GENESIS PROPERTY: 77% dintre români vor birouri care să le ofere opţiuni pentru petrecerea timpului liber

S.B.
Companii #Construcţii / 27 mai 2022

77% dintre români vor birouri care să le ofere opţiuni pentru petrecerea timpului liber

Pentru 77% dintre angajaţii români, biroul ideal trebuie să se afle într-o zonă înconjurată de spaţii verzi, care să le ofere facilităţi pentru timpul liber, arată un sondaj iniţiat în 2022 de Genesis Property în rândul a 1.180 de angajaţi din toată ţara.

Pentru aproape 63% dintre angajaţi, un parc sau o zonă verde unde pot lua o pauză este principalul beneficiu pe care şi-ar dori să-l aibă în apropierea biroului, în timp ce alţi 51% plasează pe primul loc accesul la zone dedicate prânzului şi întâlnirilor informale cu colegii. În acelaşi timp, 38% vor spaţii versatile unde să poată interacţiona şi socializa atât în timpul orelor de lucru, cât şi în timpul liber. În prezent, doar 4 angajaţi din 10 au un spaţiu verde în apropierea biroului şi 3 angajaţi din 10 au acces la zone unde pot interacţiona şi socializa.

"Stilul de lucru şi de viaţă al oamenilor s-a schimbat în ultimii doi ani şi a creat noi aşteptări privind modul în care îşi desfăşoară activitatea. Acum, angajaţii vor mai multă flexibilitate şi echilibru între viaţa personală şi cea profesională şi pun mai mult preţ ca oricând pe timpul lor liber. Un hub multifuncţional, cu spaţii de birouri şi facilităţi conexe, devine astfel punctul de legătură între cele două dimensiuni, integrând toate activităţile care contează", spune Maria Tudorică, Comercial Real Estate Manager în cadrul Genesis Property.

Facilităţile pentru timpul liber din apropierea biroului au o contribuţie importantă la echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională pentru peste 61% dintre respondenţii la sondajul Genesis Property. Totodată, 48% consideră că ar economisi foarte mult timp dacă acestea s-ar afla lângă biroul unde lucrează, iar peste o treime cred că astfel ar putea face mai multă mişcare şi ar avea contextul să interacţioneze mai mult cu colegii şi prietenii.

Pentru a răspunde nevoilor angajaţilor şi tendinţelor privind stilul de lucru şi de viaţă urbană din viitor, Genesis Property transformă parcului de business Novo Park în YUNITY Park, un concept nou de real estate care va include o pădure urbană, spaţii de co-living şi co-working, un food hall, un amfiteatru exterior de evenimente şi un centru pentru conferinţe, zone de divertisment şi fitness şi spaţii special amenajate pentru interacţiuni profesionale şi personale. "Prin YUNITY Park, aducem oamenii mai aproape unii de ceilalţi, în cadrul unei comunităţi formate în jurul unor idei şi valori comune", mai spune Maria Tudorică. Proiectul este prevăzut să fie finalizat în primele trei luni din 2023, cu o investiţie totală de 50 de milioane de euro.

Sondajul Genesis Property privind stilul de viaţă în birourile viitorului a fost desfăşurat, la nivel naţional, în aprilie-mai 2022 prin platforma iVox, pe un eşantion total de 1.180 de utilizatori de internet din România. Aproape 52% dintre participanţi sunt bărbaţi, aproape 60% au vârsta cuprinsă între 20 şi 45 de ani, iar aproape 55% au un venit net mai mare de 3.000 de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. nu, noi vrem in continuare sa lucram de acasa remote :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb