Geoană: Este inacceptabil să discutăm "în genunchi" cu orice partener extern

(A.G.R.)
Ziarul BURSA #Politică / 18 martie 2009

Geoană: Este inacceptabil să discutăm "în genunchi" cu orice partener extern

Partidului Social Democrat (PSD) nu va accepta niciodată ca în contextul crizei financiare şi economice care afectează România să fie sacrificaţi pensionarii şi salariaţii cu venituri mici, a declarat, ieri,liderul social-democrat Mircea Geoană, la o reuniune a PSD pe tema situaţiei economice actuale.

"Niciodată nu vom accepta ca pensionarii României să fie sacrificaţi, nici ca salariaţii cu venituri mici să fie victimele de serviciu ale perioadei actuale", a afirmat Geoană, citat de Agerpres.

Preşedintele PSD a subliniat că solidaritatea românilor în faţa crizei financiare şi economice nu trebuie să fie doar una de faţadă, iar efortul din partea fiecărui cetăţean trebuie să fie proporţional cu capacitatea sa financiară.

Liderul PSD a explicat: "În acest moment, este extrem de important ca această faimoasă referire la solidaritatea cu care România ar trebui să traverseze această criză profundă să nu fie numai de faţadă. Solidaritate nu înseamnă că efortul trebuie împărţit egal, ci proporţional cu capacitatea financiară a fiecăruia la toate nivelurile sociale".

Liderul social-democraţilor a amintit că guvernul PSD a fost singurul de după 1989 care a dus la bun sfârşit un acord cu FMI, referindu-se la Cabinetul Adrian Năstase, şi astfel ştie foarte bine ce implică acesta. "Sunt avantaje, dar sunt şi riscuri într-un împrumut de la FMI", a precizat Mircea Geoană, care a subliniat necesitatea ca stânga româ­nească să-şi contureze un răspuns concertat la criza economică care afectează ţara noastră.

"Nu mai este acceptabil, în Româ­nia anului 2009, ca stat membru al UE, să fim o ţară care vine şi discută în genunchi sau pe genunchi cu orice fel de partener extern este vorba", a afirmat Geoană. Preşedintele PSD a apreciat că este importantă reluarea dialogului social, cu aprobarea rapidă a unei legi a Consiliului Economic şi Social (CES), pentru a se face o monitorizare a angajamentelor pe care Guvernul şi Parlamentul le iau atât în interiorul ţării, cât şi în exterior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb