Galaţi: Şcoală, modernizată cu 2 milioane de lei, atraşi din fonduri europene

Ana Felea
Miscellanea #Construcţii / 16 februarie 2021

Galaţi: Şcoală, modernizată cu 2 milioane de lei, atraşi din fonduri europene

Primăria municipiului Galaţi continuă să atragă fonduri europene pentru modernizarea şi dotarea unităţilor de învăţământ, asigurând de la bugetul local sumele necesare pentru cofinanţarea proiectelor.

Un nou contract de finanţare a fost semnat chiar zilele trecute. Este vorba despre proiectul de modernizare şi reabilitare a Şcolii Gimnaziale nr. 16 -Corp C1, în valoare totală de 2.030.160,80 lei cu TVA, din care contribuţia de la bugetul local este de 600.000 de lei.

Un comunicat transmis de Primăria Galaţi informează: "Principalele lucrări de intervenţie sunt: instalare de panouri fotovoltaice; înlocuirea tâmplăriei exterioare şi interioare; termoizolarea pereţilor exteriori; reabilitarea aleilor şi a zonei de teren de sport; amenajarea peisagistică; recompartimentarea grupului sanitar; placări cu faianţă şi gresie în grupurile saniare; înlocuirea parchetului din spaţiile de învăţământ; realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. În plus, se vor asigura următoarele dotări: 32 calculatoare, 6 videoproiectoare, un display interactiv sau o tablă interactivă; două panouri informative pentru nevăzători; un info point door pentru persoanele cu dizabilităţi".

Perioada de implementare a proiectului este de 20 luni de la semnarea contractului de finanţare.

Şcoala Gimnazială nr.16 este situată în municipiul Galaţi, strada Arieşului, nr. 8, în zona Pieţei Centrale. Clădirea şcolii a fost construită în anul 1908. Reabilitarea şi modernizarea Şcolii gimnaziale nr. 16 din municipiul Galaţi este necesară pentru a crea celor aproximativ 390 persoane (elevi şi personalul şcolii), un mediu educaţional care să ofere confort, siguranţă şi desfăşurarea unui proces instructiv-educativ eficient.

Proiectul este finanţat în cadrul Axei prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban; Prioritatea de investiţii 9.1 - Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunităţii, Apel de proiecte nr. POR/2019/9/9.1/1/7regiuni. Proiectul Modernizare şi Reabilitare Şcoala Gimnazială nr. 16 Corp C1 face parte din Strategia de Dezvoltare Locală, GAL-ul responsabil cu implementarea Strategiei fiind Asociaţia Grupul de Acţiune Locală STRATEGAL.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. cel mai murdar oras al tarii cu trotuare si bulevarde imbicsite de noroi nespalat de ani de zile, dar cu un primar psd-ist fost director la regia Primariei care se ocupa cu curatenia orasului. O imputitanie de oras plin de mirlani, militieni si jandarmi care se plimba toata ziulica cu masinile cheltuind banii statului, care chipurile e sarac.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb