GARTNER: Veniturile prognozate la nivel mondial pentru vânzările de semiconductori vor înregistra o creştere de doar 7% în 2022

V.G.
Companii / 3 august 2022

Veniturile prognozate la nivel mondial pentru vânzările de semiconductori vor înregistra o creştere de doar 7% în 2022

Veniturile inregistrate la nivel global in 2022 pe piaţa de semiconductori va fi de doar 7,4%, mai reduse faţă de creşterea de 26,3% înregistrată în 2021, conform datelor disponibile in cea mai recentă prognoză publicată de Gartner. Această valoare este o revizuire in scădere faţă de cea prognozata în raportul publicat trimestrul precedent, care prevedea o crestere de 13,6% in 2022, conform unui comunicat emis astăzi redacţiei.

"Desi deficitul de cipuri scade, piata globala a semiconductorilor intra intr-o perioada de vulnerabilitate, care va persista pana in 2023, cand se preconizeaza ca veniturile din semiconductori vor scadea cu 2,5%", a declarat Richard Gordon, Practice VP la Gartner.

"Am observat deja o vulnerabilitate a evolutiei pe piata de semiconductori destinati produselor finite, in special pe cele expuse consumatorului final. Cresterea inflatiei, a impozitelor si a ratelor dobanzilor, impreuna cu costurile mai mari ale energiei si combustibilului, pun presiune pe venitul consumatorilor. Acest lucru afecteaza cheltuielile pentru produse electronice, cum ar fi PC-uri si smartphone-uri.", a adăugat Gordon. 

Potivit sursei citate, în general, veniturile globale din semiconductori pentru 2022 au fost ajustate, comparativ cu prognoza din trimestrul precedent cu 36,7 miliarde de dolari, la 639,2 miliarde de dolari, deoarece se aşteapta o înrăutaţire a condiţiilor economice pe parcursul anului (vezi Tabelul 1). Cererea şi preţurile pentru memorii s-au redus, în special în domenii legate de consumatori, cum ar fi PC-urile şi smartphone-urile, ceea ce va contribui la încetinirea ritmului de creştere. 

Prognoza veniturilor din semiconductori la nivel mondial, 2021-2023 (milioane USD): 

Venituri: 2021 - 594.952; 2022 - 639.218; 2023 - 623.087

Creştere(%): 26.3; 7.4; -2,5 

Sursa citată mai arată că livrările de PC-uri vor scadea cu 13,1% în 2022, după ce au înregistrat creşteri în 2020 şi 2021. Se estimează că veniturile din semiconductorii destinaţi PC-urilor vor înregistra o scădere de 5,4% în 2022. Veniturile din semiconductorii destinaţi smartphone-urilor sunt pe cale să încetinească la un procent de +3,1% în 2022, comparativ cu o creştere de 24,5% în 2021. 

Din perspectiva mediului enterprise, stocurile se recuperează rapid, termenele de livrare încep să se scurteze, iar preţurile încep să se diminueze. 

"Piaţa semiconductorilor intră într-un ciclu de scădere a industriei, ceea ce nu este o noutate, s-a mai întamplat de multe ori inainte", a mai spus Gordon.

"În timp ce segmentul de consum va încetini, veniturile din semiconductorii destinaţi pieţei centrelor de date vor rămâne mai mult timp la acelaşi ritm de creştere (de 20% în 2022) datorită investiţiilor continue în infrastructura cloud. În plus, segmentul de electronice auto va continua să înregistreze o creştere de două cifre în următorii trei ani, datorat creşterii numărului de semiconductori per vehicul şi tranziţiei la vehiculele electrice şi autonome. Valoarea de semiconductori per vehicul va creşte de la 712 USD in 2022 la 931 USD in 2025.", a mai declarat Richard Gordon.

Gartner for High Tech Leaders oferă o perspectivă ce poate genera acţiuni şi este obiectivă pentru liderii din domeniul tehnologiei şi echipele lor, cu cele mai bune practici bazate pe roluri, perspective din industrie şi viziuni strategice asupra tendinţelor emergente şi schimbărilor pieţei cu scopul de a-şi atinge priorităţile esenţiale şi pentru a construi organizaţiile de succes de mâine.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb