"GE Money Bank" se pregăteşte de listare la Bursa din Praga

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 aprilie 2016

"GE Money Bank" se pregăteşte de listare la Bursa din Praga

"GE Money Bank", societatea care reuneşte operaţiunile derulate de "GE Capital" în Republica Cehă, vrea să-şi listeze acţiunile la Bursa de Valori din Praga, ca parte a eforturilor "General Electric" din SUA de a se retrage de pe segmentul financiar şi de a se reorienta pe cel industrial, în care şi are rădăcinile.

Conglomeratul a anunţat, în urmă cu un an, că intenţionează să vândă cea mai mare parte din operaţiunile "GE Capital" (financiare) în decurs de doi ani. De atunci, "GE Capital" a realizat acorduri de vânzare în domeniu de circa 161 de miliarde de dolari.

"GE Money Bank" a informat, ieri, că vrea să înstrăineze majoritatea acţiunilor sale în cadrul unei oferte publice destinate investitorilor instituţionali, însă nu a oferit un calendar al operaţiunii. Banca avea active corporale de 27,3 miliarde de coroane cehe, respectiv circa 1,2 miliarde dolari la finele lui 2015.

"Vânzarea GE Money Bank către investitori instituţionali marchează încă un pas important în realizarea obiectivului GE de reducere a activelor sale din sectorul serviciilor financiare, conform strategiei extinse de concentrare pe investiţii şi creştere în sectorul tehnologic şi cel industrial", a declarat Richard A. Laxer, preşedintele-director executiv al "GE Capital International".

Oferta publică va avea drept coordonatori globali băncile americane de investiţii "Citigroup", "Goldman Sachs" şi "JPMorgan Chase".

"GE Money Bank", instituţie financiară al cărei sediu se află în Praga, are 229 de sucursale şi 629 ATM-uri în Republica Cehă. Instituţia deserveşte 1,17 milioane de clienţi retail şi comerciali, adică peste 11% din populaţia Republicii Cehe. Anul trecut, banca a avut un profit de 4,5 milioane de coroane.

Dacă se va separa de "GE Capital", banca va intra în proces de rebranding.

Potrivit "GE Money Bank", "GE Capital" s-a angajat să păstreze cel puţin şase luni o deţinere minoritară semnificativă în banca din Cehia. Deţinerea va fi redusă în timp.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb