"General Motors" a ajuns la un acord cu sindicatele

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 septembrie 2007

"General Motors" a ajuns la un acord cu sindicatele

Conducerea producătorului auto "General Motors" Corp. (GM), numărul unu în SUA, a juns la un acord temporar cu sindicatele United Auto Workers (UAW), punând capăt unei greve ce a durat două zile. În urma dis-cuţiilor, sindicaliştii au obţinut un fond pentru asistenţă medicală la pensionare, ceea ce generează companiei obligaţii viitoare de câteva zeci de miliarde de dolari.

Preşedintele UAW, Ron Gettelfinger, a declarat, ieri, că este încântat de acordul care are o valabilitate de patru ani şi va încerca să ratifice documentul în acest week-end. În cazul în care lucrătorii companiei resping înţelegerea, ei s-ar putea întoarce la locurile de pichetare. Gettelfinger a precizat, însă, că operaţiunile de producţie urmau să fie reluate ieri. Acesta a subliniat: "Avem încredere că acordul va fi ratificat".

Documentul trebuie să fie aprobat de majoritatea angajaţilor GM care au participat la prima grevă generală organizată împotriva producătorului de automobile după anul 1970. Acordul trebuie aprobat şi în justiţie, iar Comisia americană pentru Bursă şi Valori Mobiliare (SEC) trebuie să analizeze condiţiile de înfiinţare a fondului pentru asistenţă medicală.

Un purtător de cuvânt al grupului a precizat că termenii acordului nu vor fi făcuţi publici înainte ca noul contract de muncă să fie prezentat angajaţilor spre ratificare. Gettelfinger a spus totuşi că înţelegerea prevede că responsabilităţile legate de asistenţa medicală acordată pensionarilor care au lucrat în cadrul GM vor reveni unui nou fond de adminis-trare, VEBA, care va fi o asociaţie voluntară a angajaţilor.

Înfiinţarea VEBA va permite GM să-şi micşoreze costurile anuale cu trei miliarde de dolari, în schimbul unei plăţi unice care ar putea ajunge la 30 de miliarde de dolari.

Gettelfinger consideră că angajaţii vor fi mulţumiţi de rezultatul negocierilor, iar înfiinţarea fondului de administrare va asigura o finanţare constantă în următorii 80 de ani.

La greva GM au participat 73.000 de angajaţi ai grupului auto american, din cele 80 de unităţi din SUA care au fost închise pe parcursul protestului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb