Galaţi: 5 milioane de lei, pentru prima grădiniţă construită după 1990

Ana Felea
Miscellanea #Construcţii / 16 februarie 2021

Galaţi: 5 milioane de lei, pentru prima grădiniţă construită după 1990

După mai bine de 20 de ani în care nu a fost construită nicio grădiniţă în municipiul Galaţi, autorităţile anunţă startul unui proiect ambţios şi extrem de util pentru comunitate. Este vorba despre construcţia unei grădiniţe care va deservi unul dintre cele mai aglomerate cartiere şi unde ar urma să meragă 160 de copii. Totul se va face cu fonduri europene în valaore de de peste 5 milioane de lei.

Primăria Galaţi a transmis: "Primăria municipiului Galaţi informează că s-a realizat predarea amplasamentului pentru construcţia,cu fonduri europene, a primei grădiniţe din oraş, după anul 1990. Grădiniţa se va construi în cartierul Ţiglina 2, pe strada Constructorilor nr. 18 C, va avea parter şi două etaje, opt săli de clasă, un cabinet medical, loc de joacă şi birouri. De asemenea, se vor asigura dotări precum: mese, scaune, birouri, dulapuri şi vestiare, jocuri, videoproiectoare, laptopuri, ecrane de proiecţie, imprimante, materiale didactice etc. La exterior se vor amenaja spaţii de joacă pentru copiicare vor avea la dispoziţie căsuţe, leagăne sau tobogane. Grădiniţa este destinată unui număr de 160 de preşcolari, împărţiţi în 8 săli de grupă".

Aria desfăşurată construită va fi de 1.250,00 mp, aria construită va avea 503,00 mp, suprafaţa terenului fiind de 1.626,00 mp.

Constructorul este societatea Midanne Invest SRL, având 12 luni termen de execuţie a lucrărilor, valoarea contractului fiind de 5.055.000 lei cu TVA.

Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4.4 - Creşterea calităţii infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie şi sprijinirea participării părinţilor pe piaţa forţei de muncă.

"Obiectivul general al proiectului constă în creşterea calităţii infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie. Valoarea totală proiect este de 7.017.694,51 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 5.744.482,91 lei", informează Primăria Galaţi

Primăria municipiului Galaţi are în diverse stadii, 31 de proiecte cu fonduri europene în valoare de 206.402.366 lei (peste 42 de milioane de euro), din care 3 proiecte s-au finalizat (1,3 milioane de euro), 11 proiecte sunt în implementare (13,9 milioane de euro), iar 17 proiecte sunt în evaluare (26,9 milioane de euro). Contribuţia de la bugetul local pentru toate aceste proiecte este estimată la 5,2 milioane de euro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. tandemul politic actual care pastoreste judetulsi municipiul,fotea si pucheanu se dovedeste a fi de isprava,cu toate ca personal nu iam votat fiindca vin dintrun partid care nu se ridica la nivelul lor dar trebuie sa dam cezarului cei a cezarului ,sau dovedit foarte buni admnistratori bravo lor si daca o tin tot asa am sa vad si eu daca votez cu ei la locale cu toate ca sunt psdisti,unul din marile merite le are marius stan ca a rupt pisica in doua si a desfiintat calorgalul,cea ce toti politicienii care sau perindat pe la bucuresti nau avut curaj si pentru care platim noi toata tara nu stiu daca merita bucuresteni asa o favoare din partea,restului tarii,speram ca nu vor mai avea mult timp favorul asta,darasta ai alta dicutie

    cel mai murdar oras al tarii cu trotuare si bulevarde imbicsite de noroi nespalat de ani de zile, dar cu un primar psd-ist fost director la regia Primariei care se ocupa cu curatenia orasului. O imputitanie de oras plin de mirlani, militieni si jandarmi care se plimba toata ziulica cu masinile cheltuind banii statului, care chipurile e sarac.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb