Geoană a pus "tunurile" pe Ponta

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 11 iunie 2015

Geoană a pus "tunurile" pe Ponta

Mircea Geoană, fost preşedinte al PSD, a lansat un atac devastator la adresa lui Victor Ponta, actualul şef al social democraţilor. În lumea politică este cunoscut faptul că problemele cele mai mari sunt create de foştii parteneri. Aflat în opoziţie din momentul în care a părăsit partidul pe care l-a condus, Mircea Geoană nu ratează nicio ocazie să-l "desfiinţeze" pe actualul premier. Prezent la Realitatea TV, preşedintele Partidului Social Românesc (PSRO), Mircea Geoană, l-a acuzat pe Victor Ponta, dar şi Camera Deputaţilor , că au produs o criză de legitimitate majoră pentru ţara noastră: "La ce asistăm, acum, în România, nu este o luptă între stânga şi dreapta, ci între trecut şi viitor, între cei care îşi dau seama că între pilonii de corupţie şi gradul de prosperitate există o legătură directă. O ţară mai puţin coruptă este o ţară mai prosperă. Vreau să fim bine înţeleşi. În clipa de faţă, e o bătălie epică între cei care încearcă să păstreze privilegiile trecutului, în care prin accesul la funcţia publică puteai să dirijezi banii publici către vistieria anturajului tău şi cei care înţeleg să pună botniţă justiţiei. Aceasta este o bătălie adevărată. Am avut, zilele acestea, enorm de multe conversaţii şi cu colegii din partid, şi cu multe ambasade străine şi vreau să vă spun că vineri, când a venit anunţul DNA, impactul nu a fost atât de mare cum am crezut eu. Dar după ce votul din Camera Deputaţilor a creat impunitate în faţa legii pentru Victor Ponta, toată lumea a luat foc. Pe fondul problemei, faptul că pentru cel mai important lider al politicii de stânga, din România, parlamentarii au decis, în mod deliberat şi politic, să nu permită justiţiei să îşi facă datoria, suntem într-o situaţie de criză de legitimitate a Guvernului României pe plan internaţional, mai sever decât pierderea Guvernului. Riscul de a continua după această zi cu Victor Ponta, ca prim-ministru, e un risc grav pentru România şi pentru români. Ponta şi-a semnat, de fapt, ieşirea la pensie din politica românească".

Geoană a vorbit şi despre impactul economic al ultimelor decizii politice: "În condiţiile în care ar trebui să atragem investiţii, să creăm locuri de muncă, noi vom fi într-o situaţie de defensivă şi pe lângă statul român, Victor Ponta pune într-un pericol aproape letal PSD şi stânga românească. (...) Ceea ce nouă ni se pare că este un vuiet din străinătate, care nu ne afectează viaţa de zi cu zi, că ce spun "Der Spiegel", "The Guardian", "The Economist" nu e important, eu vreau să vă spun că orice om de afaceri, din străinătate, îşi ia informaţiile despre o potenţială piaţă din presă. Să nu credem cumva că suntem atât de rupţi de lumea largă încât lumea să nu deconteze. Noi vom deconta mai puţini investitori, mai puţine locuri de muncă şi mai puţin comerţ. Victor Ponta, în clipa de faţă, este istorie. România nu îşi poate permite să apară în ochii comunităţii internaţionale ca un sat fără câini, nicio miză politică nu justifică aruncarea României într-un început de confruntare de stradă (...) Riscăm să pierdem încă un deceniu de dezvoltare a României. Reputaţia lui Victor Ponta esta ţăndări, să nu facem reputaţia unei ţări ţăndări". Pe de altă parte, Victor Ponta consideră că oamenii politici sunt singurii care pot strica "lucrurile extraordinar de bune" care se întâmplă în economie.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Asistam la o bataie intre monstrii vechi si noi. Va dati seama ca noi inca ne "scaldam" in d-alde Geoana, Nastase, Iliescu (prin cativa alti protejati), Sarbu, Hrebenciuc, Mitrea, Popoviciu, Voiculescu, o groaza de Becali, altii de acest gen, care mai de care mai politician direct si indirect? Dar nici unul nu are o minte luminata, care sa inteleaga ca o crestere a nivelului de trai al omului simplu ar duce si la o crestere a capacitatii de consum si deci a oportunitatilor de afaceri? Dar ca asta nu se face decat cu investitii de infrastructura? Si cu o pregatire de absorbtie a mainii de lucru utilizata in timpul dezvoltarii, in nisele intreprinderilor mici si mijlocii, ulterior? Si in general a selectarii oamenilor simpli si echilibrati, fara parvenitism in sange, in pozitiile administrative ale statului? Vad ca in articol se afirma ca Ponta este istorie. Pai nu prea este, din pacate. Pentru ca altcineva de tipul lui poate ajunge la putere si va face acelasi lucru, pentru alti corupti. Si asa se invart intre ei, uitand de directia pe care o poate lua Romania. De aceea nu ne respecta strainii, pentru ca nu inteleg cum putem vota continuu oameni care sunt de fapt tradatori de neam, inconstienti rasfatati ai vietii de dinainte de 89 si de dupa 89. In sfarsit, normal ca nu ne respecta lumea, pentru ca nici noi nu intelegem ca cei mai curajosi dintre noi au plecat. Acum, in noiembrie-decembrie ne-au mai dat o mana de ajutor. Sa nu ne batem joc de ei, oarecum s-a intamplat minunea: vechii comunisti imbogatatiti n-au luat toata puterea. I-am echilibrat, acum vine si randul nostru sa aratam ca vrem viitor mai bun.

    1. Cum scapam de acesti monstrii ?? . Nu vedeti ca incearca tot felul de metode si superfugii de a modifica Codul Penal...ca sa aiba posibilitatea sa scape cat mai usor de acuzatiile penale ce li se aduc....

      geoana este un politician ratat,caci s+a lipit de americani,ponta este un om politic de viitor.el s+a sprijinit de poporul,de electoratul roman.dixi.

      Mircea, explică-ne care este diferența dintre cele două formulări? Observă că "indicii temeinice" exista și în forma veche. Dar erau opționale "sau". Și Rarinca a stat 6 luni în închisoare, degeaba. Ceea ce îți doresc și ție în țara procurorilor ultra-ambițioși.

       

      Forma originală, art 202: 

      "Masurile preventive pot fi dispuse daca exista probe sau indicii temeinice din care rezulta suspiciunea rezonabila ca o persoana a savarsit" 

       

      Forma propusă (cu vot la limită în Comisie): 

      "Masurile preventive pot fi dispuse daca din probe rezulta indicii temeinice ca o persoana a savarsit" 

    ce figura urita si la trup si la suflet! Si nu se lasa dus de pe capul nostru. Ni s-a suit in cap si acolo sta!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb