Geoană: PSD se pregăteşte pentru o nouă bază ideologică şi acţională

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 20 ianuarie 2010

Geoană: PSD se pregăteşte pentru o nouă bază ideologică şi acţională

Peşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, după şedinţa comisiei care pune bazele unui nou statut al formaţiunii, că PSD are nevoie de o nouă bază ideologică şi acţională.

Mircea Geoană a explicat: ""Întotdeauna partidul nostru, dincolo de probleme legate de persoane, sau de funcţii, a avut tăria şi înţelepciunea să găsească un numitor comun şi o cale de urmat. De aceea, sunt absolut convins că, dincolo de discuţiile care vor urma să mai apară, pe fond, partidul se pregăteşte pentru o nouă bază ideologică, pentru o nouă bază acţională. Nu vă ascund faptul că, în estimarea noastră, anul 2010 sau 2011 vor conduce, probabil, şi la elemente de evoluţie pe scena politică, iar PSD trebuie să devină principala alternativă la putere"".

Pe de altă parte, liderul PSD a subliniat că nu este împotriva celor care doresc să candideze la şefia formaţiunii, o dezbatere legată de un astfel de subiect fiind legitimă, dar a precizat că îi descurajează pe toţi cei care promovează declaraţii sau acţiuni care prejudiciază PSD.

"Descurajez prejudiciile aduse partidului, care se rezumă la probleme legate de persoane şi nu de principii sau de ofertă politică", a afirmat Geoană, la sediul central al PSD.

Preşedintele PSD a mai spus că, dacă se întocmesc liste cu susţinători din ţară, lista celor care se pronunţă în favoarea sa "este una impresionantă".

Năstase: PSD are nevoie de o reformă internă

La rândul său, preşedintele Consiliului Naţional al partidului, Adrian Năstase, unul dintre posibilii canditaţi la şefia PSD, consideră că partidul are nevoie de o reformă internă, deoarece este perceput, în prezent, "drept o asociaţie de grupuri şi aspiranţi la vedetism politic, fără legătură cu oamenii simpli, fără experienţă, doar cu multă ambiţie de parvenire". Conform spuselor sale, interesul de partid a ajuns să nu se mai intersecteze cu interesul general, şi trebuie accentuat faptul că PSD nu este un partid comunist.

Totodată Năstase consideră că mai are nevoie de o nouă conducere, puternică, personificată şi de un lider autentic şi cu popularitate, "pentru că în ţara noastră ideea de om este mai puternică decât cea de partid".

Nu în ultimul rând, Adrian Năstase mai spune că PSD trebuie să devină mai transparent, atât în luarea deciziilor, cât şi în problema finanţării.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Da ! are dreptate Nastase : il citez cu rectificarile ce se impun: " conducerea partidului este o asociatie de grupuri si aspiranti la vedetism politic, fara niciun interes si legatura cu oamenii simplii, cu multa experienta si ambitie de parvenire".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb