Generali - profit net de 3,57 miliarde euro în 2023

F.D.
Bănci-Asigurări / 13 martie

Generali - profit net de 3,57 miliarde euro în 2023

Grupul Generali a înregistrat anul trecut prime brute subscrise ce au crescut la 82,5 miliarde EUR (+5,6%), susţinute de o creştere semnificativă a segmentului Property & Casualty (+12%). Intrările nete pe asigurări de viaţă au fost concentrate în întregime pe unit-linked şi protecţie, în concordanţă cu strategia companiei. Profitul net ajustat a atins un nivel record de 3,57 miliarde EUR (+14.1%), conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Philippe Donnet, Generali Group CEO, a declarat: "Performanţa solidă a Generali în 2023, susţinută de un nivel record al rezultatelor operaţional şi net, cu contribuţia pozitivă a tuturor segmentelor de business, demonstrează executarea cu succes a strategiei noastre "Lifetime Partner 24: Driving Growth". Datorită poziţiilor noastre puternice în ceea ce priveşte capitalul şi numerarul disponibil, accelerăm creşterea nivelului dividendelor oferite acţionarilor noştri. Grupul este în cea mai bună formă avută vreodată ca jucător profitabil şi diversificat în domeniul asigurărilor şi al managementului de active. Succesul viitor al Generali va beneficia şi de achiziţiile Conning şi Liberty Seguros. Aş dori să profit de această ocazie pentru a le mulţumi tuturor colegilor şi agenţilor noştri pentru eforturile depuse pentru a obţine aceste rezultate foarte bune. Ele reprezintă motorul călătoriei noastre către o creştere durabilă şi a angajamentului nostru continuu de a fi un investitor responsabil, asigurător, angajator şi cetăţean corporativ."

Primele brute subscrise au crescut până la 82,46 miliarde EUR (+5,6%), datorită avansului semnificativ al segmentului Property & Casualty (P&C).

Intrările nete pe segmentul asigurărilor de viaţă au fost de -1,31 miliarde EUR. Trimestrul al patrulea a arătat o tendinţă generală de îmbunătăţire a intrărilor nete Life faţă de trimestrele anterioare, cu ieşiri nete mai reduse din produsele de economisire şi cu intrări nete atât în unit-linked, cât şi în produsele de protecţie. Acest lucru este în concordanţă cu strategia Grupului de repoziţionare a portofoliului Life şi, de asemenea, reflectă tendinţele industriei observate pe canalele bancare din Italia şi Franţa.

Rezultatul operaţional a crescut puternic, ajungând la un record de 6,88 miliarde EUR (+7,9%), cu evoluţii pozitive pe toate liniile de activitate, reflectând rezilienţa şi diversificarea surselor de profit.

În special, rezultatul operaţional al segmentului P&C a crescut până la 2,9 miliarde EUR (+15,8%). Rata combinată s-a îmbunătăţit la 94% (-1,4 p.p.), compensând impactul semnificativ al catastrofelor naturale.

Rezultatul operaţional pe segmentul Life a fost solid, de 3,73 miliarde EUR (+1,7%), iar marja de new business a crescut la 5,78% (+0,09 p.p.).

Rezultatul operaţional al segmentului Asset & Wealth Management a crescut la 1 miliard EUR (+4,9%), susţinut de o contribuţie puternică a Băncii Generali.

Rezultatul operaţional al segmentului Holding şi alte unităţi de afaceri s-a îmbunătăţit până la -320 milioane EUR (-339 milioane EUR FY2022).

Rezultatul net ajustat a atins nivelul record de 3,57 miliarde EUR (3,13 miliarde EUR la finalul anului 2022). Acest lucru s-a datorat în primul rând rezultatului operaţional îmbunătăţit, care a beneficiat de surse diversificate de profit, un câştig de capital nerecurent legat de cedarea unei dezvoltări imobiliare din Londra (193 milioane EUR fără taxe) şi o taxă unică de restructurare în Italia (aproximativ -165 milioane EUR fără taxe), reflectând, de asemenea, impactul de -71 milioane EUR din deprecieri ale obligaţiunilor corporative din Rusia înregistrate în exerciţiul financiar 2022.

Rezultatul net s-a îmbunătăţit la 3,74 miliarde EUR (2,23 miliarde EUR la finalul anului 2022), beneficiind şi de un câştig de capital de 255 milioane EUR din cedarea Generali Deutschland Pensionskasse.

Capitalul propriu al Grupului a crescut la 29 miliarde EUR (+8,7%), datorită rezultatului net al perioadei, parţial compensat de plata dividendelor.

Indicatorul contractual service margin a crescut la 31,8 miliarde EUR (31 miliarde EUR la finalul anului 2022).

Activele financiare totale gestionate de Grup au crescut la 655,8 miliarde EUR (+6,6% comparativ cu exerciţiul financiar 2022), reflectând în primul rând efectul pozitiv de piaţă.

Grupul şi-a confirmat poziţia solidă a capitalului, cu rata de solvabilitate de 220% (221% la finalul anului 2022).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb