GABRIELA HORGA (PNL):  "Marcel Ciolacu, vorbeşte în ultima perioadă despre noi creşteri de taxe"

G.D.
Politică / 31 ianuarie 2023

"Marcel Ciolacu, vorbeşte în ultima perioadă despre noi creşteri de taxe"

Deputatul Gabriela Horga (PNL) scrie astăzi, într-o postare pe Facebook, că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, vorbeşte în ultima perioadă despre noi creşteri de taxe, încălcând un principiu de bază al Codului Fiscal, acela că mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate şi arată că Partidul Naţional Liberal nu va susţine noi modificări ale Codului Fiscal, mai ales astfel de propuneri care vor afecta negativ economia şi mediul de afaceri, informează News.ro.

"Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, vorbeşte în ultima perioadă despre noi creşteri de taxe, încălcând un principiu de bază al Codului Fiscal, acela că mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate. Coaliţia are un program de guvernare asumat, în care aceste propuneri ale lui Marcel Ciolacu nu se regăsesc. Partidul Naţional Liberal nu va susţine noi modificări ale Codului Fiscal, mai ales astfel de propuneri care vor afecta negativ economia, mediul de afaceri şi bunăstarea cetăţenilor", spune deputatul PNL.

Horga mai arată că "Marcel Ciolacu vorbeşte despre un impozit de 1% pe cifra de afaceri a marilor companii, o idee pe care PSD a mai vehiculat-o în trecut şi spera că a renunţat".

"Marcel Ciolacu nu înţelege sau se face că nu înţelege că o astfel de taxă va avea ca efect creşterea preţurilor inclusiv la multe produse de bază. Orice taxă se regăseşte în preţ! Vor fi afectaţi tocmai cetăţenii a căror soarta PSD pretinde că o deplânge. Ce crede Marcel Ciolacu că se va întâmpla, de pildă, cu preţul unui produs alimentar, dacă noul impozit se va aplica atât producătorului cât şi lanţului de magazine care îl vinde? Mai mult, Marcel Ciolacu spune că protejează companiile româneşti prin această măsură, însă multe dintre aceste companii au capital românesc, oare de Altex sau EMAG a auzit?! Şi exemplele pot continua. Toate aceste companii creează locuri de muncă în România, plătesc taxe în România, iar consumatorii sunt cei care vor plăti preţul lipsei predictibilităţii şi măsurilor greşite", mai afirmă deputatul PNL.

Gabriela Horga menţionează că de la 1 ianuarie 2023, a intrat în vigoare noua modificare introdusă la iniţiativa ministrului de Finanţe PSD, Adrian Câciu, prin care impozitul pe dividende creşte la 8%.

"Acum, Marcel Ciolacu vorbeşte, din nou, despre creşterea impozitului pe dividende?! Pe de altă parte, dacă Marcel Ciolacu este deranjat că taxarea muncii este prea mare, cei de la PSD puteau vota propunerea pe care am iniţiat-o şi pe care o susţin în continuare, de scădere a CAS de la 25% la 20%. Este o măsură care va avea ca efect direct creşterea puterii de cumpărare. Salariul net va creşte astfel printr-o reţinere mai mică din salariul brut. Este bizar, însă, că Marcel Ciolacu se plânge de faptul că taxarea muncii este prea mare, dar, în acelaşi timp, flutură perspectiva impozitării progresive.

PNL nu va renunţa la cota unică, iar impozitul progresiv înseamnă tocmai creşterea taxării veniturilor salariale. Să nu uităm: până în 2004, în România s-a aplicat impozitul progresiv, care era între 18 şi 40%, în funcţie de venit. Tot ce depăşea atunci 300 de euro brut era impozitat cu 40%. PNL este partidul care a introdus cota unică, la început 16%, acum 10%", mai declară Horga.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. ciocu mic pnl, v-ati inhaitat cu dracu si acu va mirati de rezultat

    ati distrus democratia ro, evident se poate si mai rau avem cazurile Ungaria, Turcia etc 

    Si la ce sa ne asteptam dupa credit boom?

    La taieri de taxe? 

    Cum echilibram visteria draga PNL? 

    O zice de parca ce rau urmeaza sa faca PSD Romaniei! 

    Din ciolan au mancat toti, acum sa se faca curant plus sa pregateasca alta generatie la plecat pentru NOU vanat in fata! 

    au bubuit preturile... vad ca pe final de credit bancile deja incep sa umble si la gradul de indatorare in disperare ca nu mai cumpara oamenii case si prostii nu reusesc sa vanda pe pret de bula! 

    O mare bataie de joc ce baga in fata alte familii in falimente si pierderi de locuinte. 

    Asta e Romania Te iubesc. 

    Vanzari de active la supra pret si ancore de datorii la gatul populatiei; caci atat timp cat stau legati prin datorie sistemul si govul nu cade! 

    Dar daca incepe sa cada oamenii cu tot cu datorie la gat in foamete si saracie se va schimba foaia! 

    Colac de "salvare" peste munte de datorie si rate crescute aruncam si "noi inventii de taxe si impozite marite" ca doar asa obedient sclavul munceste. 

    s c cret 

    1. cea mai corecta taxa este acest impozit de 1% pe cifra de afaceri

      marile companii ruleaza milioane de euro prin facturare de diverse servicii fictive si nu platesc impozit  

      sau platesc prin olanda sau cipru

      + cu acest impozit de 1% pe cifra de afaceri scoti firmele "capuse" din economie 

    Mai bine sa se uite in curtea lor cum risipesc banii publici.

    Pensii speciale, bugetari cu pile care nu fac nimic(nu ma refer la bugetarii care duc greul in spate, ci la nepotii si nepoatele, copiii si amantele, pilele, EXEMPLU Dancila care "lucreaza" la BNR si sotul lui Dancila care "lucreaza" la Romgaz , care capuseaza sistemul bugetar, si companiile de stat). N-am treba cu Dancila e doar un exemplu mai cunoscut.

    Numai anul trecut s-a cheltuit 1 miliard de euro pe vaccinuri covid, asta dupa ce in 2021 au expirat doze de zeci de milioane dolari plus am donat altor tari vaccine care la fel ar fi expirat. Si nu e doar atat.  

    1. Corectare!

      Nu s-a cheltuit! S-a FURAT! 

      Nu ai cum sa "Cheltui 1 miliard pe vaccinuri sa zicem la o populatie de 19 milioane (stiu umflat numarul)! 

      Da un cost ENORM per Cap de Persoana ..adica un "vaccin" vandut CLAR la MEGA BULA DE PRET! 

      s c cret 

      Care este vina lui Ciolacu cu vaccinurile,parca pnl și usr era la guvernare când au comandat vaccinurile

      sa faca publice datela SRI sa vezi traseitatea ciordelii!

      E parte in parte intre dobitoace! 

      Bani lasa urme; dar cineva are grija in urma sa dea rapid cu piciorul peste urme; unde chiar daca vezi pe unde a luat-o ciordeala nu se mai deschfreaza "talpa /urma" de pe tarana! 

      Pentru asta exista stat paralele! 

      Lasa la vedere doar urme dorite sa pice ca "plata". 

      Poate sa ma contrazica un oficial DNA si SRI! 

      s c cret 

    S a exprimat gresit d Ciolacu, daca vrea sa reduca CAS.. e f bine! A fost ideea lui Biris dar PSD a insistat sa mareasca ei CAS! Pina la urma oricum statul e obligat sa alimenteze pensiile contributive, indemnizatii sau pensii speciale pt parlamentari etc. Poate face asta, statul va muta banii dintr un buzunar in altul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb