şi soţie, au fost reţinuţi în Danemarca, la câteva zile după ce şi-au dus copilul de o lună la spital unde a fost internat. Medicii au stabilit că bebeluşul are hemoragie craniană şi suspectează "sindromul bebeluşului scuturat".

Părinţii sunt în centre de detenţie diferite şi nu au dreptul să vadă copilul care este supravegheat de o persoană desemnată de municipalitate.

Ministerul de Externe a fost sesizat de acest caz, iar Ambasada României a făcut numeroase demersuri.

Ambasada României la Copenhaga a obţinut permisiunea de a o vizita în centrul de detenţie pe mama copilului, a anunţat, sâmbătă seară, Ministerul de Externe. În continuare se fac demersuri pentru obţinerea acordului privind vizitarea tatălui, reţinut într-un alt centru din Danemarca. Autorităţile române sunt în contact direct cu spitalul unde este tratat copilul.

"Poliţia daneză a comunicat informaţii suplimentare cu privire la spitalul unde a fost internat minorul pentru acordarea de îngrijiri medicale, acesta fiind, în prezent, în afara pericolului de moarte. Reprezentanţii misiunii diplomatice au contactat ulterior unitatea spitalicească în care se află internat minorul, pentru a se interesa despre situaţia acestuia, şi menţin permanent legătura cu personalul medical referitor la îngrijirile acordate şi evoluţia stării de sănătate a copilului" a transmis, sâmbătă seară, MAE, într-un comunicat de presă.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. A iesit si Firea Gabi din hibernare. Norocul ei cu tragedia din Danemarca sa para ca face si ea ceva, ca draga Doamne are si ea activitate. Cihhhh…..

    1. Foarte bine face Gabriela Firea,asa si trebuie,prea s-au obisnuit strainii sa atenteze la copiii altora.Daca bebelusul ar fi avut ,,sindromul copilului scuturat,, ,ar fi avut in primul rand fracturi ale coloanei vertebrale cervicale,nu hemoragie cerebrala care se datoreaza probabil nasterii dificile(mama a afirmat ca a avut o nastere dificila).Oricum,parintii par a fi niste oameni normali,nu niste psihopati.

      In cazurile cele mai violente, copilul poate ajunge la urgenta in stare de inconstienta, cu crize convulsive sau in stare de soc. Dar, in multe cazuri, sugarii nu sunt adusi niciodata la medic daca nu prezinta simptome atat de severe.

      In cazurile mai usoare, un copil care a fost scuturat poate prezenta: 

      - letargie 

      - iritabilitate 

      - varsaturi 

      - dificultati de supt si inghitit 

      - apetit scazut 

      - absenta zambetului si a vocalizarii 

      - rigiditate 

      - crize convulsive 

      - dificultati de respiratie 

      - stare de constienta alterata 

      - anizocorie (pupile de dimensiuni inegale) 

      - inabilitatea de a-si ridica capul

      - inabilitatea de a urmari cu privirea. 

      ce spui tu e ""sindromul"" ..."dat cu copilul de pamant"" foarte popular in preajma alcoolistilor si depravatilor ce-si ameninta bebelusul chiar si daca nu intelege micutul nici un cuvant din ce-i urla descreieratul (descreierata) : ""taci ca dau cu tine de pamant!!!""

      Eu cred ca este incredibil ce i se intampla acestui cuplu de romani.Copilul avea probleme inca de la nastere,plangea,nu se simtea bine,parintii au solicitat de mai multe ori serviciul de ambulanta ,il interneaza cu chiu cu vai si i se pune diagnosticul de hemoragie cerebrala avand drept cauza ,,scuturatul,,.Fac asta pentru a acoperi faptul ca nu au acordat inca de la inceput o asistenta medicala adecvata.Lasa,ca nici acolo nu umbla cainii cu covrigi in coada!

      Am vazut pe net acum 2 luni un documentar njmit noi nu vaccinam ! Si in acel documentar arata cu dovezi si explica cum acest lucru se intampla si in america si cauza sunt vaccinurile ! Si sa dovedit ca acestea pot produce sindromul copilului scuturat imflamand creierul din cauza oxidului de aluminiu si compusi de mercur( existenti in vaccin ) ! Au sters de pe youtube acest documentar ! Dar el se mai gaseste pe pagina celor care lau facut !

      Daca ar fi precum zici,am fi murit toti de cand eram bebelusi.Sa nu exageram!

    Ministerul Familiei ar trebui populat cu oameni competenti care sa ia masuri pentru protectia bebelusilor din familiile romanilor aliniind legislatia in favoarea interesului suprem al copilului nu al parintilor asa cum se insinueaza in legea romaneasca

    cu mari lacune pe subiect (LEGE nr. 272 din 21 iunie 2004 rePublicat în MONITORUL OFICIAL nr. 159 din 5 martie 2014) 

    parintii daca sunt de buna credinta si au angajat ""moase"" pentru copilul nascut cetatean al Danemarcei e mai greu cu "repatrierea"" in Romania a unui pacient cetatean al Danemarcei internat cu hemoragii craniene inainte de vindecare si finalizare a anchetelor ce nu e de competenta si influenta ambasadorilor sau ministrilor facuti pentru figuratie pe sticla . 

    " Sindromul bebelușului scuturat (SBS) este o formă de abuz fizic asupra copilului care are loc atunci când un agresor violent agită un bebeluș sau copil prin crearea unui tip de mișcare bruscă provocându-i acestuia leziuni prin accelerare-decelerare. De obicei nu există nici o dovadă vizibilă externă a traumei. 

    Conceptul de SBS a fost inițial descris la începutul anilor 1970, bazat pe o teorie și o mare varietate de condiții de către Dr. John Caffey - radiolog, precum și Dr. Guthkelch Norman - neurochirurg. 

    SBS poate fi fatal și poate cauza leziuni cerebrale severe, ducând la handicap pentru tot restul vieții copilului. Morbiditatea estimată printre copiii cu SBS variază de la 15% la 38%; mediana fiind de 20% - 25% Până la jumătate din decesele legate de abuzul asupra copilului sunt raportate ca fiind datorate sindromului bebelușului scuturat.Consecințele nefatale ale SBS includ grade diferite de afectare vizuală (inclusiv orbire), afectare motorie (de exemplu, paralizie cerebrală) și tulburări cognitive "" 

    1. Am o metoda mai buna. Cipam bebelusii la nastere cu un senzor inertial si autoritatile vor putea avea dovezi. Vor avea astfel si cipul vaccinal sub piele si vor putea intra la mall.

      Mestere esti cu vaca, daca se ajunge la hemoragie cerebrala pe motiv de SBS ai neaparat afectiuni in zona cervicala.

      Sa speram ca o sa fie iarasi impreuna , sistemul de sanatate danez si-a aratat latura xenophoba.  

      daca in articol scrie "" Medicii au stabilit că bebeluşul are hemoragie craniană şi suspectează "sindromul bebeluşului scuturat" pe tine ce te impiedica sa intelegi din prima ?

      succes sa contesti tu diagnosticul pus de medici si sa lupti cu mall praxis-ul din maternitatile in primul rand din Romania dar daca esti asa de neatent nu ai sanse prea mari . 

      Nu are cum sa aiba hemoragie craniana fara sa fie insotita de fracturi ale coloanei cervicale sau /si hemoragii retiniene.O fi avand bebelusul hemoragie cerebrala insa alta e cauza,danezii invoca pretexte, intr-un cuvant sunt nesimtiti,ce mai tura vura!

    Ministrul familiei ar putea oferi familiei respective inclusiv alocatia de maternitate la nivelul Danemarcei (dupa ce moasa a depus reclamatie impotriva parintilor ) ?

    "Femeile românce pot solicita alocația de maternitate dacă sunt în Danemarca de cel puțin 6 săptămâni și lucrează legal . Viitoarele mame încep să primească alocația de maternitate cu o lună înainte de nașterea copilului și timp de 24 de săptămâni după nașterea copilului. Valoarea alocației este determinată individual pe baza câștigurilor. Poate fi maximum 3.113 DKK pe săptămână (aproximativ 420 EUR)."" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb