GABRIELA FIREA: "Susţin necesitatea realizării la Bucureşti a Muzeului Holocaustului şi Istoriei Evreilor"

Mina Irina
Politică / 29 septembrie 2016

Gabriela Firea a declarat că susţine necesitatea realizării la Bucureşti a Muzeului Holocaustului şi Istoriei Evreilor, în contextul în care Consilierii Generali au aprobat în cadrul şedinţei de astăzi proiectul de hotărâre prin care un imobil situat în strada Lipscani va fi dat în administrarea Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" în vederea realizării unui Muzeu de Istorie a Evreilor din România, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

"Susţin necesitatea realizării la Bucureşti a Muzeului Holocaustului şi Istoriei Evreilor, pentru că astfel vom demonstra lumii că românii nu-şi uită istoria, iar părţile sale întunecate trebuiesc reamintite mereu generaţiilor viitoare, pentru ca tragediile petrecute să nu se mai repete. Prin acest proiect vom pune la dispoziţia Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România «Elie Wiesel» spaţiul din strada Lipscani nr. 18-20, sector 3. Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România «Elie Wiesel» a fost desemnat de Guvernul României să coordoneze activitatea înfiinţării muzeului. Muzee similare au fost organizate la Berlin, Varşovia şi Moscova, acestea contribuind semnificativ la conturarea unei identităţi competitive a localităţilor respective. În perioada martie 2016 - martie 2017 România deţine Preşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), printre obiectivele principale ale acestui mandat fiind dezvoltarea de proiecte educaţionale şi memoriale privind istoria evreilor din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial", a declarat Firea.

Instituţia va avea mai multe funcţiuni specifice unui muzeu modern: expoziţii permanente, temporare, depozitarea de artefacte, organizarea de acţiuni educaţionale, culturale, activitate administrativă, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. .."Susţin necesitatea realizării la Bucureşti a Muzeului Holocaustului şi Istoriei Evreilor.... 

    Madam s-a pierdut din nou cu firea; un muzeu al holocaustului si al istoriei evreilor isi are locul in Israel, iar daca s-a referit la istoria evreilor din Romania, este cu totul altceva. Asa-i cand te pierzi cu firea....

    Dupa cate isi propune, azi maine il va depasi pe Ceausescu in marete realizari. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb