Genesis Property finalizează proiectul de energie regenerabilă dintr-un parc de birouri din România

G.D.
Companii / 22 noiembrie 2022

Genesis Property finalizează proiectul de energie regenerabilă dintr-un parc de birouri din România

Genesis Property, prezintă un nou pionierat pentru piaţa de real estate, prin implementarea celui mai extins proiect de energie regenerabilă dintr-un parc de birouri din România, conform unui comunicat remis redacţiei. Proiectul a constat în instalarea a mai mult de 1.000 de panouri fotovoltaice pe o suprafaţă de peste 4.000 mp, în regim de prosumator, pe acoperişurile clădirilor de birouri din cadrul YUNITY Park (Novo Park) din nordul Bucureştiului, în urma unei investiţii de 1 milion de euro.

Potrivit sursei citate, acest proiect face parte dintr-o serie amplă de iniţiative de dezvoltare sustenabilă ale Genesis Property prin care va transforma YUNITY Park într-un concept nou de real estate, ce va redefini viitorul modului de lucru şi de viaţă urbană. Genesis Property, primul grup imobiliar din ţară care a devenit semnatar al Pactului Global al Naţiunilor Unite (UN Global Compact) privind drepturile omului, munca, lupta împotriva schimbărilor climatice şi protecţia mediului, şi-a propus să reducă la net zero emisiile de carbon până în anul 2040.

Reducerea impactului asupra mediului înconjurător devine o preocupare tot mai importantă pentru angajaţii români, în contextul preocupărilor legate de schimbările climatice, iar aşteptările privind măsurile "verzi" cresc, aşa cum arată un sondaj iniţiat în primăvara acestui an de Genesis Property, în rândul a 1.180 de angajaţi din toată ţara. Astfel, angajaţii consideră că măsurile de protecţie a mediului din clădirile şi complexurile de birouri şi locuinţe sunt foarte importante, iar 70% dintre aceştia se aşteaptă la o abordare sustenabilă şi la mai multe iniţiative pentru mediu.

YUNITY Park a fost gândit încă din faza de proiectare în deplină concordanţă cu cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale ONU şi este conceput cu multiple măsuri şi iniţiative care contribuie la reducerea impactului asupra mediului şi crearea unei destinaţii "verzi". Unele dintre acestea vizează în mod special atât creşterea eficienţei energetice, cât şi asigurarea unor surse sustenabile de energie, subliniază sursa citată.

"Reducerea impactului asupra mediului este o prioritate integrată perfect în strategia companiei noastre şi ţine cont de cerinţele angajaţilor care lucrează în spaţiile de birouri administrate de noi. De aceea şi misiunea strategică a Genesis Property este construită în jurul obiectivelor de a reduce impactul asupra mediului înconjurător şi dependenţa de combustibilii fosili, iar eficienţa energetică şi energia solară sunt piloni esenţiali ai acesteia. Facem un prim pas înainte în efortul de aliniere al actualului concept NZEB (nearly Zero-Energy Building) către clădirile cu emisii zero (ZEB), aliniind astfel cerinţa de performanţă energetică din actuala Directivă de Eficienţă Energetică a Clădirilor cu obiectivul UE pe termen lung de neutralitate climatică. YUNITY Park este gândit ca un exemplu de sustenabilitate pentru viitor, nu doar pentru provocările din prezent", a spus Ioan Bejan, Director de Sustenabilitate, Genesis Property.

De asemenea, Genesis Property a efectuat o evaluare detaliată a clădirilor şi a zonei adiacente YUNITY Park şi a identificat un set suplimentar de măsuri pentru a reduce şi mai mult consumul de energie, chiar dacă toate clădirile se încadrau deja în cea mai ridicată clasă de eficienţă energetică - clasa A.

Cele 1,080 panouri fotovoltaice instalate pe clădirile din YUNITY Park vor produce între 650 - 680 MWh/an, în funcţie de condiţiile atmosferice. Alte măsuri în curs de implementare includ: iluminatul interior şi exterior cu tehnologia LED, modernizarea unor echipamente şi instalaţii de încălzire şi răcire pentru reducerea consumului, introducerea de senzori pentru un management mai eficient al utilităţilor şi diminuarea risipei. Astfel, eficienţa energetică a fost tratată ca o sursă de energie în sine, înainte de a lua în considerare şi a decide orice alte investiţii, conform principiului "Energy Efficiency First", recomandat de Comisia Europeană, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb