Gabriela Firea, noul şef al PSD Bucureşti

F.A
Ziarul BURSA #Politică / 10 februarie 2016

Gabriela Firea, noul şef al PSD Bucureşti

Gabriela Firea este noul şef al organizaţiei PSD Bucureşti, în locul lui Robert Negoiţă, ea fiind şi principala opţiune a PSD pentru candidatura la Primăria Capitalei, a anunţat, ieri, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Acesta a precizat că decizia finală privind candidatura la Primăria Capitalei va fi luată după sondajele interne finale, când va fi anunţat oficial candidatul.

Şeful organizaţiei PSD Bucureşti Robert Negoiţă, implicat într-un conflict cu social-democraţii din sectorul 5, şi-a dat demisia din fruntea filialei. El va fi, însă, secretar pe regiunea Bucureşti-Ilfov.

Liviu Dragnea a declarat, citat de Mediafax: "A fost o şedinţă scurtă a Comitetului Executiv Naţional al PSD. Ţinând cont de o situaţie destul de neplăcută, care a existat în organizaţia Bucureşti, în ultimele zile, neavând de gând să las să se perpetueze aşa ceva, în condiţiile în care PSD are prima şansă la Bucureşti, astăzi (n.r. ieri) au fost luate nişte decizii. Domnul Robert Negoiţă a decis să se retragă din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Bucureşti şi a propus-o pe doamna Gabriela Firea, ca preşedinte interimar, pentru ca şansele acestei colege să crească, în condiţiile în care, Gabi Firea, pentru noi, este prima opţiune pentru candidatura la Primăria Generală a Capitalei".

Liderul PSD de la Sectorul 5, Cristian Rizea, a fost suspendat din partid, iar preşedintele executiv al filalei, Rafael Ilie a fost exclus din partid pentru că a făcut "nişte afirmaţii în presă care încalcă în mod flagrant Codul de conduită".

Firea: "Voi face echipă cu Negoiţă"

Gabriela Firea a declarat, ieri, la finalul Comitetului Executiv al PSD în care a fost desemnată preşedinte interimar al organizaţiei Bucureşti, că va face echipă cu Robert Negoiţă, secretar regional pentru Bucureşti-Ilfov, şi că va acţiona în aşa fel încât tensiunile şi can-can-urile să înceteze.

Gabriela Firea a precizat: "Aş vrea să le mulţumesc colegilor mei din Comitetul Executiv, pentru votul de astăzi, în special domnului Liviu Dragnea pentru încredere, dar aş vrea să fac o menţiune specială, faţă de domnul Robert Negoiţă, preşedintele de până acum câteva minute al PSD Bucureşti, care a anunţat, astăzi (n.r. ieri), în cadrul Comitetului Executiv propunerea ca eu să devin preşedinte al PSD Bucureşti. (...) Din acest moment, în care colegii m-au validat ca preşedinte al PSD Bucureşti, vă asigur că nu veţi mai lua la cunoştinţă de nicio disensiune din cadrul acestei organizaţii mari (...) V-am spus, proiectele noastre sunt dedicate cetăţenilor, iar disensiuni între colegi şi can-can nu veţi mai auzi de la noi".

La rândul său, Robert Negoiţă a explicat că a făcut un pas în spate pentru a-i lăsa culoar liber Gabrielei Firea, în vederea candidaturii la Primăria Capitalei: "Este o chestiune de principiu, şi anume că cel care îşi asumă candidatura trebuie să şi conducă. Este cea mai bună formulă. Am avut mai multe discuţii cu preşedintele partidului, în care mi-am exprimat dorinţa de a nu candida la Primăria Generală, pentru că am prea multe proiecte la Sectorul 3 pe care le-am realizat şi care, multe dintre ele, încă trebuie finalizate. În consecinţă, tocmai pentru că discutăm de principii, eu respect principiile şi tocmai de aceea am făcut un pas lateral".

Mihai Fifor - noul preşedinte al Consiliului Naţional al PSD< b/ >

Liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor este noul preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, preluând funcţia deţinută până în prezent de Rovana Plumb.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a propus pe Mihai Fifor pentru această funcţie, iar membrii Consiliului Naţional l-au ales cu unanimitate de voturi.

PSD are nevoie de o reideologizare, de o reaşezare pe eşichierul politic, într-un an electoral important, a declarat noul preşedinte al Consiliului Naţional al partidului.

Fifor a subliniat: "Consiliul Naţional al PSD trebuie să fie un laborator, un creuzet în care să se discute care este viitorul politic, ideologic al partidului. Întâmplarea face că lucrul acesta se dezbate într-un an electoral, un an cu două tururi de scrutin extrem de important pentru soarta partidului nostru, cu alegeri locale şi parlamentare, un an în care poate mai mult ca oricând partidul are nevoie de o reideologizare, de o reaşezare pe eşichierul politic, astfel încât electoratul nostru să ne perceapă ca ceea ce suntem, adică PSD, partidul care face politicile de stânga ale acestei ţări. Cred că departamentele şi oamenii care le-ar putea constitui trebuie să aducă un plus de valoare din acest punct de vedere al ideologiei de stânga de care partidul are nevoie mai mult ca oricând".

El şi-a exprimat speranţa că, împreună cu colegii săi, va putea aşeza acest for "în matca unui laborator", care să poată să facă tot ceea ce înseamnă politici ale partidului..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb