Gealan:Valoarea pieţei de tâmplarie termoizolantă va scădea în acest an cu 41%,până la 500 mil. euro

N.I.
Macroeconomie / 1 septembrie 2009

Valoarea totală a pieţei de tâmplărie termoizolantă va atinge în 2009 aproximativ 500 de milioane de euro, în scădere cu 41,2% faţă de cea înregistrată în 2008, a declarat pentru NewsIn directorul general al Gealan România, filiala locală a producătorului german de profile PVC Gealan, Aurel Vlaicu.

"Valoarea pieţei a scăzut semnificativ în primul trimestru al anului, ceea ce a condus la o acutizare a competiţiei, fapt ce s-a manifestat relativ uniform pentru majoritatea competitorilor de pe piaţă. În primul semestru al anului în curs piaţa de ferestre şi uşi din PVC a înregistrat o scădere cu aproximativ 50%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, fapt ce ne-a determinat să ne concentrăm pe eficientizarea activităţilor", a declarat Aurel Vlaicu.

De asemenea, reprezentantul Gealan a mai precizat că este dificil de previzionat ce se va întâmpla până la finalul anului curent, deoarece piaţa de tâmplărie termoizolantă este în relaţie de interdependenţă cu cea a construcţiilor imobiliare.

"Frânarea acestui sector a fost resimţită şi de către producătorii de tâmplărie. Piaţa de tâmplărie termoizolantă a înregistrat în 2008 un regres semnificativ. Ne putem aştepta ca piaţa să îşi revină din 2010, ca urmare a deblocării creditelor, deşi, din analiza crizelor economice anterioare reiese că piaţa începe să respire abia la un an după momentul în care băncile relaxează accesul la credite", a spus Vlaicu.

Potrivit reprezentantului companiei, Gealan vizează să îşi menţină în acest an cifra de afaceri la acelaşi nivel din anul anterior, la valoarea de 71 de milioane de euro. "Planurile noastre pentru acest an vizează menţinerea cifrei de afaceri la nivelul anului trecut, dar şi consolidarea relaţiei cu partenerii existenţi şi, nu în ultimul rând, cu utilizatorii finali", a mai spus Vlaicu.

Totodată, compania a amânat toate investiţiile planificate anul trecut, referitoare la construirea unei noi unităţi de producţie în judeţul Giurgiu şi la vânzarea terenului de 2,5 hectare pe care se află în prezent fabrica din Bucureşti.

Gealan România, subsidiara producătorului german Gealan Fenster Systeme GmbH, deţine o cotă de piaţă de 30%, are în prezent circa 150 de angajaţi şi peste 600 de firme partenere în România. Capacitatea de productie a unităţii din Bucureşti este 18.000 tone de profile pe an.

Gealan România a obţinut în anul 2008 afaceri de circa 71 milioane de euro, în creştere cu 11% faţă de anul 2007.

Piaţa de tâmplărie termoizolantă a avut, în anul 2008, valoarea de aproximativ 850 milioane de euro, cu 17% mai mică decât în anul precedent, când s-a ridicat la un miliard de euro.

Printre principalele companii care activează în România pe piaţa de tâmplărie termoizolantă se numără furnizorii de sisteme (profile) Gealan, Rehau Polymer, VEKA, Teraplast Bistriţa, Profine, precum şi producătorii Lipoplast, Suki, Far Est, Aplast, Amvic Ferestre.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb